HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Λευκάδας: Κάλεσμα σε απεργία

Σύλλογος Εκπ/κων Π.Ε. Λευκάδας: Κάλεσμα σε απεργία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΛΕΥΚΑΔΑΣ «ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΣ»
Γ. Μεσσήνη 7, 31100 Λευκάδα
Τηλ.- Fax: 2645026165 – Κιν. 6974815958
Εmail:sepelefkadas@yahoo.gr
Τηλέφωνο – Fax: 2645026165

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ – ΣΦΑΓΕΙΟ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ

Η Κοινωνική Ασφάλιση, δίκαια, χαρακτηρίστηκε ως η μεγαλύτερη κατάκτηση των εργαζομένων στον 20ο αιώνα. Η Ασφάλιση είναι το δικαίωμα στη σύνταξη, το δικαίωμα στην υγειονομική περίθαλψη και την πρόνοια. Είναι η προστασία της λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, η προστασία της μητρότητας, των αναπήρων, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο, τα ατυχήματα, τις επαγγελματικές ασθένειες. Για την εργοδοσία και το κράτος το Ασφαλιστικό είναι νούμερα και υπολογισμοί κόστους, για εμάς είναι η ίδια μας η ζωή!
Με το νέο νόμο καταργείται κάθε απομεινάρι κοινωνικού – αναδιανεμητικού χαρακτήρα και μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση σε ατομική υποχρέωση. Γενικεύεται και κλιμακώνεται η εκμετάλλευση δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, καταστρέφονται οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, τα μικρομεσαία στρώματα της πόλης. Επιδιώκουν να καθαρίσουν το έδαφος, προκειμένου να εισβάλουν στη συνέχεια μεγάλες ανώνυμες εταιρίες και πολυεθνικές, σε περιοχές οικονομικής δραστηριότητας, όπου έως σήμερα κυριαρχούν μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ο μικρός και ο μεσαίος αγροτικός κλήρος, ενώ η παρουσία του μεγάλου κεφαλαίου είναι σχετικά αδύνατη.
Το νέο νομοσχέδιο :
• Στέλνει τους εργαζόμενους στα 67 χρόνια εργασίας.
• Διατηρεί και διευρύνει όλο το αντιασφαλιστικό πλαίσιο των προηγούμενων κυβερνήσεων, αξιοποιώντας και επεκτείνοντας προς το χειρότερο το ν. 3863 Λοβέρδου – Κουτρουμάνη.
• Καταργεί τα ασφαλιστικά ταμεία και τα ενοποιεί σε έναν ενιαίο φορέα.
Δραστικές περικοπές στις επικουρικές συντάξεις και σταδιακή εξαφάνισή τους.
• Προβλέπει δραματική αύξηση εισφορών για ασφάλιση και υγεία για όλους τους εργαζόμενους που οδηγεί σε νέα μείωση μισθών αλλά και στην ιδιωτική ασφάλιση.
• Σπάει τη σύνταξη σε Εθνική (384 ετρώ και θα δίνεται στα 67 χρόνια) και αναλογική ( θα στηρίζεται στη σύνδεση εισφορών – παροχών, θα έχει ποσοστό αναπλήρωσης από 38% και θα ξεκινά από τα 170 ευρώ). Το ποσοστό αναπλήρωσης συρρικνώνεται με αποτέλεσμα μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις. Για 35 χρόνια Ασφάλισης π.χ. φτάνει στο 38,68%, όταν στο ισχύον σύστημα έφταναν το 70% και στον Ν3863/2010 το 45,85%.
• Μετατρέπουν λοιπόν, το ασφαλιστικό σύστημα σε ανταποδοτικό – κεφαλαιοποιητικό και ενισχύουν τα κέρδη εργοδοτών, τα «επενδυτικά» κίνητρα ντόπια και ξένα. Κοντολογίς υλοποιούν μια καίρια κατεύθυνση των ΕΕ- ΔΝΤ μέσα στην οικονομική κρίση!

Διεκδικούμε απαιτούμε:
• Απόσυρση του ν/σ για το ασφαλιστικό – συνταξιοδοτικό. Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης.
• Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές.
• Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία, αυτοί που τα λήστεψαν. Να επιστραφούν τα αποθεματικά πίσω.
• ΚΑΤΩ το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο.
• Δουλειά για όλους τους εργαζόμενους, σταθερή .
• Δημόσια κοινωνική ασφάλιση.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, νεολαία
να συμμετέχουν στην απεργία στις 4 του Φλεβάρη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 πμ στον Αγ. Μηνά!

Λευκάδα, 2/2/2016
Το Δ.Σ. του Συλλόγου

Προηγουμενο αρθρο
Ένωση Επαγγελματιών και Βιοτεχνιών Λευκάδας: ανακοίνωση για απεργία
Επομενο αρθρο
Μνήμες φωτός – Της Εύης Βουτσινά

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.