HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣτον Τομ. Περιβάλλοντος της ΝΔ Κώστα Σκρέκα για το Κτηματολόγιο ο Θανάσης Καββαδάς και η Επιτροπή Αγώνα Τσουκαλάδων

Στον Τομ. Περιβάλλοντος της ΝΔ Κώστα Σκρέκα για το Κτηματολόγιο ο Θανάσης Καββαδάς και η Επιτροπή Αγώνα Τσουκαλάδων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της ΝΔ Κώστα Σκρέκα
για το πρόβλημα του Κτηματολογίου ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς
και η Επιτροπή Αγώνα Τσουκαλάδων

Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με το Κτηματολόγιο στη Λευκάδα εξέθεσε ο βουλευτής Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς μαζί με την Επιτροπή Αγώνα Τσουκαλάδων Λευκάδας, στον τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Σκρέκα, τον οποίο επισκέφθηκαν την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2019 στα γραφεία του κόμματος στη Βουλή.

Ο κ. Σκρέκας ενημερώθηκε για όλο το φάσμα των προβλημάτων που έχουν προκύψει στο Κτηματολόγιο, και υπογραμμίστηκε ότι η Λευκάδα είναι η περιοχή που εξακολουθεί να έχει τις περισσότερες εκκρεμότητες σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Ειδικότερα, ανέπτυξαν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν εκατοντάδες ιδιοκτήτες του νησιού, οι περιουσίες των οποίων δεν βρίσκονται στις 95 ενότητες που άνοιξαν για διορθώσεις (επαναπροσδιορισμό θέσης και ορίων), με αποτέλεσμα την οικονομική τους επιβάρυνση για να μπορέσουν να διορθώσουν ή και να δηλώσουν τα ακίνητά τους.

Από την πλευρά του ο Καββαδάς έδωσε βαρύτητα στις ενότητες που μένουν εκτός επαναπροσδιορισμού, σημειώνοντας ότι υπάρχει πιθανότητα τα σφάλματα να είναι πολύ περισσότερα από αυτά που έχουν δηλωθεί.

Για το λόγο αυτό, όπως εξήγησε στον κ. Σκρέκα, εκτός από το Κτηματολογικό γραφείο που λειτουργεί στους Σφακιώτες για διορθώσεις σε 95 ενότητες, η λύση για τις υπόλοιπες ενότητες είναι να ανοίξει γραφείο στο Δήμο Λευκάδας, το οποίο θα συλλέξει όλες τις αιτήσεις των ιδιοκτητών που έχουν πρόβλημα, ακολούθως να αποσταλούν και να αξιολογηθούν από το Ελληνικό Κτηματολόγιο και εν συνεχεία να γίνει νέος διαγωνισμός για μια νέα διαδικασία διόρθωσης των σφαλμάτων που θα λύνει οριστικά το ζήτημα και δεν θα επιβαρύνει οικονομικά τους ιδιοκτήτες.

Ο Κώστας Σκρέκας, παρέλαβε υπόμνημα της Επιτροπής Τσουκάλαδων με τα αιτήματά τους, υπογράμμισε ότι η Νέα Δημοκρατία αντιλαμβάνεται το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε για την ικανοποίησή του.

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: 2.346.080€ στον Δήμο για βελτίωση υποδομών ύδρευσης
Επομενο αρθρο
Εκλογή συνέδρων στο 2ο συνέδριο του «Κινήματος Αλλαγής»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.