HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣτην διαύγεια η εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας

Στην διαύγεια η εκτέλεση του προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας

Χαμηλότερος των προσδοκιών αλλά και των δυνατοτήτων του θαλάσσιου τουρισμού στην ΠΕ Λευκάδας

Εάν σκεφθεί κανείς ότι μικτό το σύνολο του προϋπολογισμού του ταμείου(έσοδα και έξοδα) αποδίδεται στο δήμο Λευκάδας καθαρό ως ενοίκιο μόνο από την μαρίνα Λευκάδας , εύκολα συμπεραίνει ότι ο προϋπολογισμός εξαντλείται σε μια δημοσιουπαλληλική νοοτροπία που κανένα όφελος δεν έχει για τους δημότες σε Λευκάδα και Μεγανήσι.

Γιατί ο δημόσιος χαρακτήρας θα είχε νόημα εάν υπήρχαν δωρεάν παροχές προς τους δημότες , από την στιγμή όμως που λειτουργεί ως ένας ακόμα εισπρακτικός μηχανισμός για αυτούς , μέσω των προστίμων στις ΧΖΛ , μέσω της ενοικίασης των χώρων για τραπεζοκαθίσματα, μέσω της καταβολής τελών ελλιμενισμού για τους ψαράδες( ειδικά στο Μεγανήσι μόνο για αυτούς), μόνο και μόνο για να συντηρείται ως υπηρεσία δεν έχει κανένα νόημα.

Ηθελημένη ή ακούσια η απαξίωση ενός σημαντικού μοχλού ανάπτυξης και οικονομικής ευμάρειας του τόπου δεν είναι το αντικείμενο της συζήτησής μας . Το αποτέλεσμα μετράει . Ανετα θα μπορούσε να εξασφαλίσει μόνο αυτό το ταμειο , ένα καλύτερο μέλλον και μια πιο άνετη ζωή για όλους μας στην Λευκάδα.

Φαίνεται ν ΄αδυνατούμε να λειτουργήσουμε αυτονόητα, φαίνεται να μην μπορούμε να κάνουμε την διαφορά, μένουμε ικανοποιημένοι με την συνήθεια, εγκλωβισμένοι στην μετριότητα. Ανακυκλώνουμε πρόσωπα και νοοτροπίες χρόνια τώρα.

Δείτε την εξαμηνιαία πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού εδώ

Πηγή: meganisinews.eu/

Προηγουμενο αρθρο
Συνεχίζεται η ανασκαφικη δραστηριότητα για την ανάδειξη του Αρχαίου Θεάτρου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Θερινό σινεμά κάτω από τ’ αστέρια στο Κηποθέατρο Άγγελος Σικελιανός

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.