HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας με αφορμή τον Κορωναϊό σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Σοβαρότατο έλλειμμα δημοκρατίας με αφορμή τον Κορωναϊό σε Λευκάδα και Μεγανήσι

Παιδιά ενός κατώτερου θεού οι δημότες με την ανοχή και της αντιπολίτευσης

Απορίας άξιο είναι την στιγμή που εκατοντάδες ιδιωτικές επιχειρήσεις παροτρύνονται κι ορθώς στο να λειτουργήσουν, πως τα δημοτικά συμβούλια παραμένουν άβατα για τους πολίτες! Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι δήμοι να διοικούνται αυταρχικά με ισχνές ή και πλαστές πλειοψηφίες, χωρίς να δίνεται το δικαίωμα ακρόασης και συμμετοχής στους έτσι κι αλλιώς ελάχιστους εναπομείναντες ασχολούμενους με την τοπική αυτοδιοίκηση.

Εντύπωση δε προκαλεί και το γεγονός ότι σοβαρά ζητήματα για την Λευκάδα ,όπως λχ αυτό της ΜΟΠΑΚ, συζητούνται στην Οικονομική Επιτροπή κι όχι στα Δημοτικά Συμβούλια , ενώ άλλα ασήμαντα μικροζητήματα μπαίνουν στην ημερήσια διάταξη ως προς συζήτηση θέματα.

Με μεγάλη μας έκπληξη δε παρακολουθήσαμε σοβαρά ζητήματα όπως αυτό της ζεύξης της Λευκάδας, αλλά και αυτό της ύδρευσης να “περιχαρακώνονται” σε πεντάλεπτα ενημέρωσης και προσπερνούνται «αβρόχοις ποσιν». Πως δηλαδή γίνονται συζητήσεις για αυτά (όπως ενημερωνόμαστε) στα υπουργεία χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση και να έχει επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση στο δημοτικό συμβούλιο μιας και ως γνωστόν η παράταξη που διοικεί τον δήμο δεν είχε πλειοψηφήσει στις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Ωστε ο εκάστοτε εκπρόσωπος (δήμαρχος εν προκειμένω) να έχει την εξουσιοδότηση αλλά και την πολιτική κάλυψη της πλειοψηφίας του εκλογικού σώματος, στο πνεύμα και το γράμμα του νόμου της αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης;

Θα γίνει λοιπόν η μαρίνα στο Βλυχό και η ζεύξη της Λευκάδας, πως και με ποιούς όρους ουδείς γνωρίζει!

Συζητάνε λοιπόν στα υπουργεία για το μέλλον της Λευκάδας, χωρίς την συμμετοχή και την καταγραφή της γνώμης των δημοτών, αυτό εμείς καταλαβαίνουμε.

Τώρα γιατί δεν υπάρχει αντίδραση, αυτό είναι ένα δεύτερο ζήτημα που θα προσπαθήσουμε να το προσεγγίσουμε εν ευθέτω χρόνω. Για την ώρα μένουμε στην καταγραφή του θέματος.

Ένα είναι σίγουρο, τα μέτρα για τον Κορωναϊό βοήθησαν ώστε ν΄αναζωπυρωθούν πάθη κι ευσεβείς πόθοι τουλάχιστον για “εξ αποστάσεως δημοκρατική νομιμοποίηση” ή ακόμα και ερμηνευόμενη κατά το δοκούν “δημοκρατική συμπόρευση”.

Πηγή: https://meganisinews.eu

Προηγουμενο αρθρο
Συλλήψεις σε Λευκάδα και Κεφαλονιά για οδήγηση υπό την επήρεια μέθης
Επομενο αρθρο
«Το λουλούδι της φαντασίας» από το Μουσικό Γυμνάσιο Λευκάδας για τη λήξη του

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.