HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά»

Συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας «Έξυπνα Νησιά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στην παρουσίαση
της Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας “Έξυπνα Νησιά” στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο,
στις Βρυξέλλες, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017.

Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Ιονίων Νήσων που έγινε στο Αργοστόλι στις 17/2/2017 αποφασίστηκε η συμμετοχή της ΠΕΔ-ΙΝ στο Δίκτυο Αειφόρων Νήσων Αιγαίου και Ιονίου “ΔΑΦΝΗ”.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση στο Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ από το Δίκτυο, για το «Σύμφωνο των Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια», για το «Σύμφωνο των Νησιών» και την «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “Έξυπνα Νησιά”». Την πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζουν περισσότερα από 40 νησιά από όλη την Ευρώπη και συντονίζει το Δίκτυο ΔΑΦΝΗ.

Στις 28 Μαρτίου 2017 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου θα παρουσιαστεί η «Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία “Έξυπνα Νησιά”» ενώπιον σημαντικών Ευρωπαϊκών φορέων. Στη διάρκεια της εκδήλωσης εκπρόσωποι των νησιωτικών αρχών από όλη την Ευρώπη που υποστηρίζουν την πρωτοβουλία θα υπογράψουν «τη Διακήρυξη των Έξυπνων Νησιών».

Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από ομάδα 12 Ευρωβουλευτών με επικεφαλής την κ.Εύα Καϊλή. Από Ελληνικής πλευράς συν – φιλοξενών θα είναι ο Ευρωβουλευτής κ.Μανώλης Κεφαλλογιάννης.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης έχει προσκληθεί από το Δίκτυο και με απόφαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ-ΙΝ θα εκπροσωπήσει τους νησιωτικούς Δήμους του Ιονίου και θα υπογράψει εκ μέρους τους τη «Διακήρυξη των Έξυπνων Νησιών» κατά την επίσημη τελετή υπογραφής στις Βρυξέλλες.

Προηγουμένως, έχει πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το 1ο Ευρωπαϊκό Φόρουμ “Έξυπνα Νησιά” στις 21-22/6/2016 με συμμετοχή 40 εκπροσώπων Ευρωπαϊκών Νησιών από Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Δανία. Σουηδία, Φινλανδία, Ολλανδία και Κροατία. Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του Δικτύου “ΔΑΦΝΗ” με συμμετοχή Δημάρχων Ελληνικών νησιών, στελεχών νησιωτικών Περιφερειών και της ΚΕΔΕ που ήταν εκ των συνδιοργανωτών.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Μικρών Νησιών, της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νησιωτικών Επιμελητηρίων κ.λ.π. Στην εκδήλωση αυτή είχε λάβει μέρος ο Πρόεδρος της ΠΕΔ-ΙΝ κ.Αλέξανδρος Παρίσης ο οποίος απηύθυνε και χαιρετισμό όπως και ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ.Γ.Πατούλης.

Επισυνάπτεται δελτίο τύπου του Δικτύου “ΔΑΦΝΗ” για την παρουσίαση της «Ευρωπαικής Πρωτοβουλίας Έξυπνα Νησιά”¨» στο Ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες την Τρίτη 28 Μαρτίου 2017. [ΕΔΩ]

Προηγουμενο αρθρο
Θερινό ωράριο λειτουργίας Εμπορικών καταστημάτων & Σουπερ-Μάρκετ
Επομενο αρθρο
Η ΝΟ.Δ.Ε. Νέας Δημοκρατίας Λευκάδος για το Βατοπέδι

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.