HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος Εκπαιδευτικών Α/ βαθμιας Λευκάδας: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/ βαθμιας Λευκάδας: 24ωρη πανελλαδική απεργία την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ Αρ.  «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»
Διεύθυνση: Γ. Μεσσήνη 7
Τηλέφωνο – Fax: 2645026165, 6974815958
Εmail: sepelefkadas@gmail.com

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Καλή χρονιά με υγεία, δύναμη, αγωνιστικότητα, δημιουργικότητα!

Την Παρασκευή, 11 Ιανουαρίου, έχει κηρυχτεί πανελλαδική 24ωρη απεργία μπροστά στις εξαγγελίες και το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο σύστημα προσλήψεων – διορισμών που στην ουσία αποτελούν προαναγγελία απολύσεων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων!

Με το νέο σύστημα διορισμών – προσλήψεων καθιερώνονται τρεις πυλώνες κριτηρίων. Στην ουσία μοιράζονται ισοβαρώς η προϋπηρεσία και τα λεγόμενα ακαδημαϊκά προσόντα ενώ μοριοδοτούνται και ορισμένα κοινωνικά κριτήρια. Στόχος είναι να δημιουργηθούν ελπίδες σε όλους, παλιούς και νέους αναπληρωτές, αλλά και στους νέους αποφοίτους, οι οποίες θα είναι ψεύτικες, γιατί τελικά οι θέσεις μόνιμης δουλειάς θα είναι ελάχιστες. Στο βωμό αυτής της τακτικής χιλιάδες νυν εργαζόμενοι θα πεταχτούν στην ανεργία κατρακυλώντας στους νέους πίνακες.

Μέσα από τα λεγόμενα κριτήρια, με τα οποία θα γίνονται οι προσλήψεις, θα οδηγηθούν χιλιάδες εκπαιδευτικοί, που ήδη εργάζονται ως αναπληρωτές, στην απόλυση. Το νέο σύστημα προσλήψεων δημιουργεί τεράστιες ανακατατάξεις στους πίνακες των αναπληρωτών (για μια ακόμα φορά) και τελικά λειτουργεί σαν μηχανισμός ανακύκλωσης της ανεργίας. Θεσμοθετεί τον άκρατο ανταγωνισμό και την εμπορευματοποίηση, το ανελέητο κυνηγητό προσόντων και πιστοποιήσεων.

Δεν καλύπτονται στο ελάχιστο ούτε καν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων σε εκπαιδευτικούς, αντίθετα, παγιώνονται τα χιλιάδες κενά, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις και η αδιοριστία, μέσα από το τέχνασμα της ανακύκλωσης της ανεργίας.

Όλες οι κυβερνήσεις, με τη σημερινή να αποδεικνύεται καλύτερος και πιο υπάκουος μαθητής ΕΕ και ΟΟΣΑ, προωθούν τα “εργασιακά προσόντα”, που πρέπει να κυνηγούν “δια βίου” οι εργαζόμενοι για μια επισφαλή θέση εργασίας, γι’ αυτό έλεγαν και λένε στους αναπληρωτές: “τρέξτε σε όλη τη χώρα να μαζέψετε μόρια, υπηρετήστε στα δυσπρόσιτα για να τα διπλασιάσετε, δώστε γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ, μαζέψτε χαρτιά και πιστοποιήσεις, κάντε υπομονή και θα διοριστείτε”. Τώρα έρχονται με τον πιο άθλιο τρόπο και τσακίζουν όλους αυτούς τους συναδέλφους!

Με το σχέδιο της κυβέρνησης έχουμε πραγματική κλοπή προϋπηρεσίας, πετιούνται στα σκουπίδια χρόνια δουλειάς και ζωής χιλιάδων συναδέλφων, που γύρναγαν σε όλη την Ελλάδα, πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους ή μη μπορώντας να στήσουν τη δική τους.

Μέσα από τα λεγόμενα «ακαδημαϊκά» κριτήρια και με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβέρνηση απαξιώνει, επί της ουσίας, το πτυχίο χιλιάδων αποφοίτων των σχολών, αφού δε θα είναι το μοναδικό προαπαιτούμενο για τη δουλειά. Θεσμοθετείται το ατέλειωτο κυνήγι και το εμπόριο προσόντων και πιστοποιήσεων, για όσους έχουν και μπορούν οικονομικά, το διαρκές άγχος και η ανασφάλεια για τους νέους ανθρώπους, που θα πρέπει εσαεί να αποδεικνύουν ότι είναι «άξιοι» και «ικανοί» να εργαστούν στην Εκπαίδευση.

Οι κυβερνητικές εξαγγελίες για το σύστημα διορισμών όχι απλώς δε λύνουν, αλλά συντηρούν και παγιώνουν το άθλιο καθεστώς της αδιοριστίας για χιλιάδες συναδέλφους αναπληρωτές αλλά και απόφοιτους των σχολών. Ακόμα και οι 4.500 διορισμοί να πραγματοποιηθούν στην Ειδική Αγωγή, την επόμενη χρονιά, θα χρειαστούν και πάλι πάνω από 10.000 συμβασιούχοι για να λειτουργήσουν μόνο και μόνο οι δομές Ειδικής Αγωγής! Οι όποιοι διορισμοί εξαγγέλλονται σε βάθος τριετίας έχουν χαρακτήρα προεκλογικής εξαπάτησης!

Ακόμα και σήμερα, στο κουτσουρεμένο σχολείο των περικοπών (βλ. αλλαγές στο ωρολόγιο Γυμνασίου και Δημοτικού, κατάργηση υπεύθυνου στο ολοήμερο κ.ά.) και των τεράστιων ελλείψεων, απαιτούνται πάνω από 30.000 συμβασιούχοι για να εμφανιστεί μια υποτυπώδης εικόνα “κανονικότητας”!

Ο αγώνας για την ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση και το αίτημα της άμεσης απόσυρσης της πρότασης της κυβέρνησης για τα κριτήρια προσλήψεων-διορισμού, δεν αφορά μόνο τους αναπληρωτές. Αφορά εξίσου και τους μόνιμους συναδέλφους καθώς τα κριτήρια που θεσμοθετούνται θα είναι και κριτήρια αξιολόγησης-κατηγοριοποίησης και του μόνιμου προσωπικού που έχει ήδη στα σκαριά η κυβέρνηση.

Θεωρούμε ότι και η στάση της ΔΟΕ τις τελευταίες μέρες δεν βοήθησε να εκφραστεί στο σύνολό της η αγανάκτηση και ο αγωνιστικός παλμός μόνιμων και αναπληρωτών συναδέλφων που θέλησαν να αντιπαλέψουν το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ακόμη και η επιλογή της ημέρας Δευτέρας 7/1 για συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας και πολύ περισσότερο η μη κήρυξη ΑΠΕΡΓΙΑΣ τη μέρα που θα ψηφιστεί το νομοσχέδιο στη Βουλή, ρίχνοντας το μπαλάκι στις αποφάσεις των επιμέρους Συλλόγων, δε βοηθάει αλλά υποθάλπει τον αγώνα του κλάδου.

Πρέπει να τους προσπεράσουμε! Η καλύτερη απάντηση απέναντι σε κυβέρνηση και τις παρατάξεις που βάζουν μονίμως πλάτη στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς είναι η συμμετοχή ΟΛΩΝ, αναπληρωτών και μονίμων, στη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας (Δευτέρα 14/1, στις 6:00μμ) και η μαζική συμμετοχή στην απεργία στις 11/1!

Απέναντι στην κοροϊδία για διορισμούς σε βάθος τριετίας και κριτήρια απαντάμε:
Πάρτε πίσω τώρα το σχέδιο λαιμητόμο!
Δε διαπραγματευόμαστε τη δουλειά ούτε ενός αναπληρωτή, δεν παζαρεύουμε ούτε μια ώρα δουλειάς κανενός συναδέλφου.
Μονιμοποίηση εδώ και τώρα όλων των συμβασιούχων – αναπληρωτών συναδέλφων που εργάζονται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση. Κανένας απολυμένος!
Τουλάχιστον 30.000 άμεσοι μόνιμοι διορισμοί για να καλυφθούν οι στοιχειώδεις ανάγκες των σχολείων. Μόνο έτσι μπορεί να ανοίξει και ο δρόμος στους νεότερους συναδέλφους!
Κατάργηση του νόμου ν. 3848 και όλου του αντιδραστικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί σε λογική προσόντων για τους διορισμούς. Το πτυχίο να είναι το μοναδικό εφόδιο για την εργασία.

ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΤΑ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ!! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ, ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ, ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΡΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ                                          ΤΙΓΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Προηγουμενο αρθρο
Δήμος Λευκάδας: Δόθηκαν προς χρήση οι παιδικές χαρές σε Λαζαράτα & πόλη Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας: Ανακοίνωση για την απόφαση του ΣτΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.