HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣυναντήσεις προέδρου Επιμελητηρίου με Υφυπουργούς Οικονομικών & Βιομηχανίας

Συναντήσεις προέδρου Επιμελητηρίου με Υφυπουργούς Οικονομικών & Βιομηχανίας

Συναντήσεις με Υφυπουργούς Οικονομικών & Βιομηχανίας

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό στα μέλη του ότι στις 17 και 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας μελών του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών με τους Υφυπουργούς Βιομηχανίας και Οικονομικών. Στις συναντήσεις εκ μέρους του Επιμελητηρίου Λευκάδας συμμετείχε ο Πρόεδρος, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, ο οποίος είναι μέλος του ΔΣ του ΕΟΑΕΝ.

Πιο συγκεκριμένα, στις 17/12 η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε την Υφυπουργό Βιομηχανίας, κα Τζάκρη, με την οποία συζήτησαν προτάσεις του ΕΟΑΕΝ για την χωροθέτηση και αδειοδότηση των μεταποιητικών επιχειρήσεων στον νησιωτικό χώρο. Τονίστηκε η ανάγκη της δημιουργίας Επιχειρηματικών Πάρκων σύμφωνα με τις προτάσεις της ΚΕΕΕ, που θα μπορούσαν να σχεδιαστούν ως πράσινες αειφορικές τεχνικές υποδομές και μπορούν να ενισχύσουν τη τουριστική δυναμική των ελληνικών νησιών. Η κα Τζάκρη δεσμεύτηκε αφενός για την απλοποίηση του πλαισίου αδειοδότησης ως το καλοκαίρι του 2016 αφετέρου δε για την αναζήτηση συνεργειών με τις Περιφέρειες ή άλλα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Τέλος, συμφωνήθηκε η περαιτέρω συνεργασία με τον ΕΟΑΕΝ σε κάθε πρωτοβουλία που αναλαμβάνει το Υπουργείο, όπως η ανάπτυξη clusters στο ναυτιλιακό χώρο, που πρόσφατα ανακοινώθηκε.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στις 18/12 η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, με τον οποίο συζητήθηκε η αναγκαιότητα λήψης μέτρων εκ μέρους της Πολιτείας για τη στήριξη της νησιωτικότητας. Επίσης, συζητήθηκαν συγκεκριμένα προβλήματα (ΕΝΦΙΑ, τέλη κυκλοφορίας, κ.α.) και ζήτησαν τη στήριξή του ως προς αυτά.

eoaen 3

Επισημαίνεται ότι ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, Σωτήρης Σκιαδαρέσης, υπογράμμισε στον Υφυπουργό το θέμα της αποζημίωσης των σεισμοπαθών κατοίκων και επιχειρήσεων του Νομού Λευκάδας, της μη πληρωμής του ΕΝΦΙΑ, τη μετάθεση για τα τέλη Μαΐου των πληρωμών που έχουν ανασταλεί μέχρι τις 29/2 και την αποπληρωμή των οφειλομένων ποσών με άτοκες δόσεις εντός της θερινής περιόδου, αλλά και γενικότερα τη παροχή κάθε είδους διευκολύνσεων στους κατοίκους και τις επιχειρήσεις του νησιού δεδομένης της δύσκολης θέσης στην οποία έχουν περιέλθει και εξαιτίας των ζημιών που επιβάλλεται να αποκατασταθούν και της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας. Ο Υφυπουργός υποσχέθηκε ότι θα εξεταστούν τα σχετικά αιτήματα και δεσμεύτηκε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια, για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την τόνωση της επιχειρηματικότητας στο νησιωτικό χώρο.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
Χριστουγεννιάτικο Τουρνουά Παίδων - Προπαίδων Πανλευκάδιου
Επομενο αρθρο
Ένα εκπληκτικό άλμα!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.