HomeΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣυναντήσεις Αντ. Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Στασινόπουλου με επιχειρηματικούς φορείς της Λευκάδας

Συναντήσεις Αντ. Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Στασινόπουλου με επιχειρηματικούς φορείς της Λευκάδας

Στη Λευκάδα μετέβη ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας κ. Γιώργος Στασινόπουλος όπου είχε συναντήσεις με επιχειρηματικούς φορείς του νησιού.

Αρχικά συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Επιμελητηρίου Λευκάδας, κ. Σωτήρη Σκιαδαρέση, με τον οποίο συζήτησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις της Π.Ε. Λευκάδας. 

Ενημερώθηκε από τον κ. Στασινόπουλο σχετικά με τις ενέργειες που γίνονται από την μεριά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για την ενίσχυση των επιχειρήσεων και του επιχειρείν συνολικά, αλλά και για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων β’ φάσης της ενίσχυσης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid 19.

Στη συνέχεια υπήρξε επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων-Διαμερισμάτων Λευκάδος &  Β’ Αντιπρόεδρος Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδας κ. Διονύση Γαζή. Συζητήθηκαν τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο των ενοικιαζομένων δωματίων  & διαμερισμάτων στην Λευκάδα.

Παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες επιχορήγησης τους  μέσω προγραμμάτων και  αναλύθηκε η ενίσχυση μικρών &  πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid 19.

Τέλος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Λευκάδας κ. Μανώλη Θερμό. 

Έγινε  αναλυση και απολογισμός της τουριστικής περιόδου.

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον κλάδο των ξενοδοχείων της Π.Ε. Λευκάδας, αλλά και το ζήτημα που προκύπτει με τις παράτυπες μισθώσεις ιδιωτικών κατοικιών  όπου επηρεάζει αρνητικά τον ξενοδοχειακό κλάδο του νησιού. 

Ο κ. Στασινόπουλος τον ενημέρωσε σχετικά με τις σχεδιαζόμενες δράσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για τη στήριξη των τουριστικών επιχειρήσεων και τις προοπτικές ανάπτυξης των ξενοδοχειακών μονάδων.

Κοινή συνισταμένη όλων των παραπάνω συναντήσεων ήταν η βούληση από την πλευρά μας να ενισχύσουμε ουσιαστικά τις επιχειρήσεις και το επιχειρείν συνολικά στην Περιφέρειά μας και σε όλες τις περιφερειακές ενότητες, δίνοντάς τους τις ευκαιρίες να καταστούν βιώσιμες και να αναπτυχθούν.

Με αυτό το γνώμονα, και υπό τις οδηγίες της Περιφερειάρχη μας κ. Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, πορευόμαστε και εργαζόμαστε σκληρά.

Από το Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

Προηγουμενο αρθρο
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων είναι ο υψηλότερος από τα τέλη Αυγούστου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.