HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣτον αστερισμό του έρωτα του Μιχάλη Μαμαλούκα

Στον αστερισμό του έρωτα του Μιχάλη Μαμαλούκα

Το βιβλίο του Μιχάλη Μαμαλούκα* «Στον αστερισμό του έρωτα» εκδόθηκε το 2015, από τις εκδόσεις ΑΛΔΕ, αλλά δυστυχώς έφτασε στα χέρια μας πολύ καθυστερημένα. (ISBN 978-960-9451-73-4)

Αποτελείται από δώδεκα διηγήματα που αποτελούν ύμνο στον ‘Ερωτα και θέλγουν τη καρδιά και τις αισθήσεις του αναγνώστη. Ο Έρωτας παντοδύναμος, πλημμυρίζει τη ζωή και τις σελίδες του βιβλίου προσφέροντας νόημα, γοητεία, και συγκινήσεις.

2-11-2-12

*Ο Μιχάλης Μαμαλούκας γεννήθηκε στη Κέρκυρα. είναι πτυχιούχος Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Aix-en-Provence της Γαλλίας. Άσκησε δικηγορία στην Αθήνα. Είναι παντρεμένος με τη φιλόλογο, Μαυρέττα. το γένος Βασιλείου Φραγκούλη, έχει δύο παιδιά τον Βασίλη, ωκεανολόγο και τον Δημήτρη, συγγραφέα.
Έχει εκδώσει άλλες δύο συλλογές διηγημάτων:
ΑΡΩΜΑ ΚΑΙ ΡΥΘΜΟΣ, που εκδόθηκε το 2012, και Η ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ, που εκδόθηκε το 2013.

Προηγουμενο αρθρο
Η Δήμητρα Τελίδου στην Νίκη Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Αυτές οι Άγιες Γυναίκες

1 Σχόλιο

  1. θοδωρής Αραβανής
    2 Οκτωβρίου 2016 at 17:10 — Απάντηση

    Η σημερινή εδώ και χρόνια δηλαδή συγκυρία της οικονομικοκοινωνικής ύφεσης ( 2010-2016 ως τώρα το φαινόμενο αποκτά μακροχρόνια χαρακτηριστικά), έχει στραπατσάρει τον έρωτα και τις διεργασίες του ατομικά και κοινωνικά.
    Μπράβο σε όλους τους τόνους , στην σελίδα τούτη και μπράβο στον κο Μαμαλούκα, για την ποιητική διάστασης προείδια και αναφορά στον στραπατσαρισμένο ( απ τις κοινωνικές εξωγένειες) πλέον έρωτα .
    Ο ρεαλιστικός αντίποδας, ” τον έρωτα φαρμάκωσε η μιζέρια” κατά το σπουδαίο λα’ι’κό τραγούδι ,καλά είναι να μην καταφεύγει η κοινωνική αναφορά, ποτέ. Γιατί είναι πιθαναγκασμός, απευκταίος κοινωνικός ρεαλισμός δηλαδή.
    Το απροσδιόριστο , το λάγνο, το όχι κατ’ ανάγκη εξηγήσιμο και ερμηνεύσιμο, το πυρέσσων, το άφατο ηδονικό, είναι στοιχεία και της αισθητικής και του έρωτα.
    Για τούτο και η αναφορά της σελίδος aroma Lefkados στο έργο για τον έρωτα του Κου Μαμαλούκα, είναι μια συμβολή και μια εισφορά στην ίδια την αισθητική.
    Υπάρχει ακόμα ελπίδα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.