HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΣτον Κάβαλο για κοκορέτσι

Στον Κάβαλο για κοκορέτσι

Ο Κάβαλος είναι κατά γενική ομολογία ένα από τα ομορφότερα χωριά της Λευκάδας. Είναι χτισμένος στην κορυφή ενός λόφου και ως εκ τούτου έχει εκπληκτική θέα. Τα περισσότερα κτίρια του χωριού έχουν διατηρήσει την παραδοσιακή αρχιτεκτονική και όλα τα δρομάκια είναι πλακόστρωτα.

Και μόνο μια βόλτα στο χωριό -ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η φύση λουλουδίζει- μπορεί να γίνει μια ευχάριστη Κυριακάτικη εμπειρία. Αν αυτό συνδυαστεί με την απόλαυση του ουρανίσκου -που προσφέρει το πεντανόστιμο κοκορέτσι- τότε το μεσημέρι της Κυριακής ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Ο Κάβαλος έχει παράδοση στο κοκορέτσι. Θυμόμαστε τον μπάρμπα Βαγγέλη παλιότερα …

DSC_0788

Σήμερα το κοκορέτσι και όλα τα υπόλοιπα, φρυγαδέλι, σπληνάντερο, χοιρινό, έχουν αναλάβει οι δραστήριες κυρίες Λιβιτσάνου. Πανέξυπνες, δραστήριες, ευγενικές και πολύ εξυπηρετικές, ετοιμάζουν ψήνουν και σερβίρουν τους πεντανόστιμους μεζέδες.

Σήμερα το χωριό είχε κίνηση και ζωντάνια από νωρίς το πρωί. Λίγο αυτοί που ανέβηκαν από τη Χώρα για τα χτήματα τους, λίγο οι ντόπιοι που λόγω του καλού καιρού βγήκαν από νωρίς στο καφενείο για καφέ και κουβεντούλα, δημιουργούσαν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα.

Προηγουμενο αρθρο
Τι τον θες τον Φαμπρ… βλάχος άνθρωπος
Επομενο αρθρο
Μεγάλη προσέλευση ψηφοφόρων στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ στη Λευκάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.