HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣκοτώθηκε ο επιχειρηματίας Θ. Νιτσιάκος -Το ΙΧ του έπεσε σε γκρεμό

Σκοτώθηκε ο επιχειρηματίας Θ. Νιτσιάκος -Το ΙΧ του έπεσε σε γκρεμό

Τραγικό θάνατο φέρεται να βρήκε ο γνωστός επιχειρηματίας Θεόδωρος Νιτσιάκος από τροχαίο, καθώς το ΙΧ που οδηγούσε έπεσε σε χαράδρα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το δυστύχημα έγινε στην Ηπειρο, στο χωριό Αετομηλίτσα απ’ όπου καταγόταν, όταν ο 76χρονος οδηγός του αυτοκινήτου που εξετράπη της πορείας του και έπεσε σε χαράδρα βάθους 20 μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του epirusgate.gr τον άτυχο οδηγό εντόπισαν κάτοικοι της περιοχής που έσπευσαν να βοηθήσουν. Τη σορό του άτυχου άντρα παρέλαβε όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κόνιτσας και στη συνέχεια ασθενοφόρο.

Ο Θ. Νιτσιάκος απεγκλωβίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του. Ο Θ. Νιτσιάκος είχε την γνωστή ομώνυμη εταιρεία πτηνοτροφίας και δραστηριοποιούνταν επίσης στον τουρισμό με το γνωστό ξενοδοχείο Du Lac στα Ιωάννινα.

Ποιος ήταν ο Θεόδωρος Νιτσιάκος

Με καταγωγή από την Αετομηλίτσα Ιωαννίνων και γεννημένος στις 25/3/1944, ο Θεόδωρος Νιτσιάκος έκανε σπουδές στη Γεωπονική Σχολή Θεσσαλονίκης και μετεκπαίδευση στην Ολλανδία σε θέματα πτηνολογίας.

Το 1972 αποφάσισε να δημιουργήσει μια μικρή μονάδα αναπαραγωγής πατρογονικών ορνίθων λίγο έξω από τα Ιωάννινα.

Προκειμένου να συγκεντρώσει τα απαιτούμενα κεφάλαια και επειδή η Αγροτική Τράπεζα δεν του εξασφάλιζε το σύνολο της απαραίτητης χρηματοδότησης, απευθύνθηκε στους γονείς του οι οποίοι πούλησαν τα πρόβατα τους για να συνδράμουν στην προσπάθεια του.

Έκτοτε πραγματοποιούσε συνεχή βήματα προόδου διευρύνοντας την παραγωγική ικανότητα της επιχείρησης και χτίζοντας σταδιακά ένα κάθετα ολοκληρωμένο σύστημα παραγωγής προϊόντων κοτόπουλου που καλύπτει την αναπαραγωγή, την εκκόλαψη, την πάχυνση, την παρασκευή πτηνοτροφών, τη σφαγή και μεταποίηση, το δίκτυο διανομής για όλη την Ελλάδα.

Τα κοτόπουλα Νιτσιάκος και το πολυτελές ξενοδοχείο Du Lac

Ο Θεόδωρος Νιτσιάκος όμως έβαλε το στίγμα του και στα τουριστικά δρώμενα της περιοχής της Ηπείρου. Ουσιαστικά έβαλε τα Γιάννινα στον τουριστικό χάρτη με την ίδρυση και λειτουργία του ξενοδοχείου Du Lac. Ενός ξενοδοχείου που από το 1998 αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

Βίντεο: Η ιστορία της Νιτσιάκος, όπως την εξιστορούσε ο ίδιος ο ιδρυτής της

Προηγουμενο αρθρο
Ναυάγιο με νεκρούς πρόσφυγες νοτιοδυτικά των Παξών
Επομενο αρθρο
Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας σήμερα - Σεβασμός μηδέν

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.