HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Ποιος στηρίζεται στα ψέματα και το λαϊκισμό κ. Θαν. Καββαδά;

ΣΥΡΙΖΑ Λευκάδας: Ποιος στηρίζεται στα ψέματα και το λαϊκισμό κ. Θαν. Καββαδά;

“…η ΝΔ εργάζεται με σοβαρότητα και ευθύνη για τις επόμενες γενιές. Και αυτό το ξέρουν όλοι οι πολίτες. Η δουλειά συνεχίζεται, μένοντας μακριά από τα ψέματα του λαϊκισμού που έχουμε πληρώσει ως χώρα πολύ ακριβά…”!!!

Ξαναθυμηθείτε την ανακοίνωση-τραγέλαφο (Αύγουστος 2018) του πρώην και νυν (αλλά εξαφανισμένου πλέον) βουλευτή Λευκάδας, με τις τότε “σταυροφορίες του”, εναντίον της “ανίκανης” δημοτικής αρχής και της “κακής” κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που “…αδιαφορούσαν για τους αγώνες και την αγωνία της κοινωνίας…”, σχετικά με την ένταξη και της Λευκάδας στον ακαδημαϊκό χάρτη.

Δείτε αποσπάσματα από μια ανακοίνωση-μνημείο πρωτοφανούς υποκρισίας και απέραντου παλαιοκομματισμού, πασαλειμμένη με ολίγον από …Μάτι. Γιατί όσο απομακρύνεσαι από εκείνα τα τραγικά γεγονότα, τόσο πρέπει να σιχαίνεσαι τους “ανθρώπους” που εκμεταλλεύτηκαν ακραία τον ανθρώπινο πόνο για την καρέκλα!
Διαβάστε και αναρωτηθείτε : Τι μπορεί να απαντήσει ΣΗΜΕΡΑ, μετά την αναστολή-κατάργηση για τη ΛΕΥΚΑΔΑ τόσο των ΔΙΕΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΠΑΓ/ΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΠΑΛ όσο και του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΦ/ΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΙΟΝΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ, ο βουλευτής “όλων των λευκαδιτών”;

Σιγά μη κωλώσει θα πείτε και έχετε δίκιο! Με το ασφαλές έως αποστειρωμένο περιβάλλον των δελτίων τύπου (ειδικά όταν σου τα ετοιμάζουν άλλοι) και την μη έκθεση στο δημόσιο διάλογο, θέλει να συνεχίσει να μένει “ατσαλάκωτος”. Κι ας μην έκανε τίποτε, κι ας ανακοίνωνε “επιτυχίες του” σε ζητήματα που είχαν δρομολογήσει και είχαν τρέξει άλλοι, ως “κατόπιν ενεργειών” του!

Τώρα όμως που το παιγνίδι χοντραίνει, πρέπει να λάβει μέρος σ’ αυτό. Γιατί οι ανέμελες μέρες πέρασαν και οι κρυψώνες τελείωσαν!

Δείτε αυτά που του έγραφαν τον Αύγουστο 2018 για τον “κακό” ΣΥΡΙΖΑ που “τιμωρούσε” τη Λευκάδα σε επίπεδο παιδείας και αναρωτηθείτε τι κάνει σήμερα η κυβέρνηση που αυτός στηρίζει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο ίδιος που σφυροκοπούσε τότε το ΣΥΡΙΖΑ και την δημοτική αρχή, τώρα και με τα δύο χέρια ψηλά αναστέλλει-καταργεί όλα τα θετικά που τότε νομοθετήθηκαν για τη Λευκάδα. Όλα τα κάνει για το καλό μας βεβαίως, βεβαίως!

“Δυστυχώς ακόμα και στον σημαντικό τομέα της Παιδείας έλαμψε η νομοθετική προχειρότητα της κυβέρνησης, πνιγμένη από τις αναθυμιάσεις της προχειρότητας που διαχειρίστηκε τα τραγικά γεγονότα των τελευταίων ημερών.
Αντί η κυβέρνηση να αναβαθμίσει συνολικά την τεχνολογική εκπαίδευση στη χώρα, όπως πιστεύει η Νέα Δημοκρατία, την καταργεί τη στιγμή που σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη και την προώθηση της εφαρμοσμένης επιστήμης, επωφελεία της οικονομίας και της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση αφήνει χωρίς σύνδεση την παιδεία με τον αναπτυξιακό χάρτη της χώρας και παράλληλα βάζει στον «πάγο», για την επόμενη τουλάχιστον διετία, την τριτοβάθμια εκπαίδευση στη Λευκάδα, αδιαφορώντας για τους αγώνες και την αγωνία της κοινωνίας του νησιού.
………………. Είναι προφανές, ότι η κυβέρνηση επέλεξε να παίξει το «χαρτί» των καθυστερήσεων, με στόχο να κερδίσει χρόνο, ελπίζοντας ότι θα συνεχίσει να πορεύεται στη σημερινή της αδιέξοδη πραγματικότητα.
……………… Εντός αυτού του πλαισίου και δέσμιοι μιας αδιέξοδης πολιτικής, αυτής της κατάργησης της τεχνολογικής εκπαίδευσης, εκατοντάδες πολίτες και φορείς επιδιώξαμε για τη Λευκάδα το αυτονόητο: Να μην καταργηθεί από το νησί τριτοβάθμια εκπαίδευση την ώρα που καταργείται το ΤΕΙ. Και από τον αγώνα αυτό τελικά δεν έλλειψε κανείς.
Μετά από τριάμισι χρόνια θητείας η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον κατανοήσει ότι οι πολίτες δεν αρκούνται πλέον σε υποσχέσεις και ότι η πολιτική δεν ασκείται με ευχολόγια, όχι μόνο στην Παιδεία, αλλά σε όλους τους τομείς. Απαιτούν σαφείς και μετρημένες θέσεις, που οδηγούν σε αποτελεσματικές εφαρμοσμένες πολιτικές. Πάνω σε αυτό εργάζεται η Νέα Δημοκρατία με σοβαρότητα και ευθύνη για τις επόμενες γενιές. Και αυτό το ξέρουν όλοι οι πολίτες. Η δουλειά συνεχίζεται, μένοντας μακριά από τα ψέματα του λαϊκισμού που έχουμε πληρώσει ως χώρα πολύ ακριβά”.

Τέλος λοιπόν στη Λευκάδα τα Διετή Προγράμματα των αποφοίτων ΕΠΑΛ, τέλος και το Πανεπιστημιακό Τμήμα ενώ προφανώς έρχεται η σειρά του Ινστιτούτου «Ν. Σβορώνος».

Άραγε αυτά είχε στο μυαλό του ο βουλευτής της ΝΔ Θανάσης Καββαδάς, τότε που υιοθετούσε όλα τα παραπάνω και διαβουλεύονταν με τους σαράντα εννέα (49) τοπικούς φορείς για το “καλό” της Λευκάδας;

ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
9/11/2019

Προηγουμενο αρθρο
Τα παιδιά μας από τα Γιαννιτσά
Επομενο αρθρο
Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο «Καρυά Λευκάδας, 1827-1829, Νοταριακά κείμενα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.