HomeΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑΣχολείο Καρυάς: στο ίδιο έργο θεατές

Σχολείο Καρυάς: στο ίδιο έργο θεατές

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το Υπουργείο Παιδείας δεν ενέκρινε τα τμήματα προσανατολισμού στην Β’ Λυκείου του Γυμνασίου και των Λ.Τ. Καρυάς.

Την περασμένη χρονιά χρειάστηκαν 4 μήνες κινητοποιήσεων των μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και λοιπών φορέων, ώστε το υπουργείο παιδείας να πειστεί για την αναγκαιότητα έγκρισης κατά παρέκκλιση των τμημάτων αυτών.

Είχε τονιστεί και πέρυσι από τους ψύχραιμα σκεπτόμενους, προς όλους εκείνους που προσπάθησαν να καπηλευτούν την περσινή επιτυχία, πως η λύση ήταν προσωρινή. Και να που φέτος το Σχολείο της Καρυάς αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα.

Ο σύλλογος γονέων, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές της Καρυάς, η ΕΛΜΕ και η Ένωση συλλόγων Γονέων του νομού Λευκάδας ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις. Η ΕΛΜΕ προκήρυξε τρίωρη στάση εργασίας. Έγινε συγκέντρωση στα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, πορεία στην κεντρική αγορά, με κατάληξη το Διοικητήριο.

Αν ακολουθηθεί η περσινή διαδικασία, τα παιδιά και οι καθηγητές θα βγουν στους δρόμους ξανά και ξανά, ώρες που θα έπρεπε να είναι στις σχολικές αίθουσες. Στο Δημοτικό Συμβούλιο θα ακουστούν πύρινοι λόγοι για την αναγκαιότητα ομαλής λειτουργίας των τμημάτων της Καρυάς. Η Περιφέρεια θα εκφράσει και αυτή την αγωνιστικότητά της. Και όταν με το καλό έρθει -η θετική ελπίζουμε κατάληξη- θα επακολουθήσουν ανακοινώσεις πολιτικών για το ποιος προσπάθησε το περισσότερο!

Έλεος πια γι’ αυτό το «τυφλό» και κυνικό σύστημα! Εκτός κι αν η ετήσια επανάληψη γίνεται για να θριαμβεύει στο τέλος το: «κατόπιν ενεργειών μου» του κάθε πολιτικού.

ΥΓ: Μόλις τώρα έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της σελίδας το ψήφισμα του Περιφερειακού συμβουλίου για το ίδιο θέμα! Αυτή είναι η δουλειά των πολιτικών, οι καταγγελίες και τα ψηφίσματα; Ή μήπως να φροντίζουν εκ των προτέρων για την εύρυθμη λειτουργία των Σχολείων χωρίς να χρειάζεται να βγαίνουν οι μαθητές στους δρόμους;

Προηγουμενο αρθρο
Ανακοίνωση του Δήμου για το έργα της Λαγκάδας και του κινηματογράφου «Απόλλων»
Επομενο αρθρο
Αξιότιμε κ. Υπουργέ Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.