HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυνεδρίαση Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της Βουλής

Συνεδρίαση Υποεπιτροπής Νησιωτικών Περιοχών της Βουλής

Το Επιμελητήριο Λευκάδας κάνει γνωστό ότι στις 21/1/2016 έλαβε χώρα στη Βουλή συνεδρίαση της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών με θέμα «Αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές των νησιωτικών και ορεινών περιοχών», κατά την οποία τα μέλη της Υποεπιτροπής ενημερώθηκαν από τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεράσιμο Ζαχαράτο για θέματα νησιωτικής πολιτικής και τουρισμού και με την σειρά τους ενημέρωσαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και πρότειναν τρόπους επίλυσης. Στη συνεδρίαση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λευκάδας, κος Σωτήρης Σκιαδαρέσης, με την ιδιότητα του ως μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηριακού Ομίλου Ανάπτυξης Ελληνικών Νησιών αλλά και εκπροσωπώντας την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εν λόγω συνεδρίαση τονίστηκε η σημασία της συνεργασίας κεντρικής διοίκησης και κοινωνικών – επαγγελματικών φορέων προς τη κατεύθυνση της μεγιστοποίησης των αναπτυξιακών δυνατοτήτων του τουρισμού, πρόταση που τονίστηκε από τον κ. Σκιαδαρέση, ο οποίος αφενός μεν τόνισε την ανάγκη συνεργασίας των φορέων –δημόσιων και ιδιωτικών- για την επίτευξη των στόχων όχι μόνο των νησιωτικών επιχειρήσεων αλλά και την οικονομική στήριξη των τοπικών κοινωνιών, αφετέρου δε υπογράμμισε τη σημασία της εκπαίδευσης των επιχειρηματιών και των εργαζομένων. Επίσης, έμφαση δόθηκε σε ιδιαίτερους παράγοντες, όπως η εποχικότητα, η διατήρηση του χρώματος και η ύπαρξη ενός σχεδίου τουριστικής ανάπτυξης σε κάθε νησί ξεχωριστά αλλά και η αναγκαιότητα μιας ολοκληρωμένης θαλάσσιας εθνικής πολιτικής.

Καταληκτικά, γίνεται γνωστό ότι ομόφωνα συμφωνήθηκε η ανάγκη δραστηριοποίησης του Εθνικού Συμβουλίου Νησιωτικής Πολιτικής με κεντρικούς άξονες δράσης: α) ενιαίο κέντρο νησιωτικής πολιτικής, β) ρήτρα νησιωτικότητας, γ) τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής σε ό,τι αφορά τη νησιωτικότητα, δ) συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων και των τοπικών αρχών για τη νησιωτική πολιτική.

Για τη Διοικητική Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
Σωτήρης Σκιαδαρέσης

Προηγουμενο αρθρο
Θεώρηση δελτίων μετακίνησης ΑΜΕΑ
Επομενο αρθρο
Λειτουργία μιας νέας αίθουσας στο κτηριακό συγκρότημα του Νυδριού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.