HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Ας πούμε αλήθειες

ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Ας πούμε αλήθειες

ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

Είναι απορίας άξιο πως μπορεί να χωρέσει τόση δημαγωγία, αμετροέπεια και τόσες αντιφάσεις σε μια ανακοίνωση.
Βέβαια λίγη σημασία θα είχε αν δεν αποτελούσε μέρος του πολιτικού λόγου και αν δεν την υπόγραφε μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η απαξίωση της Δημόσιας Δωρεάν Υγείας ως πολιτική θέση της ΝΔ υλοποιήθηκε με ταχείς ρυθμούς την περίοδο της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

Διαχρονική η αντιπαλότητα της ΝΔ με το ΕΣΥ, διαχρονικά και τα επιχειρήματα, όπως, «παρέμβαση κρατισμού», «διώκει τον ιδιωτικό τομέα», «βάζει φρένο στους νέους ιατρούς», «μαρξιστική διείσδυση στην ελεύθερη οικονομία της υγείας» κ.α. Τότε ΕΣΥ και τώρα ΤοΜΥ.

Η πολιτική της οδήγησε σε καταλήστευση και ξεπούλημα νοσοκομείων, στο εισιτήριο, που σε συνδυασμό με την φτωχοποίηση της κοινωνίας καθιστούσε δυσκολότερη την πρόσβαση στο ΕΣΥ, σε απολύσεις ιατρών του ΙΚΑ (3000 ειδικευμένους) και βέβαια στη φυγή χιλιάδων στο εξωτερικό ως αποτέλεσμα της οικονομικής καταστροφής.

Μετέτρεψαν το ΚΕΛΠΝΟ σε μαγαζί ρουσφετολογικών διορισμών, χρηματοδότησαν site για αμφίβολης αξίας καμπάνιες (εξαγορά μελλοντικής πολιτικής στήριξης).
Προς τι λοιπόν η καταστροφολογία τώρα;

Το στοίχημα της ΝΔ, η κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και παρά το ότι λειτούργησε οριακά τους πρώτους μήνες του 2015 , όχι μόνο δεν κατέρρευσε άλλα τώρα κατατίθεται η αναμόρφωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Δικαιολογημένος λοιπόν ο πανικός και η απογοήτευση τους.

Η μεθόδευση απέτυχε.
Εκφραστής αυτού του εγχειρήματος στη Λευκάδα, ο βουλευτής, μόνο που ο ρόλος είναι εκ προοιμίου άχαρος και δύσκολος .
Εγκλωβισμένος κι αυτός στην αδιέξοδη πολιτική της ηγεσίας της ΝΔ ή βρίσκεται σε σύγχυση ή βάλθηκε να μας τρελάνει. Ενώ η ΝΔ και ο ίδιος καταψήφισαν το νομοσχέδιο για την Υγεία και τη δημιουργία των ΤοΜΥ,( χαρακτηρίζοντάς το «κοροϊδία» , «σοβιέτ» κ.α.), ερχόμενος στη Λευκάδα, υποστηρίζει ένθερμα ως αναγκαία για το Νησί τη δημιουργία ΤοΜΥ και κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας ότι δεν θέλει την ΤοΜΥ.

Ως Ν.Ε. πολιτικού κόμματος αδυνατούμε να το εξηγήσουμε .

Θα έχει ενδιαφέρον μια πειστική απάντηση παρότι η επιτροπή υγείας της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας μπορεί να του μεταφέρει την αγωνία και τον προβληματισμό της, στα πλαίσια της δικής της προσπάθειας για μια καλύτερη υγεία . Τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας είναι ορατά.

Είναι όλα αυτά που έχουν βελτιώσει την υγεία στο νησί μας και που με τόση αγωνία και υπερβολή (όταν δεν τα προλαβαίνει ίσως να γράφει και κάτι παραπάνω) ο κ. Καββαδάς προσπαθεί να οικειοποιηθεί.

Σε κάθε περίπτωση πάντως να μην ανησυχεί. Η Ν Ε ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας δεν υιοθέτησε την αρνητική θέση του κόμματός του, για τις ΤοΜΥ.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στη Δημόσια Δωρεάν Υγεία ως κοινωνικό αγαθό. Προσήλωση που με χαρά θα μοιραζόμασταν με όλους, και με τον ίδιο, αρκεί να το δηλώσει ξεκάθαρα.

Στο Νοσοκομείο Λευκάδας έως το 2014 όχι μόνο δεν έγινε καμία πρόσληψη αλλά αποχώρησαν οι περισσότεροι ιατροί.
Από το 2015 έως σήμερα έχουμε διπλασιασμό σχεδόν του ιατρικού προσωπικού.

Προσλήψεις με καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερη αμοιβή.

Η στελέχωση των δομών υγείας αποτελεί αδήριτη ανάγκη, κοινωνική απαίτηση, με προσλήψεις από τις οι στρατιές των ανέργων που δημιούργησε η ΝΔ. Αν θέλουμε να μιλήσουμε καλύτερα με όρους κοινωνίας και οικονομίας θα μιλήσουμε για μείωση της ανεργίας, για προϋπόθεση ανάπτυξης και όχι αναμασώντας το παρωχημένο κομματικό λεξιλόγιο («κομματικοί στρατοί», «κομματικό κράτος») που αποτέλεσε μια πραγματικότητα επί των ημερών της ΝΔ. Πραγματικότητα που εκδικήθηκε και εκδικείται.

Με δημιουργία εντυπώσεων, επικοινωνιακά τερτίπια και μισές αλήθειες, δεν βοηθιέται ο τόπος.
Ως πολιτικό πρόσωπο ο κ. βουλευτής δεν πείθει ότι αναδύθηκε από το πουθενά, ως προϊόν παρθενογένεσης. Είναι χρήσιμο ο Λευκαδίτικος Λαός να γνωρίζει:

– Με ποιά πολιτική παρακαταθήκη πολιτεύτηκε και ψηφίστηκε ως βουλευτής το Σεπτέμβριο του 2015.
-Ως δημόσιο πρόσωπο πριν ποιά η παρέμβαση του στη διαρκή υποστελέχωση του Νοσοκομείου, που κορυφώθηκε το2014.
-Που διαφοροποιήθηκε και διαφοροποιείται από την παραπάνω πολιτική.
-Συμφωνεί ή όχι με την ακροδεξιά , διχαστική ρητορική ηγετικών στελεχών του κόμματός του;
-Είναι υπέρ ή κατά εισιτηρίου των 5 ευρώ στα νοσοκομεία;
-Γιατί δεν πήρε θέση σε ψευδή και συκοφαντικά δημοσιεύματα ενός από τα χρηματοδοτούμενα site κατά του Νοσοκομείου Λευκάδας;
Στηρίζει ένα δωρεάν δημόσιο σύστημα υγείας με ισότιμη πρόσβαση για όλους τους πολίτες;
Συμφωνεί ή όχι:
-με τις απολύσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας το 2013. Με την πολιτική που οδήγησε σε φυγή χιλιάδων ιατρών στο εξωτερικό επί των ημερών της ΝΔ;
– με το χαρακτηρισμό «σοβιέτ» των ΤοΜΥ και τη θέση ότι θα απολυθούν όλοι όσοι θα προσληφθούν σε αυτές, του τομεάρχη της ΝΔ κ. Οικονόμου;
– με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος των καθαριστριών και τον διπλασιασμό των αποδοχών τους και όλα αυτά με την ίδια ή και χαμηλότερη δαπάνη για το νοσοκομείο, ενώ ο τομεάρχης της ΝΔ τις απειλεί με απολύσεις ;
-με την διαγραφή των βεβαιωμένων χρεών προς τις ΔΟΥ από ανασφάλιστους νοσηλευόμενους πολίτες;
-με την ισότιμη πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας ανασφάλιστων πολιτών μόνο με το ΑΜΚΑ;

26/8/2017
Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Εκδρομή μαθητών στα πανέμορφα φυσικά μνημεία του Ζαγορίου [video]
Επομενο αρθρο
Με χορούς κυκλωτικούς στην κεντρική πλατεία της Λευκάδας

3 Σχόλια

  1. Άγγελος Σταγιάνος
    27 Αυγούστου 2017 at 16:24 — Απάντηση

    ΣΥΡΙΖΑ- και- ας πούμε αλήθειες, το ψέμα το ίδιο
    ….. Σχήμα ΟΞΥΜΩΡΟ!!! (λυπάμαι, αλλά έτσι είναι).
    Πως εκλέχθηκε βουλευτής; Την στιγμή, που βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εκλέχθηκαν με λίστα κι όχι με ψήφους… Όχι τίποτα άλλο, αλλά γιατί ξεχνάμε εύκολα και…
    τόσα άλλα….

  2. ΝΙΚΟΣ
    27 Αυγούστου 2017 at 11:38 — Απάντηση

    Θυμάστε εκείνο το παλιό παιδικό τραγουδάκι ? “Πολλά ψέματα είπαμε ολά ολά
    ας πούμε και μια αλήθεια βατζιγτζέλο βατζιγτζό.
    Ο κόκορας εγέννησε ολά ολά
    κι έκανε κολοκύθια βατζιγτζέλο βατζιγτζό…”
    Και όποιος έχει αυτιά ας ακούσει και μυαλό ας καταλάβει!

  3. ανώνυμος
    26 Αυγούστου 2017 at 23:33 — Απάντηση

    Δεν ντρέπεστε καθόλου. Τι μας τσαμπουνάτε; Βρήκατε και τη μέρα. Άκουσα πως ένας άνθρωπος πέθανε στο Νοσοκομείο από ανακοπή και δεν υπήρχε καρδιολόγος. Πόσο σανό θα μας ταΐσετε ακόμα. Ντροπή σας

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.