HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣυναντήσεις Θ. Καββαδά για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Συναντήσεις Θ. Καββαδά για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Λευκάδα, 19 Φεβρουαρίου 2020

«Ο πολιτισμός κάθε κοινωνίας κρίνεται από την συμπεριφορά προς τους συμπολίτες με ειδικές ανάγκες» – Συναντήσεις Θανάση Καββαδά για το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο

Συνάντηση με το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των μαθητών του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (EEEEK) είχε στο γραφείο του ο Βουλευτής Ν. Λευκάδας Θανάσης Καββαδάς. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΕΕΕΕΚ και συναντήθηκε με τη Διευθύντρια, κ. Παναγιώτα Τσώλη και τους εκπαιδευτικούς, ενώ επισκέφθηκε και το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, όπου συναντήθηκε με την Διευθύντρια κ. Ελισάβετ Φραγκούλη.

Και στις τρεις συναντήσεις το κύριο πρόβλημα που διατυπώθηκε ήταν η ανάγκη στέγασης των σχολείων σε νέες εγκαταστάσεις. Επιπλέον, οι γονείς ζήτησαν τη δημιουργία Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (Σ.Υ.Δ.) για τα ενήλικα άτομα με ειδικές ανάγκες και για όσα εκλείπει η γονεϊκή φροντίδα. Η ΣΥΔ μπορεί να παρέχει σε αυτά τα άτομα την υποστήριξη και την φροντίδα που χρειάζονται δια βίου, μέσα σε δομές που δημιουργούν ένα οικογενειακό περιβάλλον, προσφέροντας παράλληλα τις υπηρεσίες εξειδικευμένου προσωπικού.

Ο Βουλευτής άκουσε με προσοχή τα προβλήματα και τόνισε ότι η εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών για την εκπαίδευση των παιδιών με ειδικές ανάγκες είναι κοινωνικό χρέος. Ανέφερε ότι είναι ένα θέμα το οποίο τον απασχολεί εδώ και καιρό και ότι κάνει συναντήσεις με φορείς διερευνώντας την πιθανή διαθεσιμότητα κατάλληλου οικοπέδου ώστε να φιλοξενηθεί το νέο ΕΕΕΕΚ, ενώ για το ίδιο θέμα επισκέφθηκε πρόσφατα τις Κτιριακές Υποδομές και την Πολεοδομία Λευκάδας.

Ο κ.Καββαδάς τόνισε ότι ο πολιτισμός και η πρόοδος κάθε κοινωνίας κρίνονται από την συμπεριφορά προς τους συμπολίτες με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Στο πλαίσιο αυτό, η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίζει στα άτομα με ειδικές ανάγκες τα εφόδια που χρειάζονται για μια ομαλή, πλήρως λειτουργική ένταξη στον κόσμο των ενηλίκων, στο χώρο της εργασίας και στην κοινωνία.

Προς το σκοπό αυτό, επεσήμανε ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων, τόσο με τους γονείς, που θυσιάζονται καθημερινά σε ένα, δυστυχώς ακόμα αντίξοο, περιβάλλον, όσο και με κάθε συναρμόδιο φορέα, για να ενισχυθεί η Ειδική Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες και να δημιουργηθεί ένα νέο, σύγχρονο Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης, που θα βοηθήσουν τα άτομα με ειδικές ανάγκες να σταθούν στα δικά τους πόδια.

Προηγουμενο αρθρο
Hansruedi Hofmann: έφυγε από τη ζωή ο γεωπόνος της φτωχής Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Η Λευκάδα τσικνίζει ανεξαρτήτως καιρού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.