HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυνάντηση του Βουλευτή Θανάση Καββαδά με τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση

Συνάντηση του Βουλευτή Θανάση Καββαδά με τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 6 Οκτωβρίου 2020 

Συνάντηση του Βουλευτή Θανάση Καββαδά με τον Δήμαρχο Χαράλαμπο Καλό και εφ’ όλης της ύλης συζήτηση

Πολύωρη συνάντηση και συζήτηση εφ’ όλης της ύλης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα με πρωτοβουλία του  Βουλευτή Ν. Λευκάδας Θανάση Καββαδά, με τον Δήμαρχο Λευκάδας, κ. Χαράλαμπο Καλό, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν αναλυτικά όλα τα κρίσιμα προβλήματα του νησιού, τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και ο προγραμματισμός για την αξιοποίηση των συνολικά 72 δισεκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης και του επόμενου ΕΣΠΑ 2021-2027, προς όφελος της Λευκάδας και των πολιτών της. 

Στην ατζέντα βρέθηκαν μεταξύ άλλων τα τεχνικά έργα οδοποιίας, έργα αποκατάστασης καταστροφών από καιρικά ή άλλα φαινόμενα, η συνολική αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στη Νότια Λευκάδα και συγκεκριμένα στη Βασιλική, η Μαρίνα στο Βλυχό, η υποθαλάσσια ζεύξη, η επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, η ολοκλήρωση του αγκυροβολίου Βασιλικής και του Θεάτρου Λευκάδας, οι υπογειοποιήσεις καλωδίων της ΔΕΗ στο Νυδρί και την Λευκάδα, η κατασκευή λιμνοδεξαμενών, η μετεγκατάσταση των ειδικών σχολείων και του Ειδικού Εργαστηρίου, και πολλά άλλα. 

Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Βουλευτής δήλωσε:

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον κύριο Δήμαρχο, σε πνεύμα γόνιμης συνεργασίας. 

Ζήτησα αυτή τη συνάντηση όχι μόνο γιατί υπάρχουν πολλά ανοιχτά θέματα στο νησί μας, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, και τα οποία απαιτούν τη συνεργασία Βουλευτή και Δημάρχου, αλλά κυρίως διότι έχουμε μπροστά μας μία νέα προγραμματική περίοδο που ξεκινά το 2021, ύψους περίπου 40 δις ευρώ, καθώς και ένα τεράστιο κεφάλαιο περίπου 32 δισεκατομμυρίων από το Ταμείο Ανάκαμψης, το οποίο πρέπει να δούμε πώς θα το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο για την Λευκάδα. 

Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών θα κατευθυνθούν μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης και προγραμμάτων όπως το Αντώνης Τρίτσης και το Πράσινο Ταμείο, τα οποία βρίσκονται ήδη σε λειτουργία, σε έργα και δράσεις τοπικού ενδιαφέροντος. Ο σχεδιασμός θα γίνει κεντρικά, με βάση τις ανάγκες που θα αναδειχθούν, γι’ αυτό και ο ρόλος τόσο του Δημάρχου όσο και του Βουλευτή, καθώς βεβαίως και η μεταξύ τους συνεργασία, είναι κρίσιμα για την επιτυχία.

Με αυτή τη συνάντηση ήθελα να δηλώσω «παρών» στο πλευρό του Δήμου και των δημοτών και να τονίσω για μια ακόμη φορά έμπρακτα την ανάγκη οι φορείς του τόπου να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για μια Λευκάδα της ανάπτυξης και της ευημερίας».

Προηγουμενο αρθρο
Φιλική επίσκεψη της Πρέσβειρας της Κούβας στο Δήμαρχο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Το νέο Λεύκωμα του Fritz Berger

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.