HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για το νέο έγκλημα στη Συρία

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου Λευκάδας για το νέο έγκλημα στη Συρία

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

Για το νέο έγκλημα στη Συρία

Συνάδελφισσες –συνάδελφοι, εργαζόμενοι
Το πρωί του Σαββάτου 14/4, οι ΗΠΑ, η Μ. Βρετανία και η Γαλλία, με την στήριξη και των άλλων χωρών του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτέθηκαν στον πολύπαθο λαό της Συρίας, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου για γενικευμένη ανάφλεξη της περιοχής με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς!

Οι αιτίες που επικαλούνται (χρήση χημικών όπλων από τον Άσαντ) είναι προσχηματικές και το γνωρίζουμε όλοι. Τα ίδια έλεγαν όταν ήθελαν να επιτεθούν στο Ιράκ. Οι πραγματικές αιτίες είναι η κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ο σφοδρός ανταγωνισμός τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών ενέργειας αλλά και των δρόμων μεταφοράς.

Είναι άλλη μια απόδειξη ότι δεν διστάζουν να μακελέψουν τους λαούς, οδηγώντας τους στον πόλεμο. Το καπιταλιστικό σύστημα σαπίζει, βρίσκεται σε αδιέξοδο και δεν μπορεί να λύσει με άλλο τρόπο τις τεράστιες αντιφάσεις του παρά μόνο με πόλεμο.

Είναι το ίδιο το σύστημα που υπηρετεί τα μονοπώλια και που σε καιρό ειρήνης περικόπτει δαπάνες στην υγεία, στην παιδεία, στις κοινωνικές δομές, ιδιωτικοποιεί και εμπορεύεται όλα τα κοινωνικά αγαθά, εξαϋλώνει μισθούς και συντάξεις, οδηγεί τους εργαζόμενους στην ανεργία και την νεολαία σε φυγή, πλειστηριάζει τα σπίτια των λαϊκών οικογενειών και που έχει ως μοναδικό θεό του το κέρδος.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κοροϊδεύει τον ελληνικό λαό, σπέρνει τον εφησυχασμό, επιδιώκει να μας πείσει ότι το ΝΑΤΟ είναι πυλώνας σταθερότητας. Συνεχίζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Συμμετέχει στο σχεδιασμένο έγκλημα προκειμένου να υπερασπίσει τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου διαθέτοντας τις βάσεις και τις υποδομές της χώρας και δημιουργώντας νέες. Η συμμετοχή της Ελλάδας στο νέο ιμπεριαλιστικό έγκλημα είναι κίνδυνος για το λαό με απρόβλεπτες συνέπειες.

Οι εργαζόμενοι της Ελλάδας τώρα πρέπει μαζικά να ορθώσουν το ανάστημα τους ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση που δολοφονούν λαούς, αλλάζουν τα σύνορα, οδηγούν ολόκληρες χώρες και περιοχές στο χάος και την καταστροφή για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κανένας δεν πρέπει να μείνει αδιάφορος στο νέο έγκλημα ! Ο πόλεμος χτυπά την πόρτα μας! Σήμερα μας ισοπεδώνουν οικονομικά και αύριο θα μας στείλουν να σκοτωθούμε εμείς και τα παιδιά μας για τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών ντόπιων και ξένων. Ο νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος θα φέρει και νέα δεινά στους λαούς, ξεριζωμό και νέα προσφυγιά.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους, τη νεολαία να καταδικάσουν τον νέο έγκλημα.
Απέναντι στους πολέμους των ιμπεριαλιστών, των φονιάδων των λαών, οι εργαζόμενοι, και λαός να αντιτάξουμε τη φιλία και την Αλληλεγγύη.

Το Δ.Σ
Λευκάδα 16/4/2018

Προηγουμενο αρθρο
Ένα τριήμερο για τη λιμνοθάλασσα της Λευκάδας
Επομενο αρθρο
Τηλεκατευθυνόμενη γκολάρα σε ματς στη Λευκάδα από 13χρονο -video

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.