HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου με Δήμαρχο Λευκάδας

Συνάντηση Προέδρου Επιμελητηρίου με Δήμαρχο Λευκάδας

333

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 19/2 συνάντηση του Προέδρου του Επιμελητηρίου, Σωτήρη Σκιαδαρέση με το Δήμαρχο Λευκάδας, Κώστα Δρακονταειδή με αφορμή την επικείμενη ψήφιση του Κανονισμού Αδειών Χρήσης και Λειτουργίας Μουσικής από το Δημοτικό Συμβούλιο Λευκάδας και ύστερα από τη συνάντηση της διοίκησης του φορέα με τους επαγγελματίες αναφορικά με το θέμα αυτό, που πραγματοποιήθηκε τη Τετάρτη 10/2.

Ο κ. Σκιαδαρέσης έθεσε στον κ. Δρακονταειδή το θέμα του Κανονισμού και πιο συγκεκριμένα του ωραρίου εντός του οποίου οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της μουσικής και υπογράμμισε ότι η ψήφιση του Κανονισμού επιβάλλεται να έχει ως γνώμονα την προστασία της επιχειρηματικότητας, η οποία τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα λόγω της οικονομικής ύφεσης, αλλά και των δυσβάσταχτων υποχρεώσεων που καλείται να αντιμετωπίσει. Εκτός αυτού, επεσήμανε πως η οικονομία του νησιού στηρίζεται ως επί το πλείστον στον τουρισμό και κατά συνέπεια οι σχετικές με αυτό επιχειρήσεις χρήζουν προστασίας, αφού –εκτός αυτού- απασχολούν αξιοσημείωτο αριθμό υπαλλήλων συντελώντας στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Πέραν αυτών ο κ. Σκιαδαρέσης έθεσε στο Δήμαρχο το θέμα της αντιμετώπισης του παραεμπορίου. Αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Δρακονταειδής διαβεβαίωσε τον Πρόεδρο ότι επιθυμεί να καταπολεμηθεί το φαινόμενο και για το λόγο αυτό επιβάλλεται να υπάρξει στενή συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου και της Δημοτικής Αστυνομίας.

Επισημαίνεται ότι εντός του προσεχούς διαστήματος ο φορέας θα υποβάλλει γραπτώς στο Δήμο τις απόψεις του.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
Συναυλία Μουσικού Σχολείου Λευκάδας στην Κέρκυρα
Επομενο αρθρο
Ετούτο πάλι … ατάραχο!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.