HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: Νέα «υπεραπλούστευση» των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών…

Σωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: Νέα «υπεραπλούστευση» των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Νέα «υπεραπλούστευση» των διαδικασιών ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών και τα δημοτικά συμβούλια στον «πάγο»
Εν μέσω των κινητοποιήσεων και αντιδράσεων των εργαζομένων ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου εσωτερικών «Στρατηγική Αναπτυξιακή Προοπτική των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας υπουργείου εσωτερικών και άλλες διατάξεις», η κυβέρνηση, κατέθεσε αιφνίδια τροπολογία που υπεραπλουστεύει ακόμη περισσότερο την διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού και Πρασίνου των δήμων.
Προκειμένου να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις που αναπτύχθηκαν στην μεθόδευση ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου, μετά την ευκολία απόφασης που παρείχε η κυβέρνηση στα δημοτικά συμβούλια με την νομοθετική διάταξη του άρθρου 178 του Ν. 4635/2019, το υπουργείο εσωτερικών κατέθεσε τροπολογία που προβλέπει την fast truck ιδιωτικοποίηση των εν λόγω υπηρεσιών ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ του δημοτικού συμβουλίου, παρά μόνο της οικονομικής επιτροπής.
Μετά τις αυξημένες αποφασιστικές αρμοδιότητες της Οικονομικής Επιτροπής των δήμων που νομοθέτησε η ίδια κυβέρνηση με τον Ν. 4623/2019, προκειμένου να ξεπεραστούν τα προβλήματα «πλειοψηφίας», με την σημερινή τροπολογία επεκτείνει τον «διακοσμητικό» ρόλο των δημοτικών συμβουλίων, αφαιρώντας τους άλλη μία αρμοδιότητα στο να αποφασίζουν αυτά για τόσο σοβαρά ζητήματα που αφορούν του εργαζόμενους και κυρίως τις λαϊκές οικογένειες που θα κληθούν να πληρώσουν το κόστος των ιδιωτικοποιήσεων. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων υλοποιούν χωρίς καμία παρέκκλιση τα σχέδια που τους έχουν υπαγορεύσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι για την κερδοφορία των λίγων και την εξαθλίωση των πολλών.
Οι ιδιωτικοποιήσεις θα φέρουν κατάργηση υπηρεσιών, απολύσεις εργαζομένων και επιπλέον χαράτσια στους δημότες. Είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας!
Με σωστό προσανατολισμό μπορούμε να σταματήσουμε και τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους.
Δεν συναινούμε στο «πλιάτσικο» των υπηρεσιών. Να σημάνει τώρα γενικός ξεσηκωμός.

Το Δ.Σ.

Προηγουμενο αρθρο
Αναβολή της ανοικτής συνάντησης για τις εθνικές παρελάσεις στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου και Σωματείο Ο.Τ.Α. Λευκάδας: ψήφισμα για το προσφυγικό

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.