HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: καταγγελία για τα κρούσματα βίας σε συναδέλφους

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: καταγγελία για τα κρούσματα βίας σε συναδέλφους

Σύλλογος εργαζομένων
Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΒΙΑΣ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΕΝ ΩΡΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

Το κρούσμα βιαιοπραγίας που σημειώθηκε σε βάρος συναδέλφου υγειονομικού από συγγενή ασθενή που προσήλθε στο τμήμα επειγόντων(ΤΕΠ) του Νοσοκομείου Λευκάδας, την Κυριακή 22 Δεκέμβρη , οι απειλές και η άσκηση βίας, η χειροδικία απέναντί του, αποτελεί απαράδεκτη και καταδικαστέα συμπεριφορά !!!
Το συγκεκριμένο συμβάν το οποίο δεν είναι πρωτοφανές, ανάλογες περιπτώσεις έχουν δυστυχώς ξανασυμβεί στο νοσοκομείο αλλά και σε άλλα νοσοκομεία, και τα τελευταία χρόνια έχουν αυξηθεί ραγδαία, ανέδειξε για μια ακόμη φορά, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, τον αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί οι οποίοι δουλεύουν με ευσυνειδησία και κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες (εντατικοποίησης, υποστελέχωσης, αυξημένης προσέλευσης ασθενών στα επείγοντα) για να περιθάλψουν τους ασθενείς.

Οι εργαζόμενοι στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών γίνονται αποδέκτες της σκληρής πραγματικότητας που συναντούν οι ασθενείς στο νοσοκομείο άλλοτε με απλές διαμαρτυρίες και άλλοτε με τον απαράδεκτο τρόπο της λεκτικής ή ακόμα και σωματικής βίας. Οι πολύωρες αναμονές και η συναισθηματική φόρτιση που βιώνουν οι ασθενείς και οι συγγενείς τους εξαιτίας του έκτακτου περιστατικού και της απαίτησης για άμεση αντιμετώπιση του, που πολλές φορές δεν είναι αντικειμενικά εφικτή, πυροδοτούν τέτοιες απαράδεκτες πράξεις.

Ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχουν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις που με τις αντιλαϊκές πολιτικές τους έχουν τσακίσει τους εργαζόμενους και το λαό, έχουν οδηγήσει τα νοσοκομεία να λειτουργούν με ελάχιστο και κάτω από το όριο ασφαλείας υγειονομικό προσωπικό. Οι κυβερνήσεις και το απάνθρωπο σύστημα του κέρδους των λίγων, είναι που διαμορφώνουν τις κατάλληλες συνθήκες που υποδαυλίζουν τέτοιου είδους κοινωνικές συμπεριφορές !!!

Καλούμε τους ασθενείς και τις οικογένειες τους να στραφούν μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς απέναντι στους πραγματικά υπεύθυνους, τις κυβερνήσεις που προασπίζουν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών. Αυτοί έχουν καταντήσει τα νοσοκομεία να λειτουργούν με το λιγότερο δυνατό προσωπικό και στη λογική του όλο και λιγότερου κόστους.

Το μείζον ζήτημα στις υγειονομικές μονάδες είναι η έλλειψη έμψυχου δυναμικού, η έλλειψη χρηματοδότησης και η ανυπαρξία μέτρων προστασίας και κατάλληλων συνθηκών για την ασφαλή εργασία των υγειονομικών και τη νοσηλεία των ασθενών.

Απαιτούμε:
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά !
Να γίνουν άμεσα προσλήψεις σε μόνιμο, εκπαιδευμένο προσωπικό ασφαλείας.
Μόνιμες μαζικές προσλήψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό.
Νομική προστασία και κάλυψη στους εργαζόμενους απέναντι είδους συμπεριφορές και πράξεις.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                         Ο Γ. Γραμματέας
Βεργίνης Χρήστος                  Κρικώνη Λαμπρινή

Προηγουμενο αρθρο
Ενισχυμένα μέτρα αστυνόμευσης για την εορταστική περίοδο και στη Λευκάδα
Επομενο αρθρο
Γιατροσόφια του λαϊκού γιατρού Θεοφύλακτου Κατωπόδη από τον Πόρο Λευκάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.