HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: κάλεσμα για την απεργία στις 17 Μάη

Σωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: κάλεσμα για την απεργία στις 17 Μάη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
17 ΜΑΗ 2017 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

«ξεσηκωμός παντού, Ενάντια στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία κυβέρνησης – κεφαλαίου – ΕΕ»

Συνάδελφε-σσα, Τα νέα μέτρα, της νέας αντιλαϊκής συμφωνίας, που ολοκλήρωσε με επιτυχία για το κεφάλαιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Euro Working Group, σαρώνουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα, εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, αποκαλύπτεται η ωμή πραγματικότητα για τον λαό. Ο λαός θα συνεχίζει να ματώνει για να μπορέσει το κεφάλαιο να πάρει εξιτήριο από την κρίση και να εξασφαλίσει εισιτήριο στην ανάκαμψη της κερδοφορίας του. Τώρα! Ήρθε η ώρα να δώσουμε μια αποφασιστική, μαζική και ταξική απάντηση στην αντιλαϊκή και σκληρή ταξική πολιτική κυβέρνησης και κεφαλαίου.

Ήρθε η ώρα να μετατρέψουμε το θυμό μας σε ταξικό αγώνα. Για να σταματήσει η λεηλασία της ζωής μας και αυτής των παιδιών μας. Για να βάλουμε φρένο στα συνεχόμενα αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα που προστίθενται το ένα πάνω στο άλλο. Ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στα παραμύθια. Όλες οι κυβερνήσεις που έχουν περάσει, ανεξαρτήτως κόμματος, υλοποιούν μια συγκεκριμένη αντιλαϊκή πολιτική προς όφελος της πλουτοκρατίας. Μας θέλουν φθηνούς εργαζόμενους χωρίς συλλογικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, με κουτσουρεμένα δικαιώματα στην Κοινωνική Ασφάλιση, στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Παιδεία, γιατί όλα αυτά είναι πηγή κερδοφορίας για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Ήρθε η ώρα να πούμε τέλος στα παραμύθια των “αντιμέτρων”. Ποια είναι τα αντίμετρα απέναντι στις ομαδικές απολύσεις; Απέναντι στη νέα μείωση μισθών και μεροκάματων; Απέναντι στη νέα άγρια φοροληστεία με τη μείωση του αφορολόγητου; Απέναντι στις νέες περικοπές των συντάξεων; Απέναντι στην κατάργηση της Κυριακής αργίας; Απέναντι στους πλειστηριασμούς για τα σπίτια της εργατικής και λαϊκής οικογένειας; Απέναντι στην ενεργοποίηση του αυτόματου κόφτη για τις κοινωνικές παροχές σε υγεία, παιδεία και πολλά άλλα.

Μήπως τα κάποια συσσίτια σε μαθητές για να μην λιποθυμούν από την πείνα ή τα λίγο περισσότερα ψίχουλα στους εξαθλιωμένους; Αυτό απλά αποδεικνύει το άγριο ξεζούμισμα που έχει υποστεί η εργατική και λαϊκή οικογένεια από την άγρια και σκληρή αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων και που η σημερινή συνεχίζει την ίδια και χειρότερη. Κυβέρνηση της πλουτοκρατίας είναι και λεηλατεί τους φτωχούς για να δώσει στους φτωχότερους ελάχιστα ψίχουλα, χρυσώνοντας το χάπι και την μερίδα του λέοντος στα αφεντικά της. Ποια είναι τα αντίμετρα απέναντι στον περιορισμό και την απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης; Μήπως το δικαίωμα της ανταπεργίας, η ένταση της εκμετάλλευσης, ο αυταρχισμός και η εργοδοτική τρομοκρατία; Ήρθε η ώρα να βάλουμε τέλος σ’ αυτή τη βαρβαρότητα και μόνο εμείς με τη δύναμη της οργάνωσής μας μπορούμε να την σταματήσουμε και να την ανατρέψουμε.

¨ξεσηκωμός παντού¨ Να μην τους αφήσουμε να διαφεντεύουν τη ζωή μας και τα όνειρά μας. Να μην πάρει ανάσα η κυβέρνηση. Να αισθάνεται την αναπνοή χιλιάδων εργαζομένων, σε κάθε χώρο, σε κάθε τόπο, για να μην περάσουν τα μέτρα που τσακίζουν εμάς και τα παιδιά μας. Για να πάρουμε πίσω όσα μας έχουν καταληστεύσει όλα αυτά τα χρόνια: μισθούς, συντάξεις, ΣΣΕ και δικαιώματα.

«Όλοι στην πανεργατική πανελλαδική απεργία στις 17 Μάη, συμμετέχουμε οργανωμένα στην συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λευκάδας-Βόνιτσας, στις 10,30 στον Αη Μηνά».

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Προηγουμενο αρθρο
Καλοκαιρινή σχολή Ιστιοπλοΐας Ανοιχτής Θάλασσας από τον Ναυτικό Όμιλο Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Φωταγώγηση ξύλινης γέφυρας Λευκάδος την Παγκόσμια Ημέρα ΙΦΝΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.