HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτάχτη και αποκαΐδια στην Αυστραλία – Νεκρά ζώα παντού (εικόνες)

Στάχτη και αποκαΐδια στην Αυστραλία – Νεκρά ζώα παντού (εικόνες)

Ασύλληπτο το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής – Οι πυροσβέστες δεν σταματούν να εντοπίζουν κουφάρια ζώων – Η στιγμή της διάσωσης μικρού καγκουρό

Καμένη γη στην Αυστραλία με μισό δισεκατομμύρια ζώα να έχουν χαθεί ή επηρεαστεί από τις φονικές πυρκαγιές – Σκληρές εικόνες.

Τραγωδία δίχως τέλος στην Αυστραλία, καθώς ο πύρινος εφιάλτης συνεχίζεται. 24 νεκροί. Τουλάχιστον 2.000 σπίτια παρανάλωμα του πυρός. Στάχτη περισσότερα από 25 εκατ. στρέμματα δάσους και χαμηλής βλάστησης. Οι πολιτείες Βικτόρια και Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία συνεχίζουν να καίγονται από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Ο καπνός από τα πύρινα μέτωπα έφθασε Χιλή και Αργεντινή. Πυροσβεστική, Στρατός και εθελοντές δίνουν άνιση μάχη με τις φλόγες. Χαραμάδα αισιοδοξίας η πρόσφατη αλλαγή των καιρικών συνθηκών και η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, σε συνδυασμό με τις τοπικές βροχές.

Ασύλληπτο το μέγεθος της οικολογικής καταστροφής. Τουλάχιστον μισό δισεκατομμύρια ζώα έχουν χαθεί ή επηρεαστεί από τις πυρκαγιές. Στις καμένες εκτάσεις οι πυροσβέστες δεν σταματούν να εντοπίζουν κουφάρια: Νεκρά καγκουρό και κοάλα θυμίζουν τον πύρινο εφιάλτη που συνεχίζεται, καθώς η νησιωτική χώρα μετρά τις πληγές της. Σε αρκετές περιπτώσεις η ανθρώπινη δραστηριότητα τα εμπόδισε να ξεφύγουν από τις πύρινες γλώσσες που βρίσκονταν πίσω τους ή τα περικύκλωναν. Χαμένα μέσα στον πανικό τους από το σκηνικό αποκάλυψης γύρω τους, παγιδεύτηκαν σε φράκτες και βρήκαν τραγικό θάνατο στις φλόγες.

Άλλα πάλι, στάθηκαν πιο τυχερά, καθώς τα απομάκρυναν έγκαιρα οι πυροσβέστες, όπως το μικρό καγκουρό που έχασε τη μητέρα του στο νέο video που ανέβηκε στο Instagram.

Δείτε τις εικόνες απόλυτης καταστροφής…

Πηγή: www.athensvoice.gr

Προηγουμενο αρθρο
Ο Δήμος Λευκάδας ευχαριστεί θερμά την ΝΕΣΤΛΕ ΕΛΛΑΣ ΑΕ
Επομενο αρθρο
Θέσεις εργασίας από 7/01/2020 έως 12/01/2020 στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.