HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣκαλωσιές στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική Πλατεία

Σκαλωσιές στην εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα στην κεντρική Πλατεία

Χτες το πρωί ξεκίνησε και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα η τοποθέτηση σκαλωσιών περιμετρικά της εκκλησίας του Αγίου Σπυρίδωνα στη Κεντρική Πλατεία. Η τοποθέτηση όπου να ‘ναι τελειώνει και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί πράσινη μεμβράνη –δίχτυ που θα σκεπάσει την εκκλησία.

Οι εργασίες γίνονται από την Αρχαιολογική Υπηρεσία. Σκοπό έχουν την προσωρινή αντιστήριξη του ναού. Όπως πληροφορηθήκαμε έχει σταλεί ένα… τεράστιο κονδύλι 60.000 ευρώ από το Υπουργείο Πολιτισμού και για τις 8 εκκλησιές που έπαθαν ζημιές από το σεισμό της 17ης Νοεμβρίου! Επομένως στην παρούσα φάση ελάχιστα πράγματα μπορούν να γίνουν με αυτά τα χρήματα.

Σημειώνουμε εδώ ότι η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα είχε υποστεί ζημιές και από το σεισμό του 2003. Ήταν μάλιστα και δικαιούχος σεισμοπλήκτου δανείου (επισκευής) εκείνη την εποχή, το οποίο ουδέποτε εκταμιεύτηκε.

Σε κάθε περίπτωση η σκαλωσιές στον Άγιο Σπυρίδωνα είναι οι πρώτες που μπαίνουν μετά το σεισμό και δείχνουν την ταχύτητα που λειτούργησε η Εκκλησία σε σχέση με την υπόλοιπη Πολιτεία.

DSCN9381

DSCN9382

DSCN9384

DSCN9385

DSCN9388

DSCN9389

DSCN9390

Προηγουμενο αρθρο
Eυχαριστήρια ΚΔΑΠ - ΜΕΑ
Επομενο αρθρο
Συντριπτικό “ΝΑΙ” είπαν τα Ιόνια Νησιά στην πρόταση της ΠΙΝ κατά της ιδιωτικοποίησης των αεροδρομίων

1 Σχόλιο

  1. Μπράνος
    29 Δεκεμβρίου 2015 at 15:12 — Απάντηση

    Κυρία Σάντα, η τελευταία παράγραφος της ανάρτησή σας δεν πρέπει να ισχύει μιας και οι εργασίες εκτελούνται αποκλειστικώς απο την Εφορεία Αρχαιοτήτων με σκοπό την προστασία του μνημείου. Μπράβο στις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού που ενήργησαν άμεσα για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης αλλά και για την υλοποίηση των εργασιών. Βέβαια αυτό που θέλουν όλοι είναι η αποκατάσταση του ναού. Δυστυχώς όμως κανείς απο τους φορείς του τόπου μας δεν δείχνει ενδιαφέρον. ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΕΔΡΑΣΕ ΤΑΧΥΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ. Ας είναι η αρχη!!!!

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.