HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣούβλισμα με ηλιοφάνεια

Σούβλισμα με ηλιοφάνεια

Τελικά η φύση θα ακολουθήσει και φέτος την παράδοση που θέλει άσχημο και μουντό καιρό κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και λαμπρό και ηλιόλουστο καιρό την Ανάσταση.

Τα προγνωστικά μετεωρολογικά μοντέλα όλες τις προηγούμενες ημέρες έδιναν συνεχώς διαφορετικά στοιχεία για τις ημέρες του Πάσχα, από εχθές όμως η κατάσταση αρχίζει και ξεκαθαρίζει.

Αναλυτικά:

Τη Μ.Τρίτη (7/4) από τα ξημερώματα οι άνεμοι θα στραφούν σε βόρειους, με αποτέλεσμα την πτώση της θερμοκρασίας έως και 6 βαθμούς τοπικά. Οι βροχοπτώσεις θα συνεχιστούν στα δυτικά – κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας, ενώ θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά των παραπάνω περιοχών και ίσως και σε ημιορεινές περιοχές της ΒΔ χώρας τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα όμως σταδιακά και από τα δυτικά θα εξασθενίσουν.

Από τη Μ. Τετάρτη έως και τη Μ. Παρασκευή ο καιρός θα είναι βελτιωμένος, με τις βροχές να περιορίζονται στην ανατολική Ελλάδα και κυρίως στο Αιγαίο, θα είναι όμως παροδικές και δίχως μεγάλη ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή άνοδο, ενώ οι άνεμοι θα φτάσουν 6 με 7 μποφόρ στα πελάγη, δίχως να δημιουργούν προβλήματα στις μετακινήσεις προς τα νησιά.

Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία το Μεγάλο Σάββατο (11/4) και την Κυριακή του Πάσχα (12/4) θα επικρατεί καλοκαιρία στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, η ηλιοφάνεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε κανονικά για την εποχή επίπεδα, θα φτάσει δηλαδή τους 18 με 19 βαθμούς σε αρκετές περιοχές της χώρας. Από το απόγευμα της Κυριακής του Πάσχα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα βόρεια της χώρας, ενώ ενδέχεται να σημειωθούν και σποραδικές βροχές προς τις βραδυνές ώρες.

Προηγουμενο αρθρο
Nέο Δ.Σ. του Συλλόγου Λευκαδίων Πάτρας «Η ΦΑΝΕΡΩΜΕΝΗ»
Επομενο αρθρο
Ενημέρωση από το Δήμο Λευκάδας για ρύθμιση οφειλών

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.