HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυνάντηση Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Ανάπτυξης για τη Μαρίνα στο Βλυχό και την Υποθαλάσσια Ζεύξη

Συνάντηση Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Ανάπτυξης για τη Μαρίνα στο Βλυχό και την Υποθαλάσσια Ζεύξη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 4 Σεπτεμβρίου 2019

Συνάντηση του Βουλευτή Ν.Λευκάδας κ. Θανάση Καββαδά με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη για τη Μαρίνα στο Βλυχό και την Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας

Συνάντηση με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνη Γεωργιάδη είχε την Τρίτη ο Βουλευτής Ν.Λευκάδας κ. Θανάσης Καββαδάς, σχετικά με την Μαρίνα στο Βλυχό και την Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας. Σε συνέχεια της προχθεσινής συνάντησης με τον Υπουργό Εξωτερικών, κ. Ν.Δένδια, πολιτικό προϊστάμενο της Enterprise Greece, η οποία έχει αναλάβει την προώθηση της επένδυσης, ο Βουλευτής ενημέρωσε και τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, ως καθ’ ύλην αρμόδιο για τις στρατηγικές επενδύσεις, για την πορεία της επενδυτικής πρότασης, καθώς και για τις επόμενες απαραίτητες ενέργειες. Αφού παρουσίασε τα οφέλη από την κατασκευή της Μαρίνας, ζήτησε την έμπρακτη υποστήριξη του Υπουργού για την άμεση έγκρισή της από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων.

Από την πλευρά του, ο κ. Γεωργιάδης επαναβεβαίωσε την πολιτική βούληση των συναρμόδιων υπουργείων να τεθεί η επένδυση για την κατασκευή της Μαρίνας στο Βλυχό άμεσα προς συζήτηση στη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων, για την οποία μάλιστα εκτιμά ότι θα συσταθεί και θα ξεκινήσει τις εργασίες της μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Βουλευτής στην Υποθαλάσσια Ζεύξη Λευκάδας – Αιτωλοακαρνανίας, ως ξεχωριστού έργου, επισημαίνοντας την κρισιμότητά της, τόσο για τους οδηγούς, όσο και για τα διερχόμενα σκάφη. Επεσήμανε ότι το έργο θα επιτρέψει την ελεύθερη διέλευση σκαφών και αυτοκινήτων και θα αρθεί η ταλαιπωρία κατοίκων και επισκεπτών του νησιού, που υπάρχει κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Επιπλέον τόνισε ότι το έργο θα αποσυμφορήσει και το κέντρο της Λευκάδας, καθώς η γέφυρα θα καταλήγει σε περιφερειακό σημείο της πόλης. Ο Υπουργός εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την υλοποίηση της Ζεύξης, χαρακτηρίζοντάς την ως το κορυφαίο έργο του Νομού, και συμφώνησε με τον Βουλευτή να επανέλθουν στο θέμα προκειμένου να αναζητηθούν από κοινού τρόποι υλοποίησης και μέσα χρηματοδότησης.

Προηγουμενο αρθρο
Την Κυριακή η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου
Επομενο αρθρο
Μουσική βαρκάδα στην Ανατολική Παραλία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.