HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣτον Αλέξανδρο ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Τα δάκρυα του βουνού»

Στον Αλέξανδρο ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της ταινίας «Τα δάκρυα του βουνού»

Η πλατεία του Αλέξανδρου έγινε σήμερα το σκηνικό της κινηματογραφικής ταινίας του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου «Τα δάκρυα του βουνού», που μετά από σχεδόν ένα μήνα ολοκλήρωσε τα γυρίσματά της στη Λευκάδα.

Πριν ξεκινήσουν οι πρόβες μια μικρή αποχαιρετιστήρια γιορτή δόθηκε από τον Νίκο Κονδυλάτο προς όλους τους συντελεστές, που περιλάμβανε αλεξανδρίτικες γεύσεις και κρασί.

Τις σκηνές που γυρίστηκαν στην πλατεία του Αλεξάνδρου ο θεατής της ταινίας θα έχει την αίσθηση ότι τις παρακολουθεί μέσα από τα τζάμια ενός καφενείου εποχής. Μπροστά από την μηχανή λήψης είχε τοποθετηθεί ένα παράθυρο! Χρειάστηκαν αρκετές πρόβες μέχρι να επιτευχτεί το επιθυμητό για τον σκηνοθέτη αποτέλεσμα. Όλοι οι ερασιτέχνες ηθοποιοί έδειξαν μεγάλη υπομονή και επαγγελματισμό, παρότι χρειάστηκε να μείνουν αρκετά κάτω από το μεσημεριάτικο καυτό ήλιο. Αυτοί που πράγματι «υπέφεραν» το περισσότερο μέσα στον ήλιο ήταν οι αδελφοί Νότης και Νίκος Κονδυλάτος που έπρεπε με τα χέρια να τραβούν ένα κάρο μεταφέροντας δυο νεκρούς!

Αυτή ήταν και η μοναδική σκηνή, για την οποία χρειάστηκαν περίπου 4 ώρες δουλειάς. Το σενάριο ήθελε παρακρατικοί με τη χρήση των όπλων να συνοδεύουν τους δυο αχθοφόρους που μεταφέρουν με το κάρο στην πλατεία του χωριού δυο νεκρούς αντάρτες. Όπως προαναφέραμε οι κάτοικοι βλέπουν όσα διαδραματίζονται μέσα από ένα καφενείο. Η σκηνές του καφενείου γυρίστηκαν στον Πόρο.
Η ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί απομένουν λίγα ακόμα γυρίσματα στα Τζουμέρκα.

Προηγουμενο αρθρο
Έκθεση φωτογραφίας «Τηλυκράτης η Αθλητική Ιστορία της Λευκάδας»
Επομενο αρθρο
Πρόγραμμα ταινιών της κινηματογραφικής Λέσχης του Ορφέα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.