HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣτις τελευταίες θέσεις η Λευκάδα σε συνολικό αριθμό εγχώριων κρουσμάτων κορονοϊού

Στις τελευταίες θέσεις η Λευκάδα σε συνολικό αριθμό εγχώριων κρουσμάτων κορονοϊού

Σε αναλογία πληθυσμού ανά 100.000 κατοίκους οι αριθμοί των ασθενών με κορονοϊό προκαλούν σοκ

Τα μαθηματικά δεν λένε πάντα την… αλήθεια ή τουλάχιστον θα πρέπει να αναζητηθεί συνδυασμός υπολογισμών για να διαπιστώσουμε την πραγματική εικόνα της διασποράς των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας.

Την ώρα, λοιπόν, που το άθροισμα των κρουσμάτων κορονοϊού φέρνει την Αττική (ουσιαστικά την Αθήνα) στην πρώτη θέση η πραγματικότητα είναι διαφορετική εάν υπολογιστεί ο τεράστιος πληθυσμός της πρωτεύουσας αλλά και των υπολοίπων νομών και περιφερειών της χώρας.

Να πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά και μετά την παρουσίαση της μελέτης σχετικά με την εξέλιξη της μεταδοτικότητας της covid-19 και του δείκτη Rt να περάσουμε στο β΄μέρος της στατιστικής μελέτης του Αγρονόμου Τοπογράφου Μηχανικού του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Νίκου Καρδούλα που παρουσιάζει το ethnos.gr

Από πλευράς συνολικού αριθμού εγχώριων κρουσμάτων κορονοϊού έως τις 9 Σεπτεμβρίου, στις κορυφαίες θέσεις είναι η Αττική με 2.990 κρούσματα και ακολουθούν η Θεσσαλονίκη με 1.415, η Πέλλα με 183, οι Κυκλάδες με 172 και την 5αδα συμπληρώνει η Λάρισα με 169.

Στις τελευταίες θέσεις είναι η Λευκάδα με 7 (έχει μεγάλη σημασία καθώς σήκωσε μεγάλο τουριστικό φορτίο το καλοκαίρι αλλά άντεξε),

η Λακωνία με 5, η Σάμος με 5, η Ευρυτανία με 4 και η Φωκίδα με 4 εγχώρια κρούσματα.

Όταν, όμως, υπολογίσουμε τον αριθμό των κρουσμάτων με βάση τον πληθυσμό των νομών και των περιφερειών αποκαλύπτονται σημαντικά στοιχεία. Κλασσικό παράδειγμα είναι η περίπτωση της Λέσβου που έρχεται στην πρώτη θέση στα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Η Λέσβος που τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται στην επικαιρότητα με τα όσα γίνονται στη Μόρια έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς είναι η περιοχή με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο και συγκεκριμένα με 162 ασθενείς στους 100.000 κατοίκους.

Η Χαλκιδική ακολουθεί με 149, οι Κυκλάδες με 146, η Πέλλα με 131 ενώ η Θεσσαλονίκη που είναι 2η στον πίνακα των κρουσμάτων πέφτει στην 5η θέση στην αναλογία 100.000 κατοίκων με 127 κρούσματα, ενώ μεγάλη πτώση έχει η Αττική την οποία βρίσκουμε μόλις στην 14η θέση.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η Ημαθία με 119 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στις τελευταίες θέσεις είναι η Αρκαδία με 13, η Σάμος με 12, η Άρτα με 10, η Φωκίδα με 10, η Εύβοια με 9 και η Λακωνία με 6 εγχώρια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Η Κεντρική Μακεδονία έχει το μεγαλύτερο φορτίο

Όσον αφορά τα κρούσματα κορονοϊού ανά 100.000 κατοίκους, οι Περιφέρειες με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο είναι η Κεντρική Μακεδονία με 114 και το Βόρειο Αιγαίο με 101 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, ενώ στις τελευταίες θέσεις είναι η Δυτική Ελλάδα με 18 και η Στερεά Ελλάδα με 15 εγχώρια κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.  

Πηγή: https://www.ethnos.gr/

Προηγουμενο αρθρο
Κορονοϊός: 287 νέα κρούσματα, 52 οι διασωληνωμένοι – Στους 300 συνολικά οι νεκροί
Επομενο αρθρο
Συνελήφθη ημεδαπός για κλοπή στην Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.