HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυνάντηση του Θανάση Καββαδά με την Υπουργό Παιδείας

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με την Υπουργό Παιδείας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Λευκάδα, 16 Σεπτεμβρίου 2020

Συνάντηση του Θανάση Καββαδά με την Υπουργό Παιδείας – Συζητήθηκαν το Πανεπιστημιακό Τμήμα και τα εκπαιδευτικά κενά – Θα λειτουργήσουν όλα τα Τμήματα Προσανατολισμού ακόμα και με 2 μαθητές

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων επισκέφθηκε ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς, όπου είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Υπουργό, κ. Νίκη Κεραμέως, την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη και τη Γενική Γραμματέα Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, κ. Αναστασία Γκίκα.

Με την Υπουργό ο Βουλευτής είχε την ευκαιρία να συζητήσει γενικά θέματα παιδείας που απασχολούν την Λευκάδα, με ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα της λειτουργίας των σχολείων εν μέσω πανδημίας κορονοϊού. 

Η Υπουργός τον συνεχάρη για τη συμβολική επιλογή να επισκεφθεί φέτος για την έναρξη της σχολικής χρονιάς το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Καλάμου. 

Ανέφερε ότι η πρόσληψη αναπληρωτών έγινε φέτος νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, ώστε εκπαιδευτικοί, αλλά και βιβλία, βρέθηκαν στα σχολεία νωρίτερα από κάθε άλλη φορά. Τόνισε ότι το Υπουργείο είναι έτοιμο για κάθε ενδεχόμενο, ακόμα και για τηλεκπαίδευση. Συμφώνησαν ότι όλη η σχολική κοινότητα, από το Υπουργείο μέχρι τους γονείς, θα πρέπει να επιδείξει προσοχή, συνέπεια και ψυχραιμία, ώστε με την τήρηση όλων των μέτρων να κυλίσει ομαλά η φετινή, ιδιότυπη σχολική χρονιά.

Ο κ.Καββαδάς ανέφερε στην Υπουργό την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο θέμα του Πανεπιστημιακού Τμήματος. Την ενημέρωσε αναλυτικά για τις μέχρι τώρα ενέργειες και για το γεγονός ότι η Σύγκλητος του Ιονίου Πανεπιστήμιου έχει πάρει απόφαση και σύντομα θα προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανακατασκευή του κτιρίου που προορίζεται να στεγάσει το Τμήμα, καθώς επίσης και για την κατάθεση του σχετικού φακέλου στην Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια, ο Βουλευτής παρέδωσε στην κ.Ζαχαράκη και την κ. Γκίκα τα κενά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως αποτυπώθηκαν από τους αντίστοιχους Διευθυντές Εκπαίδευσης του νομού, ζητώντας τη μεγαλύτερη δυνατή κάλυψή τους από τη δεύτερη φάση των διορισμών, ενώ ευχαρίστησε την Υφυπουργό για την έγκριση λειτουργίας όλων των τμημάτων προσανατολισμού, ακόμα και με δύο μαθητές, και ζήτησε εκ νέου την αναβάθμιση του σχολείου της Βασιλικής στην κατηγορία Θ (9 μόρια), το οποίο είχε υποβαθμιστεί στην κατηγορία Ζ το 2018. 

Από την πλευρά τους, η Υφυπουργός και η Γενική Γραμματέας τον διαβεβαίωσαν ότι το Υπουργείο δρομολογεί ήδη την κάλυψη των κενών για όλες τις βαθμίδες, και ότι θα φροντίσουν για την κάλυψη των περισσότερων κενών στην Λευκάδα, ενώ σε ό,τι αφορά τη Βασιλική, στο επόμενο διάστημα θα συζητηθεί ο επαναχαρακτηρισμός όλων των σχολείων, στο πλαίσιο του οποίου θα επανεξεταστεί και το θέμα του σχολείου της Βασιλικής.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με την Υπουργό αλλά και όλη την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας εφ’ όλης της ύλης, από τη λειτουργία των σχολείων, μέχρι το Πανεπιστημιακό Τμήμα και την επαγγελματική εκπαίδευση. Η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για τα παιδιά και, όπως συζητήσαμε με την κ.Υπουργό, η πολιτεία πρέπει να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να κυλίσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά και φυσιολογικά. 

Έπειτα και από τις συναντήσεις μου με τους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Λευκάδας, ενημέρωσα την Υπουργό και την ηγεσία του Υπουργείου για μια σειρά θέματα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο επίκαιρο θέμα των κενών, για τα οποία ζήτησα και την προσωπική συνδρομή της Υπουργού. 

Ζήτησα την κάλυψή τους από την δεύτερη κιόλας φάση των διορισμών αναπληρωτών, οι οποίοι θα γίνουν την επόμενη εβδομάδα, ώστε να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία από την αρχή του χρόνου, ενώ επέμεινα και στην ανάγκη αναβάθμισης του σχολείου Βασιλικής, για να μπορεί το σχολείο, οι μαθητές και οι οικογένειές τους να κάνουν καλύτερα τον προγραμματισμό τους.

Το Υπουργείο, αντιμέτωπο με πρωτοφανείς συνθήκες, καταβάλει με επιτυχία μεγάλες προσπάθειες για να ανταποκριθεί σε όλες τις ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση παραμένω στη διάθεση των αρμοδίων Διευθυντών ώστε για οτιδήποτε χρειαστεί, να επανέλθω εκ νέου στην πολιτική ηγεσία.»

Προηγουμενο αρθρο
Ηλιοβασίλεμα από την Εξάνθεια
Επομενο αρθρο
Ο Ναυτικός Όμιλος Λευκάδας οργανώνει σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.