HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Κάλεσμα για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας: Κάλεσμα για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!

Η 1η Μάη είναι μέρα του εορτασμού της παγκόσμιας εργατικής τάξης. Είναι μέρα που τιμάμε όλους όσους αγωνίστηκαν και έδωσαν τη ζωή τους για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, αξιοπρεπείς μισθούς, ελεύθερο χρόνο κτλ. Τιμάμε τους νεκρούς μας, τους εργάτες του Σικάγο του 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους 200 εκτελεσμένους της Καισαριανής του 44.

Η Πρωτομαγιά είναι μέρα μνήμης αλλά κυρίως μέρα ευθύνης για το πως ο κάθε εργαζόμενος-η θα βάλει το δικό του λιθαράκι , στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, μέσα από τον οργανωμένο συλλογικό αγώνα. Είναι η μόνη διέξοδος για να αντιμετωπιστεί η επιθετικότητα και βαρβαρότητα του καπιταλιστικού συστήματος και των ισχυρών, που οι περισσότεροι πλέον αντιλαμβανόμαστε ότι είναι η αιτία της εκμετάλλευσης, του τσακίσματος των δικαιωμάτων μας, της φτώχειας και των πολέμων.

Απευθυνόμαστε σε σένα, που δεν αντέχεις πια να μετράς τις συνέπειες των αντιλαϊκών μέτρων στο εισόδημα, στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, στις κοινωνικές υποδομές πρόνοιας, παιδείας. Που σου έχουν μεταφέρει την ευθύνη του κράτους σε δωρεάν υγεία, μόρφωση, αθλητισμό, πολιτισμό στις πλάτες σου και σε καλούν να βάλεις ακόμη πιο βαθιά το χέρι στη τσέπη. Σ’ εσένα, που σου λένε να δουλέψεις μέχρι τα βαθιά γεράματα για μια σύνταξη πείνας, που σε έχουν καταληστέψει με τους φόρους και κινδυνεύεις να χάσεις και την περιουσία σου, που τα παιδιά σου τα προορίζουν για φτηνό ευέλικτο προσωπικό χωρίς κανένα δικαίωμα.

Απευθυνόμαστε στο συμβασιούχο εργαζόμενο-η του νοσοκομείου, που αφού τον εκμεταλλεύτηκαν και του έβγαλαν το «λάδι», θα τον πετάξουν στο καλάθι της ανεργίας. Απευθυνόμαστε στο συνάδελφο υγειονομικό που του καλλιεργούν αυταπάτες ότι δεν θα επιδεινωθεί η εργασιακή του ζωή και την ίδια ώρα του ετοιμάζουν ένα νοσοκομείο- επιχείρηση, που θα λειτουργεί με όρους ανταγωνισμού, με απίστευτο βαθμό εντατικοποίησης της δουλειάς, και που για να πληρώνεται θα πρέπει να έχει έσοδα μιας και η κρατική χρηματοδότηση τείνει να μηδενιστεί.

Απευθυνόμαστε στο Λευκαδίτη και στη Λευκαδίτισσα που θα τους εγκαινιάσουν ένα νέο νοσοκομείο, χωρίς όμως το απαραίτητο προσωπικό και την χρηματοδότηση και που , μετά τη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, θα τους πλασάρουν ως αναγκαιότητα για τη λειτουργία του την είσοδο των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Θα κληθούν έτσι να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη σε θεραπείες, εξετάσεις, φάρμακα.

Απευθυνόμαστε σε σένα που βλέπεις ολοκάθαρα πλέον τον αποκρουστικό χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που οι κυβερνώντες και τα κόμματα τους σου λέγανε πριν από χρόνια «ότι θα τρως με χρυσά κουτάλια», σε σένα που μετά από 3 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ αντιλαμβάνεσαι ότι και αυτή η κυβέρνηση υπερασπίζεται με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Και σε ΚΑΛΟΥΜΕ να ΣΚΕΦΤΕΙΣ !

Μήπως οι ισχυροί με τους μηχανισμούς τους ( ΕΕ, ΔΝΤ, κυβερνήσεις) έφεραν τα μνημόνια με τους εκατοντάδες αντιλαϊκούς νόμους για να μετακυλήσουν την κρίση του καπιταλιστικού συστήματος στην πλάτη σου θωρακίζοντας έτσι τα κέρδη τους; Μήπως ετοιμάζουν τον «εργασιακό μεσαίωνα» για να ξαναβγάλουν ακόμη περισσότερα κέρδη στη φάση της ανάπτυξης; Μήπως ο πλούτος δεν εξατμίστηκε αλλά πήγε στις τσέπες των λίγων, των ισχυρών;

Και απαντάμε: Tα δικά τους στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι κατά τη διάρκεια της κρίσης, 576 «πατριωτάκια μας» αύξησαν τον πλούτο τους κατέχοντας το αστρονομικό ποσό των 80 δις. δολ., με τις ανισότητες να διευρύνονται ακόμη περισσότερο ώστε σε παγκόσμιο επίπεδο 64 άνθρωποι να κατέχουν πλέον το 60% όλου του παραγόμενου πλούτου του πλανήτη.

Σκέψου, μήπως η κυβέρνηση σε κοροϊδεύει όταν σου μιλάει για «μεταμνημονιακή εποχή» από τον Αύγουστο, όταν δεν πρόκειται να καταργήσει κανένα αντιλαϊκό νόμο που ψήφισε αυτή και προηγούμενες κυβερνήσεις της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ; Μήπως πρόκειται να επαναφέρει το 130-140 μισθό, το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ, να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ, να σου επιστρέψει τις απώλειες που είχες κατά τη διάρκεια της κρίσης και της επιβολής των μνημονίων; Αλλά αντίθετα, επανεξετάζει το ανθυγιεινό επίδομα από μηδενικής βάσης με σκοπό το πετσόκομμά του και θα σου μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο στα 5.685 ευρώ, που σημαίνει νέες απώλειες!

ΕΥΛΟΓΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Το παρελθόν διδάσκει! Και αυτό το μήνυμα στέλνει ο εορτασμός της εργατικής πρωτομαγιάς!
Ότι μόνο ο οργανωμένος αγώνας μπορεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για δουλειά, ζωή με δικαιώματα, με βάση την εποχή μας και τις ανάγκες μας.

Και είναι αναγκαίο όσο ποτέ άλλοτε αυτή η οργάνωση, τη στιγμή που ο λαός της χώρας μας και οι λαοί της ευρύτερης περιοχής βρισκόμαστε και «στο μάτι του κυκλώνα» των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών.

Την ώρα που η κυβέρνηση μας λέει ότι το ΝΑΤΟ και η Ε.Ε είναι παράγοντες σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή. Την ώρα που επιδιώκει να αποσπάσει την ανοχή του λαού στην όλο και πιο βαθιά εμπλοκή της χώρας μας στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς. Την ώρα που δεν διστάζει να καταστείλει με αγριότητα, με διώξεις και συλλήψεις αντιπολεμικές κινητοποιήσεις, όπως έκανε με την κινητοποίηση των φοιτητών-μαθητών. Την ώρα που έχει γεμίσει τη χώρα με Νατοϊκές βάσεις. Την ώρα που επαναπαύει το λαό, ΠΛΑΣΑΡΕΙ «τη γεω-στρατηγική αναβάθμιση της χώρας» ως κάτι που θα κερδίσουν και οι εργαζόμενοι, ΑΠΟΚΡΥΒΩΝΤΑΣ το γεγονός ότι οι μόνοι που έχουν να λάβουν από τη μοιρασιά που βρίσκεται σε εξέλιξη για τα πετρέλαια , αέρια, πλουτοπαραγωγικές πηγές και τους δρόμους μεταφοράς, είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, ντόπιοι και ξένοι. Και αν δεν τα βρουν με διπλωματικά και πολιτικά μέσα, δεν έχουν σε τίποτα να μας στείλουνε να γίνουμε «κρέας στα κανόνια τους», για τα συμφέροντα τους.

Αυτό γίνεται εδώ και 7 χρόνια στη ΣΥΡΙΑ, όπου μακελεύουν το Συριακό λαό οι πολυεθνικές και οι ισχυροί για τα συμφέροντα τους και τα κέρδη τους.

Απαιτείται επαγρύπνηση από τον λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς!
Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε κοινά συμφέροντα με τους εκμεταλλευτές μας, με αυτούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα τους

Υψώνουμε τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες!
Βγαίνουμε στην αντεπίθεση!

ΟΛΟΙ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
10 πμ στον Αη-Μηνά
και στις ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/4 7 μμ προβολή αντιπολεμικής ταινίας «Τα Μανταρίνια» στο
ΦΟΥΑΓΕ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ 30/4 7 μμ «αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι» στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΤΟ Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Το ΤΑΟΛ διαθέτει σε όλα τα μέλη του την «ΚΑΡΤΑ ΜΕΛΟΥΣ»
Επομενο αρθρο
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή για τον αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ Τηλυκράτη και Ηρακλή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.