HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυγχαρητήρια Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας τις ομάδες Ρομποτικής

Συγχαρητήρια Δημόσιας Βιβλιοθήκης Λευκάδας τις ομάδες Ρομποτικής

Συγχαρητήρια στις ομάδες Ρομποτικής

Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Λευκάδας συγχαίρει την ομάδα Ρομποτικής Γυμνασίου για τη συμμετοχή της στην προκριματική συνάντηση της Κέρκυρας, μέσω skyp, στις 4/3/2016, προκειμένου να συμμετάσχει στον πανελλήνιο Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 2 Απριλίου 2016.
Με ιδιαίτερη ικανοποίηση, οι προσπάθειες όλων μας, σε συνεργασία με την WRO Hellas, είχαν αποτέλεσμα. Η ομάδα που αποτελείται από μαθητές του 1ου Γυμνασίου, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Κ.Σοφιανό, σε σύντομο διάστημα προετοιμάστηκε για τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.
– Επίσης συγχαίρουμε την ομάδα Ρομποτικής Δημοτικού, αποτελούμενη από μαθητές του 4ου Δημοτικού, με τον εκπαιδευτικό κ. Σ. Δελαπόρτα, που χρησιμοποιώντας τον ανάλογο εξοπλισμό, συνεργάζονται δημιουργικά.
Αναγνωρίζοντας τον περιορισμένο χρόνο των μαθητών, αξίζει επιβράβευση η εναλλακτική, γνωστική απασχόληση.
– Η Βιβλιοθήκη μας, αρωγός και υποστηρικτής πάντα της εκπαιδευτικής κοινότητας,με ομόφωνη απόφαση του Εφορευτικού της Συμβουλίου στις 15 Σεπτεμβρίου 2015 αποφάσισε να προσφέρει και στους μαθητές της Λευκάδας την ευκαιρία να γνωρίσουν τον κόσμο της Ρομποτικής.
Η πρωτοβουλία έχει ως στόχο να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να αναπτύξουν το ταλέντο, τη φαντασία και τις επιστημονικές τους δεξιότητες.
Επιπλέον, σχηματίζοντας ομάδες, μαθαίνουν να επικοινωνούν και να συνεργάζονται, με σκοπό τη δημιουργική επίλυση ποικίλων προβλημάτων, κάνοντας χρήση της σύγχρονης τεχνολογίας.
– Υλοποιώντας την απόφαση αυτή στις 19 Δεκεμβρίου διοργανώσαμε ημερίδα Εργασίας στη Βιβλιοθήκη, με παρουσία εκπαιδευτικών πληροφορικής Λευκάδας και Μεγανησίου και εκπροσώπου από τον Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας και Μαθηματικών, WRO Hellas, κ. Ι. Σομαλακίδη.
Στη συνέχεια, παρά τα εξαιρετικά περιορισμένα οικονομικά, προχωρήσαμε στην προμήθεια του εξοπλισμού, για την εξοικείωση μαθητών Γυμνασίου και Δημοτικού με τη Ρομποτική.
Στο πλαίσιο αυτό, ομόφωνα επίσης αποφασίσαμε (16/3/2016) να διαθέσουμε τον εξοπλισμό, με τον οποίο προετοιμάσθηκαν οι μαθητές στη Βιβλιοθήκη, και για τη συμμετοχή τους στο διαγωνισμό της 2/4/16 στην Αθήνα.
Ευχόμαστε ολόψυχα στην ομάδα καλή επιτυχία στο διαγωνισμό!
Προσκαλούμε και τους υπόλοιπους μαθητές και εκπαιδευτικούς Δημοτικού και Γυμνασίου να γνωρίσουν τη Ρομποτική, αξιοποιώντας τον εξοπλισμό, που είναι διαθέσιμος στη Βιβλιοθήκη.

Για το Εφορευτικό Συμβούλιο της Βιβλιοθήκης
Ο Πρόεδρος

Γεράσιμος Γαντζίας

Προηγουμενο αρθρο
Τα εισιτήρια του Φάιναλ Φορ Κυπέλλου Ελλάδας Γυναικών
Επομενο αρθρο
Πολιτιστικό εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Σύμβολα της Ρωσίας, επίσημα και ανεπίσημα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.