HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Καταργούνται 16 δρομολόγια παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε τακτικές αεροπορικές γραμμές

ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Καταργούνται 16 δρομολόγια παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε τακτικές αεροπορικές γραμμές

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Καταργούνται 16 δρομολόγια παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε τακτικές αεροπορικές γραμμές. Εκτός και η γραμμή Κέρκυρα, Άκτιο (Λευκάδα), Κεφαλονιά, Ζάκυνθος.

Η ΝΔ αφήνει εκτός 16 από τις 28 άγονες επιδοτούμενες αεροπορικές γραμμές που λειτουργούσαν επί ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων και τη γραμμή Κέρκυρα – Άκτιο (Λευκάδα) – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος.

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας / Γενική Διεύθυνση Αερομεταφορών που δημοσιεύτηκε στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2020/C29/05), με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών, καταργούνται 16 από τα 28 δρομολόγια παροχής δημόσιας υπηρεσίας σε τακτικές αεροπορικές γραμμές, που λειτούργησαν επί ΣΥΡΙΖΑ.

Στα καταργούμενα δρομολόγια περιλαμβάνεται και η αεροπορική γραμμή Κέρκυρα – Άκτιο (Λευκάδα) – Κεφαλονιά – Ζάκυνθος, η οποία μαζί με την θαλάσσια σύνδεση των νησιών του Ιονίου, τα 2 τελευταία χρόνια, λειτούργησαν εκτός των άλλων πολύ θετικά και για τη συνοχή της Περιφέρειάς μας.

Το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών άφησε εκτός επιδότησης ακόμη και γραμμές που εξυπηρετούν προβληματικές νησιωτικές περιοχές μεταξύ των οποίων τα Κύθηρα, τη Μήλο, τη Νάξο, την Πάρο, κ. ά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, στον διαγωνισμό του 2016 επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η Ν.Δ. μέσω του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, ζητούσε επιπλέον επεκτάσεις αεροπορικών συνδέσεων δημόσιας υπηρεσίας για συγκεκριμένες νησιωτικές περιοχές τις οποίες τώρα καταργεί, όπως π.χ για τα Κύθηρα!

Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφερθούμε στην ασυνέπεια, την υποκρισία και το ψέμα αυτής της διακυβέρνησης και όσων την στηρίζουν, αφού για ακόμη μια φορά απλά αυτοεπιβεβαιώνονται.

Απαιτούμε όμως η πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες μεταφορών που αποτελεί δημόσιο αγαθό και δικαίωμα, να μην υποτάσσεται στη λογική της ανάλυσης κόστους – ωφέλειας.

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
5/2/2020

Προηγουμενο αρθρο
Η συνταγή που στηρίζεται μόνο στις εντυπώσεις δεν έχει μέλλον
Επομενο αρθρο
Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου: Όχι στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που υπονομεύει τη ζωή μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.