HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου Λευκάδας με τον Μορφωτικό Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ιράν

Συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου Λευκάδας με τον Μορφωτικό Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ιράν

Συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου Λευκάδας με τον Μορφωτικό Σύμβουλο της Πρεσβείας του Ιράν

To Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν και το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λευκάδας διοργάνωσαν διήμερο σεμινάριο περσικής γλώσσας (φαρσί) στις 20 και 21 Ιουλίου στο Κηποθέατρο Α. Σικελιανός.

Στο πρωτότυπο αυτό εργαστήρι γλώσσας έλαβαν μέρος 35 συμμετέχοντες οι οποίοι διδάχτηκαν βασικές γνώσεις ανάγνωσης του περσικού αλφαβήτου.

Η δράση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της επιτυχημένης συνεργασίας που διατηρεί το Πνευματικό Κέντρο με το Μορφωτικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν.

Ο Μορφωτικός Σύμβουλος της Πρεσβείας, Δρ. Αλί Χελμί συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό την Τρίτη 21 Ιουλίου με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις πολιτιστικές δραστηριότητες των δυο φορέων. Στη συνάντηση εκφράστηκε η επιθυμία για διοργάνωση από το Πνευματικό Κέντρο ενός πολιτιστικού ταξιδιού στο Ιράν στο άμεσο μέλλον. Ο Δρ. Χελμί δήλωσε ότι θα συνδράμει στην προσπάθεια αυτή.
Ο κ. Δήμαρχος και ο Δρ. Χελμί αντάλλαξαν δώρα και δεσμεύτηκαν για νέες δράσεις ανάμεσα στη Λευκάδα και το Ιράν.

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
(9) πρόστιμα επιβλήθηκαν χτες στα Ιόνια Νησιά για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης
Επομενο αρθρο
Π.Ε. Λευκάδας: Μελέτες 90.000 ευρώ για την αποκατάσταση 5 σεισμόπληκτων εκκλησιών

2 Σχόλια

  1. μιχαλης
    5 Αυγούστου 2020 at 23:13 — Απάντηση

    Οτι του στειλουνε παιρνει ο δημαρχος.
    Μπουκαβιλιες στελνουν,μπουκαβιλιες παιρνει
    Νερο του στελνουν,νερο παιρνει
    παπουτσια του στελνουν,τα καμαρωνει
    Αυτο θελαμε,ωριστε!!

  2. Παύλος Κ.
    5 Αυγούστου 2020 at 15:46 — Απάντηση

    Να μην παραλείψει ο δήμαρχος την σύσφιξη των πολιτιστικών μας σχέσεων με το Ιράν. Πρόκειται για ένα θεοκρατικό καθεστώς. Ως στοιχείο σύγχρονου… πολιτισμού θα μπορούσαμε να αναφέρουμε τη θέση της γυναίκας!

    Η γυναίκα στο Ιράν

    Σύμφωνα με τον Ιρανικό νόμο, οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες. Μια γυναίκα μάλιστα, θεωρείται το μισό ενός άντρα, όση αξία δηλαδή έχει και η μαρτυρία της στο δικαστήριο. Η αδύναμη θέση των γυναικών στο Ιράν επισημαίνεται στην έκθεση του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ το 2017, που κατέγραψε το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στα δύο φύλα σε όλον τον κόσμο. Σε αυτήν κατέταξε το Ιράν στην 140η θέση σε σύνολο 144 χωρών συνολικά….

    Ο γάμος των γυναικών είναι νόμιμος από την ηλικία των 13, όμως δεν έχουν δικαίωμα να παίρνουν διαζύγιο, να έχουν την επιμέλεια των παιδιών, να εργάζονται και να ταξιδεύουν χωρίς την συνοδεία ενός άντρα. Μπορούν να πάρουν διαζύγιο μόνο στην περίπτωση που ο σύζυγος τους ή ο πατέρας τους συμφωνούν….

    Όσον αφορά στην παρουσία τους σε δημόσιους χώρους, απαγορεύεται να κυκλοφορούν όπου υπάρχουν πολλοί άνδρες, ενώ στο μετρό υπάρχουν 3 διαφορετικές γραμμές, μια για τους άνδρες, μια για τις γυναίκες και μια άλλη για τις οικογένειες…
    Όπου και να βρεθούν οι Ιρανές πρέπει να καλύπτουν τα μαλλιά, τα χέρια και το λαιμό τους. Αυτόν τον ενδυματολογικό κώδικα πρέπει να ακολουθήσουν και οι επισκέπτριες της χώρας …

    Πηγή. http://www.mixanitouxronou.gr/giati-oi-gynaikes-sto-iran-theoroyntai-to-miso-e

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.