HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣυνταξιοδοτήθηκε ο εφημέριος του Αγίου Μηνά π. Διονύσιος Λάζαρης

Συνταξιοδοτήθηκε ο εφημέριος του Αγίου Μηνά π. Διονύσιος Λάζαρης

Η Ιερά Μητρόπολη Λευκάδος και Ιθάκης γνωστοποιεί στον ευσεβή και ευγενή λαό της Θεοσώστου ταύτης Επαρχίας, ότι πρόσφατα ο εφημέριος του Ιερού Ενοριακού Ναού Αγίου Μηνά πόλεως Λευκάδος, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Διονύσιος Λάζαρης, επισκέφθηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Θεόφιλο και υπέβαλε για πολλοστή φορά την παραίτησή του από την ενεργό εφημεριακή διακονία για σοβαρούς λόγους υγείας, ζήτησε δε την άμεση συνταξιοδότησή του.

Ο Σεβασμιώτατος, εκτιμώντας και γνωρίζοντας τους λόγους της παραίτησης, αλλά και την ακεραιότητα του χαρακτήρος, το ανεπίληπτο του ήθους, την σταθερότητα των αρχών, την λιπαρά θεολογική και όχι μόνο κατάρτιση του ιερέα και την πολυσήμαντη προσφορά στην Ενορία του ως εφημερίου και πνευματικού πατρός, εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός. Αποδέχθηκε μεν την παραίτηση του π. Διονυσίου εκ της εφημεριακής ευθύνης, καί των διοικητικών του καθηκόντων, παρεκάλεσε όμως να συνεχίζει στον Ιερό Ναό του Αγίου Μηνά, με την ίδια εύστοχη θυσιαστική ευθύνη, το λειτούργημα της πνευματικής πατρότητος και την εν γένει λειτουργική του διακονία ενώπιον του Ιερού Θυσιαστηρίου.

Με τις ευχές, λοιπόν, του Επισκόπου και σύσσωμης της τοπικής μας Εκκλησίας έκλεισε ο κύκλος της διοικητικής ευθύνης και διακονίας ενός σεβάσμιου κληρικού της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, του Αιδεσιμολογιωτάτου Πρωτοπρεσβυτέρου π. Διονυσίου Λάζαρη, ο οποίος αθόρυβα και συνετά προσέφερε την μαρτυρία του ζώντος Χριστού στον ευλογημένο λαό μας.

Προηγουμενο αρθρο
Hip-hop σε ρυθμούς… λαϊκούς
Επομενο αρθρο
Συλλήψεις στη Λευκάδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίου καπνού

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.