HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυνάντηση Δημάρχου Λευκάδας και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου με την Ένωση Ξενοδόχων

Συνάντηση Δημάρχου Λευκάδας και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου με την Ένωση Ξενοδόχων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Συνάντηση Δημάρχου Λευκάδας και Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου με την Ένωση Ξενοδόχων

Την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016, ο Δήμαρχος Λευκάδας, κ. Κων/νος Δρακονταειδής και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου, κ. Γ. Γεωργάκης, πραγματοποίησαν συνάντηση με τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας και συγκεκριμένα, τον Πρόεδρο της Ένωσης, κ. Ν. Γράψα, τον Αντιπρόεδρο, κ. Μ. Θερμό και τον Έφορο, κ. Γρ. Βαγενά.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η προ ημερών ανοιχτή επιστολή προς τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο που απέστειλαν ενόψει της τουριστικής σεζόν 2016. Κατά τη διάρκεια της πολύωρης συνάντησης, ο Δήμαρχος εκτίμησε ως μια παρέμβαση με θετικό πρόσημο την επιστολή, ενώ παρείχε αναλυτική ενημέρωση για τις ενέργειες που γίνονται από τη μεριά του Δήμου για κάθε ένα από τα θέματα που θίγει.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να παραμείνουν σε επαφή για κάθε τι νεότερο και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους σε προβλήματα που αντιμετωπίζουν από κοινού. Σε αυτό το πλαίσιο ορίσθηκε νέα συνάντηση με επίκεντρο τα θέματα της καθαριότητας.

ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Το τσιμεντάρισμα της παραλίας του Αγίου Νικήτα με φωτογραφίες
Επομενο αρθρο
Αφίξεις των ομάδων ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού στη Λευκάδα για το Final Four

7 Σχόλια

  1. anwnimos
    26 Μαρτίου 2016 at 23:16 — Απάντηση

    Καληνυχτα κεμαλ

  2. Νίκος Γράψας
    26 Μαρτίου 2016 at 20:48 — Απάντηση

    Πρώτη φορά βλέπω ανώνυμο να καυχιέται για θάρρος γνώμης !! και να μην τολμάει να γράψει το όνομά του . Πραγματικά αν δεν υπήρχε η ηλεκτρονική ( και ανώνυμη…) αλληλογραφία τι θα έκανες ? Θα εμφανιζόσουν στο δημοτικό συμβούλιο ως ” ο κ. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ” . Οταν έπαιρνες τον λόγο θα έβαζες μάσκα ? Οταν θα ήθελες να ρωτήσεις τον Δήμαρχο ή άλλο Σύμβουλο θα τα έδινες σε κασέτα ? Μυστήρια μας τα λες κ. ανώνυμε ( με θάρρος και άποψη…)
    Δεν προσβάλλεις , αλλά ωστόσο είμαι “κομματικά αυλικός” ” μπορεί να τα γράψαμε και παρέα..” ασε που υποψιάζεσαι οτι μπορεί και να είμαι ο επόμενος συνεργάτης μηχανικός του Δήμου και τώρα δίνω εξετάσεις…. ! Με “βλέπεις στην πλατεία του ΟΧΙ” “με βλέπεις στην πλατεία του ΣΥΡΙΖΑ” . Εσύ δεν είσαι και τόσο ανώνυμος . Ο χαφιές της γειτονιας μας είσαι…..!!!!!
    Λοιπόν κ. ανώνυμε για να τελειώνουμε.
    Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων τελείωσαν μαζί με την χούντα. ( Θυμάμαι που είχαν αφαιρέσει το δίπλωμα οδήγησης του πατέρα μου τότε). Ελπίζω να μην θέλεις κάποιοι γνωστοί σου στο μέλλον να μου αφαιρέσουν το δίπλωμα αρχιτεκτονικής ! Τα προβλήματά σου με τον Δήμο και την παρούσα δημοτική αρχή , μπορείς να τα λύσεις στα δημοτικά συμβούλια και στις επόμενες εκλογές. ( Υποψιάζομαι γι αυτές δουλεύεις απο τώρα…).Προσωπικά ΔΕΝ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ.
    Σε έχω ζαλίσει γράφεις , γιατί δυο χρόνια σε βομβαρδίζω με επιστολές , απόψεις, εκθέσεις ιδεών !! Εσύ θέλεις ΕΡΓΑ . Φαίνεσαι τόσο αστείος όταν σου φαίνονται “λίγα” αυτά που αναφέρουμε στην επιστολή , σου φαίνονται “πολλά” και αστειότητες και ασυνάρτητα , όταν ζητάω περισσότερα ! Εσύ θέλεις ΕΡΓΑ . Δεν σε απασχολεί το ποιά έργα και που. Δεν σε ενδιαφέρει το είδος της τουριστικής ανάπτυξης που χρειαζόμαστε που πρέπει να είναι βιώσιμο. Δεν σε ενδιαφέρει το πως θα συνδέσουμε αγροτική παραγωγή – μεταποίηση-τουρισμό. Εσύ θέλεις ΕΡΓΑ. Δεν σε ενδιαφέρει πως θα σωθεί το ιστορικό κέντρο της πόλης , οι παραδοσιακοί οικισμοί , οι παραλίες , οι σχηματισμοί ΝΑΤΟΥΡΑ. Εσύ θέλεις ΕΡΓΑ . Δεν σε ενδιαφέρει οτι έρχεται κόσμος και αντιμετωπίζει βουνά σκουπίδια σε λόγγους και χαράδρες, που δεν μπορούν να περπατήσουν σε πεζοδρόμια , που δεν υπάρχουν βιολογικοί στην Λευκάδα. Δεν σε ενδιαφέρει που τους πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλλες , που κοιτάζουμε πως θα τους πάρουμε τα χρήματα από την τσέπη. Δεν σε ενδιαφέρει που πλεον οι τουρίστες που έρχονται , ψωνίζουν με τις σακούλες από το LIDL για να φάνε !!Εσύ θέλεις γενικά ΕΡΓΑ. Ξέχασα , εσύ κόλλησες στους σημερινούς “κακούς” δημαρχιακούς . Αυριο που θα έλθουν οι δικοί σου ¨καλοί” θα τα λύσουν όλα. Ο ΜΑΝΙΧΑΙΣΜΟΣ στο μεγαλείο του. Από εδώ οι καλοί , από εκεί οι κακοί. Γι αυτό ακριβώς παμε κατα διαόλου. Δεν ξέρουμε να συζητάμε , να διαλεγόμαστε , να κάνουμε συνθέσεις !!! Κι αφού κ. ανώνυμε αυτοί εδώ είναι οι άσχετοι και οι κακοί , γιατί δεν τα είχαν λύσει οι προηγούμενοι που ήταν και καλοί? Γιατί έσπασε η φούσκα της Ελλάδας ? Μήπως πάσχει το σενάριό σου και χρειάζεται αναθεώρηση ? Για τον λόγο αυτό σε “προκαλώ” να γίνεις ΠΟΛΙΤΗΣ με γνώμη και υπογραφή. Ετούτος ο τόπος έχει ανάγκη από γνώμες , απόψεις , κριτική , προτάσεις. Εχει ανάγκη από ΠΟΛΙΤΕΣ. Εχω σταματήσει να είμαι υποχείριο κομμάτων κ. ανώνυμε από το 1985. Είμαι μεγάλος για να γίνω σήμερα. Επίσης να σε πληροφορήσω οτι ΔΕΝ έχω πάρει ΚΑΝΕΝΑ δημόσια έργο , ΚΑΜΜΙΑ δημόσια εργολαβία. Επίσης να σε καθησυχάσω οτι δεν θα είμαι σε ΚΑΝΕΝΑ γραφείο , κανενός δημάρχου ή βουλευτή .Επίσης να σε βεβαιώσω ( αν και βλέπω οτι ξέρεις τον φακελλό μου καλά…)ΔΕΝ σιτίζομαι από καμμία ξένη τσέπη. Επίσης να σε βεβαιώσω οτι στις δυο εκθέσεις που πήγα εφέτος εκπροσωπώντας την Ενωση , πήγα με ΔΙΚΑ ΜΟΥ χρήματα!!! Αυτή είναι η διαφορά μας κ. ανώνυμε . Εγω είμαι διάφανος και δεσμεύομαι και για το ΜΕΛΛΟΝ. Εσύ γράφεις οτι θέλεις , τα αναιρείς την επόμενη στιγμή και ταυτόχρονα σιτίζεσαι από τον δημόσιο κορβανά . Μπορείς κ. ανώνυμε να μας βεβαιώσεις για το αντίθετο ????

  3. anwnimos
    26 Μαρτίου 2016 at 19:25 — Απάντηση

    Κύριε Γράψα συνεχίζετε να είστε προσβλητικός και να κάνετε χαρακτηρισμούς! Δεν θα σας ακολουθήσω. Θα συνεχίσω με συγκεκριμένη κριτική. Αν δεν ήσασταν κομματικά αυλικός τους δεν θα σας έβαζαν από κουβέντα. Μετά από 2 σχεδόν έτη έχουμε καταλάβει όλοι ποσο κομματικα επικοινωνιακά και κερδοσκοπικά λειτουργούν. Γι’ αυτό χαρακτηρίζουν την παρέμβαση με θετικό πρόσημο. Ενδεχομένως να την γράψατε και παρέα. Να έρθουν να επιλύσουν κάποια από αυτά και να το έχουν ως νέα επικοινωνιακή σημαία ότι να… κάνουμε πράγματα, δεχόμαστε κριτική, επιλύουμε και συνεργαζόμαστε. Και εσείς θα βγείτε και ως σημαντικός και αποτελεσματικός!!! Καθρεφτάκια προς ιθαγενείς.

    Δύο χρόνια τώρα μας έχετε βοβμαρδίσει με τις επιστολές σας και τις εκθέσεις ιδεών σας. Αυτό προσπαθώ να σας πω και δεν δέχεστε κριτική. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΣΚΕΨΕΙΣ, ΑΠΟΨΕΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ. Η συγκεκριμμένη Δημοτική Αρχή έχει ανάγει τις κουβέντες και τις συσκέψεις και τις συναντήσεις σε έργα. Γι’ αυτό κρίνεστε ως μια προέκταση του χεριού τους. Εσείς δηλαδή πήρατε μια λευκή σελίδα και προτρέπετε τη Δημοτική Αρχή να καθαρίσουν κάδους και να βάλουν καπάκια, να καθαρίσουν από κλαδιά και σκουπίδια τη Γύρα, να βάλουν κάδους στις παραλίες, να βάλουν τουαλέτες στις δημοφιλείς παραλίες, να διορθώσουν τα συρματοπλέγματα και την είσοδο στον Αγιο Νικήτα, να διορθώσουν σούδες και ρεματάκια, να βάλουν τα υπόλοιπα κολωνάκια, να ξεκαθαρίσουν τα πεζοδρόμια, να βουλώσουν λακκούβες στο πάρκινγκ, να κλειδώσουν παρανομες παιδικές χαρές, να ξεβρωμίσουν γυρωθεν του κάστρου. Πάλι καλά που δεν τους προτρέπετε να ξυπνούν και να πηγαίνουν στην ώρα τους στο Δημαρχείο….. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?

    Δυόμιση χρόνια τα αυτονόητα ανάγονται σε σπουδαίες παρεμβάσεις. Είναι τα ελάχιστα αυτά που γράφετε και φαιδρότητες για να μπουν σε επιστολή απο την Ενωση Ξενοδόχων. Θελει θαρρος γνωμης για να προτείνεις αυτα που είναι υποχρεωμένοι ως ελάχιστα και ασήμαντα να υλοποιήσουν??? Γι’ αυτό ταιζετε σανο τον κόσμο. Να σας κολακεύει και να σας ευγνωμονεί που θα καταφέρετε να κάνετε αυτά μετά από 2 χρόνια???

    Κατά τα άλλα θέλετε άτομα με προσωπικότητα , άποψη , ενασχόληση και θάρρος υπογραφής για να προτείνουν στο Λιμενικό ταμείο να βάλει και τα υπόλοιπα κολωνάκια??? Πάλι καλά που δεν τους είπατε να βάλουν τα λουλουδάκια στην νησίδα στην είσοδο και να μας το διαφημίζουν πάλι. Καταλάβετε ότι στην ευρύτερη κοινότητα των δημοτών αυτές οι παρεμβάσεις προς τη Δημοτική Αρχή ωστε να κάνουν αυτονόητες παρεμβασεις θα έπρεπε να είναι αστειότητες και όχι θετικές. Ντοπάρετε μαζί με τη Δημοτική Αρχή στον κόσμο μετριότητα και φαιδρότητα.

    ΕΚΤΟΣ του ότι παράλληλα με την επιστολή σας τους χαϊδεύετε με τις γνωστές δικαιολογίες που οι ίδιοι χρησιμοποιούν για αρμοδιότητες, γραφειοκρατίες και ελάχιστα οικονομικά. Ενώ λέτε για επικινδυνότητα μονοπατιού προς εγκρεμνούς ταυτόχρονα προτείνετε πεζόδρομο μονοπάτι από Γιαλό λες κι αυτό θα είναι πιο ασφαλές. Ή ότι πραγματικά πιστεύετε και προτείνετε να έρθει η ΜΟΜΑ να κάνει έργα. Η οτι πιστευετε οτι θα παει η Δημοτικη Αστυνομια το βραδυ στο Νυδρι να κατοχυρωσει τον εποχιακό πεζόδρομο…Ή ότι δεν γνωρίζετε οτι το μεγάλο πάρκινγκ στον ΟΤΕ δεν ειναι καν δημοτικο και οτι είναι ιδιωτικό και ουτε καν μισθωμα υπάρχει. Η οτι πιστευετε οτι οι παιδικές χαρές μπορούν να καταφέρουν να λειτουργούν του χρόνου χωρίς κονδύλια.

    Δεν θα ήθελα να προβώ σε χαρακτηρισμούς περί ασχετοσύνης και ασυναρτησιών. Εκτιμώ ότι υπάρχει κάποιος προσχεδιασμός γι’ αυτό και συνοδεύονται και από Δελτία Τύπου με φωτογραφίες. Επαναλαμβάνω αν είσαστε π.χ. ΛΑΕ θα τα βλέπαμε? Γι’ αυτό και τα περί λαγού που σας ζόρισε και χάσατε την ψυχραιμία. Μια πρόσθετή μου υποψία είναι ότι σε λίγο στα 2,5 έτη της θητείας ο Δήμαρχος θα αντικαταστήσει τους ειδικούς συμβούλους και συνεργάτες μηχανικούς. Να μαντέψουμε τον επόμενο αρχιτέκτονα που θα προσληφθεί??????………….

    ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΘΑΡΡΟΣ ΓΝΩΜΗΣ

  4. Νίκος Γράψας
    26 Μαρτίου 2016 at 13:49 — Απάντηση

    Αξιαγάπητε ανώνυμε ……
    Εχεις μπλεχτεί στην δίνη των πολλών προβλημάτων , που δέχομαι οτι σε απασχολούν. Ενα από τα πολλά σου προβλήματα είναι η πεποίθησή σου οτι ……… εκπροσωπείς την κοινωνία !!! Επειδή είσαι και συμπεραίνω ότι θα παραμείνεις εσαεί ΑΝΩΝΥΜΟΣ ( δηλαδή τίποτα!) εκπροσωπείς τον καλά κρυμμένο εαυτό σου και ΜΟΝΟΝ. Φυσικά κι εγώ το ίδιο . Επομένως συμπεράσματα……
    1. Αφησε τους πληθυντικούς και γράψε την γνώμη σου και μόνον.
    2. ΔΕΝ εκπροσωπώ παρά μόνον τον εαυτό μου ( εκτός και υπογράφω ως πρόεδρος της ένωσης οπότε εκπροσωπώ την ένωση και ΜΟΝΟΝ)
    3. Ασκείς κριτική και περιμένεις ” να γελάσεις…” για τα θέματα καθαριότητας , δρόμων , παραλιών , κάστρου, άμμου , πεζοδρομίων και πολλών άλλων θεμάτων που θίγουμε στην επιστολή μας. ¨Εχεις γνώμη για τα θέματα αυτά? σε απασχολούν ? Γράψε μας πως τα βλέπεις . Πάρε μια λευκή σελίδα , μην περιμένεις να “απαντήσεις” . ΜΑΘΕ να κάνεις θετικές προς την ζωή και την καθημερινότητα παρεμβάσεις .
    4. Η κοινωνία αποτελείται από ΑΤΟΜΑ με προσωπικότητα , άποψη , ενασχόληση και θάρρος γνώμης και υπογραφής. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ απο αυτά. ΔΥΣΤΥΧΩΣ…!!
    5. Φιλική συμβουλή. Ενα “τίποτε” όσο κι αν προσπαθεί να κρυφτεί μέσα στους πολλούς , ΠΟΤΕ δεν θα γίνει “κάτι”…. ..! Νίκος Γράψας

  5. anwnimos
    25 Μαρτίου 2016 at 21:59 — Απάντηση

    Δεν θα μπορούσε να επιβεβαιωθούν οι υποψίες περισσότερο. Η γνωστή τακτική:
    Δεν δέχεστε κριτική. Η αντίθετη άποψη και κριτικη αντικρουεται με αγένεια με αλαζονεια ότι έχετε το αλάθητο και ότι οι άλλοι είναι ανόητοι και κοντοφθαλμοι. Κατόπιν αντικρουεται με κατηγορίες για φασιζουσες δήθεν συνωμοσιες εναντίον σας. Στην κριτικη βλεπετε καταδοτες και κουκουλοφορους. Η κοινωνία είναι ανεκτική. ΕΣΕΙΣ δεν είστε προς αυτήν , τη διαφορετικότητα της και του δικαιώματος της να ασκει κριτικη.
    Λυπηρη περίοδος για τον τόπο.
    Αναμενουμε τη συνάντηση για τα θέματα καθαριοτητας μπας και γελάσουμε και λίγο γιατί μάλλον για κωμωδία πρόκειται το όλο επικοινωνιακό σας πανηγυρι…..

  6. Νίκος Γράψας
    25 Μαρτίου 2016 at 14:11 — Απάντηση

    Αγαπητε “ανώνυμε”
    1. Μου θυμίζεις τον ‘γνωστό” ηλίθιο στο ανέκδοτο , που του έδειχναν το φεγγάρι και αυτός κοιτουσε το δάχτυλο . Η Ενωση ξενοδόχων κατέγραψε μια σειρά από προβλήματα που υπάρχουν και ζήτησε από τον δήμο να προχωρήσει σε ΛΥΣΕΙΣ . Αν μας θεωρείς “λαγούς” λύσεων. ΝΑΙ είμαστε….
    2. Πέραν του “γνωστού ηλιθίου” μου θυμίζεις και τον επίσης “γνωστό κουκουλοφόρ﨔. Παρακολουθείς “πλατείες” και καταδίδεις ποιούς “βλέπεις”. Συγχαρητήρια. Ελπίζω να μην αναλάβεις στο μέλλον με κάποιους ομοιδεάτες σου και την απαγόρευση “προσέλευσης¨”…!!
    3. Σου εύχομαι ΟΛΟΨΥΧΑ να βρείς το θάρρος να γράψεις και το ΟΝΟΜΑ ΣΟΥ κάποια στιγμή. Δεν υπάρχει λόγος να μην συμβιβαστείς με τον εαυτό σου. Η κοινωνία μας είναι και θα παραμείνει ανεκτική προς ΟΛΟΥΣ !!!

  7. anwnimos
    17 Μαρτίου 2016 at 12:54 — Απάντηση

    Κατ’ αρχην για ποιο λόγο ακριβώς αυτή η συνάντηση είναι τόσο σημαντική ώστε να βγει δελτίο τύπου και με φωτογραφία? Μήπως θέλει να καταδείξει κάτι άλλο? Η συγκεκριμμένη επιστολή που ήταν αφορμή για τη συνάντηση μήπως ήταν λίγο προσχεδιασμένη (παρέμβαση με θετικό πρόσημο?)? Μήπως ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων παίζει το ρόλο του λαγού για τη δημοτική αρχή? Το θυμόμαστε άλλωστε υπέρ του όχι στην πλατεία στο δημοψήφισμα και στην προεκλογική του Σεπτέμβρη συγκέντρωση Σύριζα με 10 όλες κι όλες ψυχές τότε μέσα/ Πόσο πραπαγανδιστικό σανο θα μας ταϊσετε ακόμα? Να αναμένουμε και συνάντηση με φωτο με τον έτερο λαγό κύριο του fagoto?
    Και επι τέλους όχι άλλο κουβεντολόι. Δε μας ενδιαφέρει τι συζητάτε πλέον αλλά τι πράττετε

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.