HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣτρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Φιλιππιάδα

Στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Φιλιππιάδα

Στρατόπεδο συγκέντρωσης προσφύγων στη Φιλιππιάδα

Την ώρα που στις Βρυξέλλες οι ηγέτες των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η Τουρκία, κατέληγαν τελικά σε συμφωνία για την επιστροφή των προσφύγων που φτάνουν από τα τουρκικά παράλια στην Ευρώπη, πίσω στη Τουρκία, στο παλιό στρατόπεδο “Πετροπουλάκη” στη Φιλιππιάδα, έφταναν πέντε λεωφορεία με πρόσφυγες από τον Πειραιά.

Στη πλειοψηφία τους πρόκειται για Σύριους, αλλά υπάρχουν και αρκετοί Αφγανοί. Η καταγραφή τους γίνεται από την Αστυνομία, ενώ την ευθύνη του συντονισμού έχει η Αεροπορία από το Άκτιο.

Ο Δήμος Ζηρού καταβάλει τεράστιες προσπάθειες για να οργανώσει εθελοντική ομάδα υποστήριξης. Ειδική μέριμνα λαμβάνεται για τη συγκέντρωση υλικών πρώτης ανάγκης, όπως ρούχα και τρόφιμα, ενώ σημαντικές είναι οι απαιτήσεις για βρεφικά και παιδικά είδη.

Απέναντι στη χρεοκοπία των κυρίαρχων πολιτικών ελίτ, όπως αυτή εκφράζεται από τον πολλαπλασιασμό των πνιγμών στο Αιγαίο, αλλά και από τα στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων που στήνει σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, υψώνει το ανάστημά του το κίνημα αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες, των απλών καθημερινών και άσχημα ταλαιπωρημένων από την οικονομική κρίση Ελλήνων. Είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να βάλει φραγμό στον ρατσιστικό και φιλοπόλεμο κατήφορο της Ε.Ε.

Αφήνω για το τέλος, το συγκλονιστικό μήνυμα που μου ζήτησαν οι πρόσφυγες να μεταφέρω για λογαριασμό τους, κατά την επίσκεψή μου στο στρατόπεδο συγκέντρωσης: ‘’Θέλουμε να γυρίσουμε πίσω στην Αθήνα’’.

Φίλιππος Βουκελάτος

Προηγουμενο αρθρο
Εχει dress code το ήθος;
Επομενο αρθρο
Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Συγκέντρωση υλικού για τους πρόσφυγες

1 Σχόλιο

  1. Φίλιππος Βουκελάτος
    21 Μαρτίου 2016 at 07:17 — Απάντηση

    Η άποψη ότι η Ε.Ε. πρέπει να ζητήσει από τον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας τη χρηματοδότηση όλων των χωρών που υποδέχονται στο έδαφός τους πρόσφυγες, λαμβάνοντας υπόψη το ΑΕΠ τους και τον αριθμό των προσφύγων που φιλοξενούν, έχει ενδιαφέρων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.