HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣημαντικά ζητήματα της Λευκάδας έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας ο Θανάσης Καββαδάς

Σημαντικά ζητήματα της Λευκάδας έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας ο Θανάσης Καββαδάς

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 2 Ιουνίου 2020

Σημαντικά ζητήματα της Λευκάδας έθεσε στον Υπουργό Ναυτιλίας ο Θανάσης Καββαδάς

Συνάντηση με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη είχε την Δευτέρα ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, προκειμένου να του μεταφέρει θέματα που απασχολούν το νησί, τόσο ενόψει της τουριστικής περιόδου, όσο και γενικού αναπτυξιακού ενδιαφέροντος. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης.

Ο Βουλευτής έθεσε το θέμα της λειτουργίας των πλωτών εξέδρων, που δεν έχουν πάρει ακόμα αδειοδότηση ώστε, ενόψει τουριστικής περιόδου, να μπορέσει να ξεκινήσει η λειτουργία τους. Ο κ.Καββαδάς ζήτησε την παρέμβαση του κ.Υπουργού προκειμένου να επισπευσθούν οι διαδικασίες και να λυθεί το θέμα.

Επίσης, ο Βουλευτής μετέφερε τον προβληματισμό για τον τρόπο λειτουργίας των επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος οι οποίες αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα σε κοινόχρηστους χώρους εντός χερσαίων ζωνών λιμένων. Ενώ λοιπόν επιχειρήσεις που λειτουργούν σε δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους οφείλουν να τηρούν αποστάσεις στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορονοϊό, δεν είναι σαφές αν ισχύει το ίδιο και για τις χερσαίες ζώνες λιμένων. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι άμεσα θα δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Επίσης, ζήτησε από τον Υπουργό τη χρηματοδότηση των δύο έργων, ενός στο Περιγιάλι και ενός στο Βλυχό Λευκάδας, που είναι στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Ταμείου, καθώς πρόκειται για έργα υψηλής αναπτυξιακής αξίας. Ο Υπουργός δεσμεύθηκε ότι θα εξετάσει θετικά τη χρηματοδότηση των δύο εν λόγω έργων.
Τέλος, συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν το Λιμεναρχείο Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Κορωνοϊός: 19 νέα κρούσματα στην Ελλάδα -Τα 12 σε ταξιδιώτες από το Κατάρ
Επομενο αρθρο
Ο σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομειου πραγματοποίησε εκδήλωση για να τιμήσει την Μανωλίτση Σπυριδούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.