HomeΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑΣτους Σκάρους για Πρωτομαγιά

Στους Σκάρους για Πρωτομαγιά

Για δεύτερη φορά ο Σύλλογος Επαγγελματιών και Προστασίας Περιβάλλοντος Νικιάνας, οργάνωσε εκδήλωση την ημέρα της Πρωτομαγιάς στο βουνό των Σκάρων. Η εκδήλωση περιλάμβανε πεζοπορία, μοναδική θέα και κεράσματα από το σύλλογο.

Περισσότερο όμως, εκδηλώσεις σαν τη σημερινή είναι ευκαιρία για ένα προσκύνημα στο πανέμορφο δρυοδάσος των Σκάρων. Το βουνό των Σκάρων είναι από τα ψηλότερα στο νησί της Λευκάδας και έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Το δάσος που βρίσκεται στην κορυφή του βουνού αποτελείται από ένα μοναδικό είδος βελανιδιάς (ρουπάκι), που αυτοφυώς αναπαράγεται εκατοντάδες χρόνια τώρα.

Ξεκινώντας σήμερα κάποιος από την πόλη της Λευκάδας για να φτάσει στο χώρο της εκδήλωσης είχε την ευκαιρία να διασχίσει ένα από τα ομορφότερα κομμάτια της ορεινής Λευκάδας. Αυτή την εποχή η φύση βρίσκεται σε όλο το μεγαλείο της. Πανέμορφα αγριολούλουδα σε υποδέχονταν παντού και σε συνδυασμό με τις ολάνθιστες κουτσουπιές, τα σπάρτα και τα σφελαχτά, έκαναν τη διαδρομή μια μαγευτική εμπειρία.

Αρκετός κόσμος ανηφόρισε είτε με αυτοκίνητο είτε κάνοντας πεζοπορία στο χώρο της εκδήλωσης. Η πανοραμική θέα και η άψογη οργάνωση μας αποζημίωσαν όλους.

Προηγουμενο αρθρο
Κοσεύουμε στα μονοπάτια και μπρουτσαλίζουμε στις πηγές!
Επομενο αρθρο
Εορτασμός της Πρωτομαγιάς στο μοναστήρι της Κόκκινης Εκκλησιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.