HomeΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣΣχετικά με το άρθρο της Κας Σεβαστής Κωσταντινίδη-Ρεκατσίνα, με θέμα «υπαίθρια κατασκήνωση»

Σχετικά με το άρθρο της Κας Σεβαστής Κωσταντινίδη-Ρεκατσίνα, με θέμα «υπαίθρια κατασκήνωση»

Σχετικά με το άρθρο της Κας Σεβαστής Κωσταντινίδη-Ρεκατσίνα, με θέμα “υπαίθρια κατασκήνωση” θα ήθελα να την πληροφορήσω τα εξής:

1.Ο νόμος όπως και η ίδια αναφέρει, ομιλεί για ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ και όχι στάθμευση (αναφέρομαι αποκλειστικά στα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα που έχουν τις ίδιες υποχρεώσεις και δικαιώματα με τα ΙΧ.) Άρα μπορούν να σταθμεύουν ΌΠΟΥ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΙΧ.

2. Η ίδια περιγράφει αναλυτικά τι εννοεί ο νομοθέτης με ον όρο “εγκατάσταση” ΤΊΠΟΤΑ απ όλα δεν συμβαίνει όταν σταθμεύει ένα αυτοκινούμενο.

3. Το ελεύθερο Κάμπινγκ είναι τρόπος ζωής, πάντοτε μέσα στους κανόνες και νόμους όμως ΚΑΝΕΙΣ δεν έχει το δικαίωμα να μας το στερήσει.

4. Είναι κακώς πληροφορήμενη η αρθρογράφος σχετικά με τα σκουπίδια και την καθαριότητα. Οι ιδιοκτήτες είναι οργανωμένοι σε λέσχη μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα συμμετέχει σε εκδηλώσεις στο εξωτερικό και προβάλλει την Ελλάδα και τον Ελληνικό τουρισμό. Τα μέλη της είναι πολύ ευαισθητοποιημένα στον τομέα της καθαριότητας και του περιβάλλοντος και στους χώρους που συγκεντρώνονται αφήνουν πίσω τους ένα τοπίο πολύ καλύτερο από πριν.

5. Τέλος, το σημαντικότερο όλων. ΣΕ ΟΛΕΣ τις χώρες της Ευρώπης, οι δημοτικές αρχές, κόντρα στις ιδεοληψίες της προστασίας των ιδιοκτητών Κάμπινγκς, έχουν δημιουργήσει χιλιάδες Πάρκινγκ Αυτοκινούμενων με ή χωρίς παροχές (τα γνωστά Camperstop) έναντι ελάχιστου τιμήματος (συνήθως 5-10ευρώ/24ωρο) ή εντελώς δωρεάν, προσδοκώντας στα οφέλη από την κατανάλωση στην τοπική κοινωνία.

Αυτά οι Έλληνες δημοτικοί άρχοντες τα… αγνοούν πλην ελαχίστων φωτεινών εξαιρέσεων όπου σε συνεργασία με την “Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων” προχώρησαν στην ίδρυση τέτοιων χωρών που κοσμούν και τιμούν την χώρα κλείνοντας τα αυτιά τους στις σειρήνες των ιδιοκτητών Κάμπινγκς οι οποίοι στηριζόμενοι σε τέτοιες νοοτροπίες κατάντησαν το κόστος του πάρκινγκ να πλησιάζει τις τιμές των ξενοδοχείων.
Αυτά για την αποκατάσταση της αλήθειας.

Θανάσης Τόλης
Μέλος του ΔΣ της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λεσχών Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων.
Υπεύθυνος ανάπτυξης Ν. Ευρωπης

Προηγουμενο αρθρο
Πόρτο Κατσίκι-Ένα ακόμα φιάσκο - οι ξαπλώστρες επέστρεψαν;
Επομενο αρθρο
Κινητοποίηση Λιμενικού λόγω μηχανικής βλάβης σκάφους με 7 αλλοδαπούς επιβαίνοντες

2 Σχόλια

  1. ss
    15 Αυγούστου 2019 at 13:03 — Απάντηση

    Τι λες κύριε υπευθυνε ανάπτυξης, που επιτρέπεται η στάθμευση τροχοσπιτων επάνω στην άμμο. Μην υποτιμάται την νοημοσύνη μας. Οι φωτογραφίες με τα σκουπίδια πεταμένα από τους ιδιοκτήτες των τροχοσπιτων είναι φτιαχτες;

  2. Σεβαστή Κωνσταντινίδη Ρεκατσίνα
    14 Αυγούστου 2019 at 23:46 — Απάντηση

    Το άρθρο μου είναι σαφέστατο και νομοθετικά τεκμηριωμένο. Συντάχθηκε βασιζόμενο σε ό,τι βιώνει καθημερινά ο Λευκαδίτης και ο επισκέπτης του νησιού μας επί σειρά ετών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.