HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτην Ήπειρο τα απορρίμματα των Παξών, ανοίγει ο δρόμος και για την Λευκάδα

Στην Ήπειρο τα απορρίμματα των Παξών, ανοίγει ο δρόμος και για την Λευκάδα

Τα σκουπίδια της Κέρκυρας θα μεταφερθούν τελικά στην Κοζάνη ωστόσο τα σκουπίδια των Παξών θα καταλήξουν στην μονάδα ΑΣΑ της Ηπείρου.

Ο Δήμος Παξών, επιχειρώντας να κόψει τον γόρδιο δεσμό είχε κινήσει μόνος του τις διαδικασίες και να αποδεσμευτεί από το πολυετές αδιέξοδο της Κέρκυρας.

Έτσι μετά την ευρεία σύσκεψη που έγινε στο Υπουργείο Περιβάλλοντος όπου αποφασίστηκε η μεταφορά των απορριμμάτων της Κέρκυρας στην Κοζάνη οριστικοποιήθηκε και η απόφαση για μεταφορά των απορριμμάτων των Παξών στο εργοστάσιο της Ηπείρου στο Ελευθεροχώρι.

Εκτιμάται ότι με τον τρόπο αυτό ανοίγει ο δρόμος για την μεταφορά στην Ήπειρο και των απορριμμάτων της Λευκάδας.

Ο Δήμαρχος των Παξών Σπύρος Βλαχόπουλος όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ζήτησε και πήρε εδώ και μερικές ημέρες την έγκριση από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις προκειμένου να αλλάξει ο σχεδιασμός και να μεταφέρει τα σκουπίδια του, αντί της Κέρκυρας, στο Εργοστάσιο Επεξεργασίας στη Δωδώνη της Ηπείρου!

Η συμφωνία για την εναπόθεση των απορριμμάτων στην Ήπειρο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί σε επίπεδο διοικητικό και εκκρεμεί μόνο η τελευταία δημοπρασία (με δύο προηγούμενες να έχουν αποβεί άκαρπες) για την εξεύρεση εργολάβου που θα αναλάβει το έργο της μεταφοράς τόσο δια θαλάσσης από τους Παξούς στην απέναντι ηπειρωτική ακτή, όσο και οδική προς το εργοστάσιο απορριμμάτων.

Εάν τελικά δεν ανακύψουν προβλήματα και προχωρήσει η μεταφορά από τους Παξούς θεωρείται σίγουρο ότι θα ανοίξει ο δρόμος και για την Λευκάδα.

Οι φορείς του νησιού έχουν απευθυνθεί από τις αρχές καλοκαιριού στους φορείς της Ηπείρου ζητώντας την μεταφορά απορριμμάτων ωσότου ολοκληρώσουν τις δικές τους υποδομές.

Μάλιστα είναι πρόθυμοι να μεταφέρουν το υπόλειμμα από το εργοστάσιο ώστε να μην υπάρξει επιβάρυνση στους ΧΥΤΥ της περιοχής.

Πηγή:epiruspost.gr

Προηγουμενο αρθρο
3D διαβάσεις -Σταματάς οπωσδήποτε, νομίζεις ότι θα πέσεις πάνω σε πεζούλι [εικόνα]
Επομενο αρθρο
Αποτελέσματα εκλογών Λευκάδας για το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.