HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυνάντηση Σωματείου εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου με τον Δήμαρχο κ. Δρακονταειδή

Συνάντηση Σωματείου εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου με τον Δήμαρχο κ. Δρακονταειδή

ΣΩΜΑΤΕΊΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΕΣ ΔΟΜΕΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
e mail: somateiopd@yahoo.gr
Πληρ.: Αθανασίου Ιωάννης, Πρόεδρος τηλ. 6979217354
Βονιτσάνος Άγγελος, Γραμματέας τηλ. 6934014737

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση είχε το Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων στις Κοινωνικές Δομές του Δήμου Λευκάδας με τον Δήμαρχο κ. Δρακονταειδή και τον Αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ κ. Περδικάρη για θέματα που αφορούν τις κοινωνικές Δομές του Δήμου.

Οι εργαζόμενοι αναγνωρίζοντας τις κρίσιμες στιγμές που περνάει η χώρα λόγο των διαπραγματεύσεων, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το γεγονός ότι για τα ΚΔΑΠ Μεα, Βρεφικό και Παιδικό Σταθμό δεν έχει υπάρξει ακόμα μέριμνα από την πολιτεία καθώς η χρονιά τελειώνει και θα έπρεπε ήδη να έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για την επόμενη. Οι συμβάσεις των εργαζομένων λήγουν στης 31/8/2015 με σοβαρό ενδεχόμενο το κράτος να προβλέψει για την επόμενη χρονιά λιγότερη χρηματοδότηση για τις Δομές αυτές με ότι αυτό συνεπάγετε για τα παιδιά και τους εργαζόμενους.

Για το ΚΗΦΗ και το Βοήθεια στο Σπίτι που οι συμβάσεις τους τελειώνουν 31/12/2015 επίσης δεν έχει προχωρήσει τίποτα ενώ εκκρεμούν σειρά αποφάσεων που πρέπει να ληφθούν.

Θυμίζουμε ότι στα ΚΔΑΠ Μεα, Βρεφικό και Παιδικό Σταθμό απασχολούνται πάνω από 19 εργαζόμενοι και εξυπηρετούνται περισσότερα από 75 παιδάκια δίνοντας σημαντικότατη βοήθεια στις οικογένειες του Νομού, ενώ στο ΚΗΦΗ και στο ΒΣΣ απασχολούνται 37 εργαζόμενοι και εξυπηρετούνται συνολικά 800 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ.

Ζητήθηκε από τον Δήμαρχο η έμπρακτη στήριξη του σε συντονισμό με τους εργαζόμενους όποτε και όπου χρειαστεί προς τη πολιτεία για την ομαλή λειτουργία και μόνιμη παγίωση των Δομών και των εργαζομένων κάτι για το οποίο η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάτι ακόμα ενώ ο χρόνος τρέχει. Εκφράσαμε την απόλυτη ικανοποίησή μας για το γεγονός ότι η παρούσα Διοίκηση του Δήμου, ικανοποίησε ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων που αφορά την καταβολή των δεδουλευμένων κάθε Μήνα ανεξάρτητα από την ροή χρηματοδότησης από την πολιτεία, κάτι που έλυσε τα σοβαρότατα προβλήματα επιβίωσης των εργαζομένων αφού παρέμεναν για αρκετούς Μήνες απλήρωτοι. Η παρέμβαση αυτή του Δήμου έχει αναγνωριστεί από το σύνολο των εργαζομένων συν το γεγονός ότι υπάρχει άριστη συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο κ. Περδικάρη και πρόεδρο της ΔΕΠΟΚΑΛ για κάθε ζήτημα που προκύπτει στη καθημερινή λειτουργία των Δομών.

Ο Δήμαρχος κ. Δρακονταειδής αφού συμμερίστηκε τις ανησυχίες μας, δεσμεύτηκε ότι θα είναι παρών σε κάθε τι που θα χρειαστεί και δήλωσε ότι θα παραστεί και ο ίδιος σε δράσεις που τυχόν θα προκύψουν και κάνουν αναγκαία την παρουσία του στα Υπουργεία και στους εμπλεκόμενους φορείς.

Δήλωσε την θέση του ότι οι Κοινωνικές Δομές και οι εργαζόμενοι αποτελούν αναπόσπαστο και πολύ σημαντικό κομμάτι του Δήμου και την κοινωνία της Λευκάδας για αυτό άλλωστε έλυσε και το σοβαρότατο θέμα της μηνιαίας καταβολής των δεδουλευμένων και ότι το κράτος θα πρέπει επιτέλους να τις παγιώσει μόνιμα αφού η πρόνοια αποτελεί υποχρέωση κάθε ευνομούμενης πολιτείας.

Ο κ. Περδικάρης με τη σειρά του δήλωσε και αυτός έτοιμος για κάθε παρέμβαση ενώ έκανε σαφές ότι οι Δομές αυτές και οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι μόνιμες. Συμφωνήθηκε να προγραμματιστούν μαζί με τους εργαζόμενους σειρά από δράσεις που θα ενισχύσουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου στη συνείδηση των πολιτών που έχουν τόσο πολύ ανάγκη από κάθε βοήθεια.

Οι εργαζόμενοι θυμίζουμε, ότι διεκδικούμε από την πολιτεία την διασφάλιση της χρηματοδότησης των Κοινωνικών Δομών, την σύσταση Κοινωνικών Υπηρεσιών στους Δήμους και ένταξη εκεί όλου του υπάρχοντος προσωπικού με συμβάσεις αορίστου χρόνου και ως τακτικό προσωπικό.

Στη συνάντηση από πλευράς Σωματείου παραβρέθηκαν ο πρόεδρος Γιάννης Αθανασίου, ο Γραμματέας Άγγελος Βονιτσάνος, η Ταμίας Μαρίνα Γεωργάκη, και τα μέλη Λαμπρινή Γληγόρη και Γεωργία Λάζαρη.

 

Προηγουμενο αρθρο
«Επάγγελμα Πόρνη» με την Αλεξάνδρα Παλαιολόγου στο Πνευματικό Κέντρο
Επομενο αρθρο
Έκθεση φωτογραφίας: «Ο δρόμος του Μεταξιού»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.