HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣτεφάνια και μνήμες

Στεφάνια και μνήμες

Της Χρυσούλας Σκλαβενίτη

Πλησιάζει η εθνική επέτειος.

Παραμονή ή ανήμερα θυμόμαστε ότι κάπου, κάποιοι, κάποτε, έχασαν τη ζωή τους γι΄αυτό που εμείς λέμε σήμερα “ελεύθερη” πατρίδα, και κατακλύζουμε τα ηρώα με δάφνινα στεφάνια! Που να ΄ξεραν οι ήρωες τι μας περίμενε!

1

Στις διαδρομές μου στο νησί, παρατήρησα ότι σε κάθε χωριό, υπήρχε στο κεντρικό του σημείο, στην πλατεία ή στον περίβολο εκκλησιών από ένα ηρώο! Να μνημονεύει, τους πεσόντες σε τοπικό επίπεδο. Άλλα καλοδιατηρημένα, άλλα υπό διάλυση.

2

3

Να πω την αμαρτία μου, δεν έχω μελετήσει την ιστορία της Λευκάδας. Ένα “πασάλειμμα” του Ροντογιάννη, δε σημαίνει ξέρω τι έχει συμβεί και γιατί. Γενικά και αόριστα, λίγα πράγματα!

Απλά τώρα ψάχνοντας, ανακαλύπτω μικρές ή μεγαλύτερες “μεριές”, που έπαιξαν σημαντικό ή λιγότερο σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας του νησιού.

Και μέσα από αυτές, γνωρίζω και το ρόλο ανθρώπων, που αποφάσισαν ότι αξίζει να πεθάνεις για τον τόπο που αγαπάς, με την ελπίδα ότι η θυσία τους αυτή θα τον οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον.

Το αν άξιζε ή όχι αυτή η θυσία θα το κρίνει η ιστορία κάποτε!

Ένα μικρό φωτογραφικό αφιέρωμα λοιπόν στα ηρώα του νησιού! Μια βόλτα …μόνο!

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15

16

17

Πηγή: lefkadapatridamou.blogspot.gr

Προηγουμενο αρθρο
Τα Ελγίνεια δεν θα έρθουν ποτέ στην Ελλάδα
Επομενο αρθρο
Πέδρο Ολάγια, «Ευδαίμων Αρκαδία»-Η εξερεύνηση του ελληνικού εξωτισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.