HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτην Fraport τον Μάρτιο τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

Στην Fraport τον Μάρτιο τα 14 Περιφερειακά Αεροδρόμια

Μέχρι τα μέσα Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση των 14 Περιφερειακών Αεροδρομίων και να περάσουν επίσημα πλέον στη διαχείριση της Fraport Greece. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ypodomes.com η ακριβής ημερομηνία θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες, διάστημα που είναι απαραίτητο για να κλείσουν οι τελευταίες εκκρεμότητες μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Fraport.

Η στελέχωση της Fraport Greece συνεχίζεται και σήμερα έχει φτάσει τα 400 άτομα. Συνολικά θα φτάσουν τα 550-560 άτομα εκ των οποίων οι περίπου 150 θα είναι Διοικητικοί. Όλο το προσωπικό έχει περάσει ειδικά σεμινάρια πριν αναλάβουν καθήκοντα. Υπολογίζεται πως χρειάστηκαν περισσότερες από 15.000 ανθρωποώρες για τα σεμινάρια.

Σε αυτή τη χρονική στιγμή η Fraport Greece τρέχει παράλληλα και διάφορους διαγωνισμούς που αφορούν outsourcing υπηρεσίες για το Αεροδρόμιο. Έχουν ολοκληρωθεί οι διαγωνισμοί για την Φύλαξη (Security), Καθαριότητα και Facility Managemen. Οι διαγωνισμοί αφορούν όλα τα Αεροδρόμια.

Έμφαση δίδεται βέβαια και στην νέα εικόνα που θα αποκτήσουν τα Αεροδρόμιο καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του ypodomes.com τα έργα αναβάθμισης και των 14 Αεροδρομίων θα ξεκινήσουν τον προσεχή Οκτώβριο και θα ολοκληρωθούν 3 χρόνια μετά, στο τέλος του 2020.

Τα έργα θα αναλάβει σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Intrakat και θα περιλαμβάνουν εκτεταμένα έργα στους Αεροσταθμούς και σε κάποιες περιπτώσεις στους Διαδρόμους προσαπογείωσης. Το μεγαλύτερο έργο αναβάθμισης θα γίνει στο Αεροδρόμιο Μακεδονία με ποσό που θα φτάσει τα 95εκ.ευρώ. Συνολικά υπολογίζεται πως θα δαπανηθούν περί τα 400εκ.ευρώ, ποσό που χρηματοδοτικά εξασφαλίστηκε από το περίφημο Πακέτο Γιουνκέρ με 300εκ.ευρώ. Είναι ένα από τα 5 έργα της Ελλάδας που κατάφερε να τραβήξει χρηματοδότηση από αυτό το πρόγραμμα.

Μεγάλη έμφαση θα δοθεί στην διαρρύθμιση των εσωτερικών χώρων των Αεροσταθμών καθώς προβλέπεται η ευρεία ανάπτυξη εμπορικών χώρων με αιχμή το τρίπτυχο Retail-Food & Beverages-Duty Free Shops.

Από το άνοιγμα νέων εμπορικών δραστηριοτήτων θα επωφεληθεί σε τοπικό επίπεδο η απασχόληση καθώς το προσωπικό θα προέρχεται από την περιοχή που θα βρίσκεται το κάθε Αεροδρόμιο.

Σημαντικό “παράπλευρο” νέο αποτελεί η συμφωνία που έκανε προ διμήνου η Ryanair με το Αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης που διαχειρίζεται η Fraport καθώς αυτό “ανοίγει” την πόρτα της συνεργασίας μεταξύ των 2 εταιρειών. Άλλωστε δεν έχει περάσει καιρός όταν η Ryanair κατακεραύνωνε την Ελληνική Κυβέρνηση για την απόφαση της να δώσει τα 14 Αεροδρόμια θεωρώντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να ακριβύνουν τα τέλη.

Όπως όλα είμαστε προ των πυλών σε μία μεγάλη συνεργασία με βασικό μοχλό το Αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης που είναι γενικώς αποδεκτό ότι έχει πολύ μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και μπορεί να φέρει μεγάλες ροές επιβατών καθώς σήμερα είναι τελείως αναποτελεσματικό και τα νούμερα του είναι απογοητευτικά.

ypodomes.com

Προηγουμενο αρθρο
Συνελήφθη ημεδαπός για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Κριτική για την νέα ποιητική συλλογή της Βιβής Κοψιδά-Βρεττού: «Όλα καλά αξιότιμοι κύριοι»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.