HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣπύρος Θάνος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Συνειρμοί…

Σπύρος Θάνος και Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Συνειρμοί…

Του Νίκου Ζαβιτσάνου

Αύριο, 22 Ιανουαρίου 2020, αναμένεται να εκλεγεί στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας η προτεινόμενη από τον πρωθυπουργό, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Την υποψηφιότητα της δήλωσαν ότι στηρίζουν τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το ΚΙΝΑΛ.

(θυμίζουμε πως πριν από την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της κ. Σακελλαροπούλου από τον πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ επέμενε στην επανεκλογή Παυλόπουλου)

Όπως γράφτηκε αυτές τις μέρες η κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου προέρχεται από τον ευρύτερο αριστερό – δημοκρατικό χώρο.

Στις 22 Ιανουαρίου 2017, πριν από ακριβώς 3 χρόνια σαν αύριο, έφυγε από τη ζωή ο Σπύρος Θάνος, μέλος και όχι μόνο, του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αείμνηστος Σπύρος είχε κερδίσει με την διαδρομή της ζωής του ένα σπουδαίο προσόν, την ευθυκρισία. Το αναγνώριζαν όλοι, ανεξαρτήτως αν συμφωνούσαν ή διαφωνούσαν με τις ιδέες του.

Στις 13 Μαρτίου 2015 εκλέχτηκε ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος

Στις 15 Μαρτίου του 2015 ο Σπύρος Θάνος παρευρέθηκε και μίλησε στην Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ στη Λευκάδα. Μου παρέδωσε το χειρόγραφο κείμενο της ομιλίας του, το οποίο φύλαξα μαζί με τις φωτογραφίες που του είχα τραβήξει διαχρονικά.

Τις τελευταίες μέρες με αφορμή την εκ νέου εκλογή προέδρου Δημοκρατίας και την επιλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον πρωθυπουργό, θυμήθηκα εκείνη την ομιλία του Σπύρου Θάνου.

Στην Νομαρχιακή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ, όπως θα διαβάσετε και παρακάτω, ο Σπύρος Θάνος αναφέρει την αντίθεσή του για την επιλογή Παυλόπουλου, καθώς και την άποψή του για το πρόσωπο που θα θεωρούσε κατάλληλο για το ύπατο αξίωμα της χώρας.

«..Με βρίσκουν αντίθετο τα παρακάτω
-Η πρόταση για τον Προκόπη Παυλόπουλο ως νέο πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ο νέος πρόεδρος έπρεπε να προέρχεται από τον ευρύτερο αριστερό – δημοκρατικό χώρο ή από τον καλλιτεχνικό….»

Με την εκλογή της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου ο Σπύρος Θάνος δικαιώνεται. Το οξύμωρο είναι πως η επιλογή δεν προέρχεται από τον δικό του χώρο, δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ!

Προηγουμενο αρθρο
Απεβίωσε η σπουδαία ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ
Επομενο αρθρο
Παγκόσμιος συναγερμός για τον κοροναϊό – Πρώτο κρούσμα και στις ΗΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.