HomeΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥΣχέδια όπου ανταμώνουν χρώματα και σκέψεις, το παρόν και οι αναμνήσεις

Σχέδια όπου ανταμώνουν χρώματα και σκέψεις, το παρόν και οι αναμνήσεις

Ξεκίνησε από τον Άγιο Μηνά και έφτασε στην κάτω Βρύση, τρύπωσε στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, κοντοστάθηκε σε κτίρια μνημεία, κάνοντας μια διαδρομή στα περισσότερο αξιόλογα κτίρια και μνημεία της πόλης μας. Είναι όλα αυτά και άλλα ακόμα που συνθέτουν την ταυτότητα αυτής της πόλης. Δεν αποτελούν απλά χώρους αναμνήσεων, αλλά κυρίως σημεία και χώρους ιστορίας και πολιτισμού.

Η πένα και η ματιά του Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη στέκει με σεβασμό, θαυμασμό και δέος στα πολύχρωμα σπίτια από τσίγκο, στα πλακόστρωτα σοκάκια της παλιάς πόλης, στις εκκλησιές. Στα σχέδια του ανταμώνουν χρώματα και σκέψεις, το παρόν και οι αναμνήσεις.

Πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα στην αίθουσα Τέχνης Θ. Στάμος, στην πλατεία Μαρκά, τα εγκαίνια της έκθεσης του σκιτσογράφου -γελοιογράφου Κωνσταντίνου Σκλαβενίτη, με τίτλο «Περπατώντας στη Λευκάδα». Τριάντα σχέδια δίνουν ζωή σε μέρη και σημεία της πόλης φωτίζοντας τις πιο άγνωστες και γοητευτικές πτυχές της. Καθημερινές εικόνες που μετατρέπονται σε ονειρικά τοπία. Γιατί η Λευκάδα δεν είναι μόνο σι παραλίες της.

Διάρκεια έκθεσης: 23 Ιουλίου – 3 Αυγούστου 2018

Ο Κώστας Σκλαβενίτης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λευκάδα. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών & Επιστημών της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και συνέχισε με Master of Arts in Design στον ΑΚΤΟ – Middlesex University.

Το 2009 ξεκίνησε να εργάζεται ως σκιτσογράφος. Εχει συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με το περιοδικό Ταχυδρόμος, την εφημερίδα ΤΟ ΒΗΜΑ και τις εκδόσεις Εννοια.

Από το 2010 είναι σκιτσογράφος στην εφημερίδα Τα Νέα, όπου και συνεχίζει ως σήμερα. Συνεργάζεται επίσης με το περιοδικό «Book’s Journal» και το «socomic.gr κάνοντας κόμικς και εικονογραφήσεις. Είναι μέλος της Λέσχης Ελλήνων Γελοιογράφων και συμμετέχει στις εκθέσεις τους.

Έχει εκδώσει τα κόμικς: Σαν ‘Όνειρο (Webcomics), Σπάρτακος (2 τεύχη σε συνεργασία με τον Δ. Σαββαίδη, εκδ. addart), Εικόνες στα Σύννεφα και Στη Σκιά της Ακρόπολης (εκδ. jemma press)

Έχει συμμετάσχει σε διάφορες εκθέσεις και φεστιβάλ, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Προηγουμενο αρθρο
Ερχεται το «ματωμένο φεγγάρι»: Η μεγαλύτερη ολική έκλειψη Σελήνης του 21ου αιώνα
Επομενο αρθρο
Εθνική τραγωδία με 54 νεκρούς, ανάμεσα τους παιδιά -Σε εξέλιξη τα πύρινα μέτωπα