HomeΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣχετικά με την «Ανοιχτή επιστολή προς τον πρώην βουλευτή Ξενοφώντα Βεργίνη»

Σχετικά με την «Ανοιχτή επιστολή προς τον πρώην βουλευτή Ξενοφώντα Βεργίνη»

Στις 5 Ιουνίου δημοσιεύσαμε επιστολή που έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της ιστοσελίδας μας με τίτλο: «Γιατί απαξιώνετε το Νοσοκομείο του τόπου μας κ. Βεργίνη; Ανοιχτή επιστολή προς τον π. βουλευτή κ. Ξενοφώντα Βεργίνη», με υπογραφή Γιάννης Κατωπόδης, Αθήνα, την οποία και δημοσιεύσαμε. Το μήνυμα είχε αποδέκτες ακόμα 3 ιστοσελίδες της Λευκάδας.

Το κείμενο της επιστολής ήταν άψογο συντακτικά και γραμματικά και δεν περιείχε προσβλητικούς χαρακτηρισμούς ούτε ύβρεις. Αναφερόταν στο Νοσοκομείο με αφορμή άρθρο του πρώην βουλευτή Ξενοφώντα Βεργίνη με τίτλο «Κραυγή αγωνίας στο Νομό για θέματα Υγείας», που είχε δημοσιευτεί τον Απρίλιο στην εφημερίδα «Τα Νέα της Λευκάδας». Όμως η επιστολή αναφερόταν και σε άλλα θέματα που σχετίζονταν με το Νοσοκομείο και μπορούσε να διαβαστεί ακόμα κι αν ο αναγνώστης δεν είχε διαβάσει το άρθρο της εφημερίδας.

Στη συνέχεια όπως διαπιστώσαμε έγινε καταφανής κομματική εκμετάλλευση της ανοιχτής επιστολής ακόμα και από τον υπουργό Υγείας.

Ακολούθησε η διάψευση του συνονόματου κυρίου Γιάννη Κατωπόδη (downfoot).

Με τα σχόλια που ακολούθησαν έγινε φανερό, ότι η επιστολή ήταν ένα προεκλογικό τερτίπι το οποίο εκμεταλλεύτηκε την δυνατότητα που πρέπει να έχει ο κάθε πολίτης να εκφέρει γνώμες και απόψεις για τα τοπικά πράγματα, ακόμα και ανώνυμα.

Διαγράψαμε από την ιστοσελίδα μας το σχετικό άρθρο.

Δηλώνουμε πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παίξουμε το παιχνίδι κανενός «Γιάννη Κατωπόδη».

Μας παραξενεύουν και μας θλίβουν τα χρησιμοποιούμενα μέσα με τα οποία ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος.
Όσα χρόνια είμαστε στο διαδίκτυο μείναμε μακριά από φατρίες, φαγωμάρες, κόμματα και κομματικά μαχαιρώματα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Πιστεύουμε πως τα δημόσια πρόσωπα πρέπει να δέχονται κριτική ανώνυμη και επώνυμη. Η κριτική δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Αντίθετα πολλά δεινά έχει επιφέρει η απαγόρευση της.

Βιολέττα Σάντα

Προηγουμενο αρθρο
Ενημερωτικές παρουσιάσεις για την οδική ασφάλεια σε σχολικά συγκροτήματα των Ιονίων Νησιών
Επομενο αρθρο
Όλα είναι έτοιμα για τον αυριανό 8ο Ημιμαραθώνιο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.