HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
Συνεχίζουμε την απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης σε όλα τα επίπεδα

Συναδέλφισσες –συνάδελφοι
Η μαζική συμμετοχή των δημοσίων υπαλλήλων στην απεργία – αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης “στρίμωξε” την κυβέρνηση ακυρώνοντας και καθυστερώντας τις αντεργατικές – αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο δημόσιο. Όπως ακυρώσαμε το νόμο Μητσοτάκη και βασικές πλευρές του νόμου Βερναρδάκη έτσι ακυρώσαμε σε σημαντικό βαθμό και την τροπολογία Γεροβασίλη.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, συσπειρωμένοι στις Ομοσπονδίες και τα σωματεία τους, έδειξαν ένα μέρος από τη δύναμή τους.

Γι’ αυτό και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ “στριμωγμένη” καθώς είναι, βλέποντας, ότι αλλού καθυστερούν και αλλού δεν υλοποιούνται καθόλου τα οργανογράμματα, η αξιολόγηση δομών και δημοσίων υπαλλήλων, ώστε να προχωρήσει στο επόμενο βήμα, που είναι οι μειώσεις κλινικών και τμημάτων , (1400 από 2100 όπως προβλέπεται στην μνημονιακή δέσμευση), στις συγχωνεύσεις, στις μετακινήσεις προσωπικού κτλ, χρησιμοποιεί τώρα τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ηγεσίας της ΑΔΕΔΥ (ΔΑΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΚΕ) για να τη βγάλει από τη δύσκολη θέση. Και μόνο το γεγονός ότι η κυβέρνηση προωθεί την ηλεκτρονική και “κατά μόνα αξιολόγηση”, δείχνει σε πόσο δύσκολη θέση έχει περιέλθει. Δείχνει το βαθμό επιτυχίας της απεργίας – αποχής.

Με επείγον έγγραφό του, με ημερομηνία 14/3/2018, το υπουργείο «Διοικητικής Ανασυγκρότησης» που κοινοποιεί σε όλες τις υπηρεσίες του δημοσίου ”αναστέλλει προσωρινά τη διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να προβεί σε αναγκαίες τεχνικές αναπροσαρμογές”. Πρόκειται για ελιγμό της κυβέρνησης σε συνεννόηση με την πλειοψηφία της ΑΔΕΔΥ, η οποία την κάλεσε σε «κοινωνικό διάλογο» για μια «δήθεν καλή αξιολόγηση, μη τιμωριτική», για να βρει όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ στη συνεδρίαση της Ε.Ε. 31-1-2018 «τη νομική και πολιτική φόρμουλα για να απεγκλωβιστεί από την απεργία – αποχή» και να προχωρήσει η αξιολόγηση.

ΚΑΝΕΙΣ να μην ΠΑΓΙΔΕΥΤΕΙ στα ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ που την ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της ΑΔΕΔΥ

Η κυβέρνηση διατηρεί το ν. 4369/16 και όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, την ουσία και το αντιλαϊκό περιεχόμενο της “αξιολόγησης” στο Δημόσιο. To γεγονός ότι μιλά μόνο για τεχνικές αναπροσαρμογές επιβεβαιώνει αυτή την εκτίμηση.

Θα αναρωτιέστε τι άλλαξε στη στάση της πλειοψηφίας της ΑΔΕΔΥ?

Στο ερώτημα τι μεσολάβησε απαντάμε: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής “τράβηξαν τ’ αυτί” στους συνδικαλιστές τους, ώστε να ευθυγραμμιστούν πλήρως με το γεγονός ότι η αξιολόγηση στο Δημόσιο αποτελεί μνημονιακή δέσμευση και προαπαιτούμενο της 3ης αξιολόγησης. Μεσολάβησε το γεγονός ότι πρέπει να προχωρήσει η «δίκαιη ανάπτυξη», η επιχειρηματικότητα και εμπορευματοποίηση στην υγεία. Ότι πρέπει να προχωρήσουν μπίζνες στα νοσοκομεία, όπως συμβαίνει αυτή την περίοδο στο ΠΓΝ Ιωαννίνων με την παράδοση της 4ης πτέρυγας του νοσοκομείου, όπως μεθοδικά προετοιμάζεται το έδαφος και για τη λειτουργία του καινούργιου νοσοκομείου στη Λευκάδα.

Η προώθηση της επιχειρηματικότητας απαιτεί και το εργαλείο του αντιδραστικού ελέγχου, του φόβου, του πειθαναγκασμού των εργαζομένων, της στρατιωτικοποιήσεις του Δημοσίου, της κατάργησης του καθηκοντολογίου και αυτό θα το πετύχουν με την «αξιολόγηση».

Στο βαθμό που επιχειρήσουν ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚΕ –ΣΥΡΙΖΑ, να ακυρώσουν ή να καταστήσουν ανενεργή την “απεργία – αποχή”, τότε θα πρόκειται για ανοιχτή προδοσία σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, των Ομοσπονδιών, των σωματείων που πίστεψαν σε ένα δίκαιο αγώνα και πήραν μέρος σε αυτόν. Τους προειδοποιούμε πως εάν κάνουν τέτοιο έγκλημα θα έχει και τιμωρία. Όλη η οργή των συναδέλφων θα πρέπει να πέσει πάνω τους.

Δηλώνουμε ότι με αποφασιστικότητα θα προετοιμάσουμε την μάχη ενάντια στην αντιδραστική και εκβιαστική αξιολόγηση που ετοιμάζει να ξεκινήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ τον Απρίλη, συμμετέχοντας στην Απεργία – Αποχή που επαναπροκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ.

Μάλιστα η νομιμότητα της απόφασης αυτής επικυρώθηκε πρόσφατα και από το εφετείο Ιωαννίνων καταρρίπτοντας τα ασύστολα ψεύδη της κυβέρνησης και των Διοικήσεων που τρομοκρατούσαν τους εργαζόμενους, ότι στην περίπτωση που συμμετέχουν στην Απεργία – Αποχή από την αξιολόγηση θα αποκλειστούν από τη διαδικασία κρίσεων προϊσταμένων και διευθυντών και αυτό αποδεικνύεται από την πρόσφατη δικαστική δικαίωση συναδέλφου στο ΤΕΙ Ηπείρου όπου η Σύγκλητος παράνομα τον είχε αποκλείσει από τις κρίσεις.

Προετοιμαζόμαστε γιατί μετά το ΠΑΣΧΑ η κυβέρνηση θα επανέλθει με μεγαλύτερη επιθετικότητα
Κανένας μόνος του, ενωμένος συλλογικός αγώνας.

Το Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
«Απογείωση» του αεροδρομίου του Ακτίου για το καλοκαίρι του 2018
Επομενο αρθρο
Εορταστικό ωράριο Εμπορικών καταστημάτων & Σουπερ-Μάρκετ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.