HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυνάντηση Δημάρχου με Προέδρους Κοινοτήτων

Συνάντηση Δημάρχου με Προέδρους Κοινοτήτων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυξημένες αρμοδιότητες εκχωρεί ο Χαράλαμπος Καλός στους προέδρους των κοινοτήτων

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση της νέας δημοτικής αρχής με τους προέδρους και τους συμβούλους των κοινοτήτων στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι στις σύντομες τοποθετήσεις τους ανέφεραν ότι τα προβλήματα όλων των χωριών είναι κοινά και αφορούν κυρίως την καθημερινότητα. Οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στα προβλήματα ύδρευσης, καθαριότητας, αποχέτευσης, οδοφωτισμού, αγροτικής οδοποιίας, πυρασφάλειας, στο οξυμένο πρόβλημα των ανεπιτήρητων βοοειδών αλλά και σε ζητήματα αξιοποίησης περιοχών όπως οι Αλυκές, το δάσος των Σκάρων, η ορεινή Λευκάδα, το παλιό χωριό των Καρυωτών. Στο σύνολό τους ζήτησαν την αρωγή του Δήμου στην προσπάθειά τους και στην επίλυση των προβλημάτων που χρονίζουν και ευχήθηκαν να παραχθεί έργο.

Ο νέος Δήμαρχος Λευκάδας τόνισε ότι η διοίκηση του δήμου είναι μια και ενιαία, οι πρόεδροι και οι σύμβουλοι είναι η καρδιά του Δήμου και άμεσοι συνεργάτες της νέας δημοτικής αρχής. Ζήτησε την κατάθεση ενός άμεσου προγράμματος που θα βασίζεται στην ιεράρχηση των αναγκών που υπάρχουν, ώστε να ενταχθεί άμεσα και να αξιολογείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Τόνισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ενεργοποιηθούν οι δημότες και να γίνουν κοινωνοί του οράματος για την πρόοδο του τόπου και ανέφερε ότι επιθυμεί να υπάρχει καλή συνεργασία των τοπικών συμβουλίων με τους κατά τόπους πολιτιστικούς συλλόγους που είναι πολύ δραστήριοι.

Ο νέος Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι θα εκχωρήσει αυξημένες αρμοδιότητες στους προέδρους των κοινοτήτων που θεωρεί σημαντικές για τη λειτουργία της κοινότητας, όπως την διεκπεραίωση αλληλογραφίας με αποδέκτη ή αποστολέα το γραφείο της κοινότητας, υπογραφή αποδεικτικών παραλαβής εγγράφων που αποστέλλονται στις κοινότητες, επικύρωση γνησιότητας φωτοαντιγράφων, θεώρηση γνησίου υπογραφής, υπογραφή ανακοινώσεων και προσκλήσεων για τοπικές εκδηλώσεις και δραστηριότητες, βεβαιώσεις πληθυσμού, βεβαιώσεις απασχόλησης σε στρατιώτες για αγροτική άδεια.

Ο κ. Καλός έκανε ειδική αναφορά για το μείζον ζήτημα των απορριμμάτων επισημαίνοντας ότι η δημοτική αρχή θα κληθεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις το προσεχές χρονικό διάστημα. Η συνάντηση δεν ολοκληρώθηκε στο Διοικητήριο, αλλά στον «αποκατεστημένο»ΧΑΔΑ Λευκάδας όπου ο Δήμαρχος παρουσίασε εκ του σύνεγγυς σε
όλους την πραγματική και ταυτόχρονα τραγική εικόνα της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων της Λευκάδας.

Προηγουμενο αρθρο
Επιστολή καλωσορίσματος δημάρχου προς τους εκπαιδευτικούς - Καταλύματα προς ενοικίαση
Επομενο αρθρο
Έτοιμο το συνεργείο του Δήμου για την απομάκρυνση εμποδίων από τους κοινόχρηστους χώρους

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.