HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Διοίκηση του Νοσοκομείου

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη στη Διοίκηση του Νοσοκομείου

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ
ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΜΟΝΙΜΗ & ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σχεδιάζει να απολύσει εκατοντάδες εργαζόμενους που δουλεύουν χρόνια στα νοσοκομεία ως συμβασιούχοι-επικουρικοί, εργαζόμενοι που έχουν αποκτήσει πολύτιμη εργασιακή εμπειρία, την ώρα που τα νοσοκομεία στενάζουν από προσωπικό και τα κενά ξεπερνούν τις 25.000.

Ανακοινώθηκε η προκήρυξη 1116 θέσεων (αντί 1200 ισόποσων θέσεων επικουρικών πλην γιατρών όπως υπόσχονταν η κυβέρνηση). Τα κριτήρια που θέτει όμως και ο τρόπος κατανομής θα οδηγήσει σε απόλυση εκατοντάδες επικουρικούς. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις 1116 θέσεις, μοριοδοτούνται, με ειδική εμπειρία ΜΟΝΟ οι 182 θέσεις. [ΕΔΩ]

Στο νοσοκομείο Λευκάδας εργάζονται εδώ και τέσσερα χρόνια 6 επικουρικοί διαφόρων ειδικοτήτων που η κυβέρνηση τους κρατά σε διαρκή ομηρία χρόνων…….Η κατανομή των 6 θέσεων της προκήρυξης (2 θέσεις ειδικών κατηγοριών, εντοπιότητα, η ειδική εμπειρία να μην λαμβάνεται υπόψη…), αναδεικνύει ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με τον κίνδυνο άμεσης απόλυσης.

Επιβεβαιώνεται η κρυστάλλινη και πάγια διεκδικητική θέση που εδώ και χρόνια έχει διαμορφώσει το σωματείο, για τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Ακόμη και αν όλοι αυτοί μονιμοποιηθούν, υπάρχουν χιλιάδες θέσεις κενές για να στελεχωθούν τα νοσοκομεία που στενάζουν από προσωπικό.

Η κυβέρνηση και υπουργείο έλεγαν ψέματα όλο το προηγούμενο διάστημα στους εργαζόμενους και τους καλλιεργούσαν αυταπάτες, επιδιώκοντας να τους εγκλωβίσουν στην αναμονή ώστε να μην αναπτυχθούν αγώνες που θα έβαζαν ως προμετωπίδα τις ανάγκες των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
Στην ίδια κατεύθυνση και η πλειοψηφία της ΠΟΕΔΗΝ που πανηγύριζε για τις θετικές πλευρές των κυβερνητικών ρυθμίσεων (μοριοδότηση κ.α ) για τους επικουρικούς.

Όλα αυτά συμβαίνουν, όταν ήδη έχουν απολυθεί δεκάδες επικουρικοί γιατροί καθώς και νοσηλευτές μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, που εργάζονταν σε ΜΕΘ και θα απολυθούν και άλλοι μέσα στο 2019 και παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις μέχρι σήμερα, ολόκληρο το 2018, δεν έχει προκηρυχθεί ούτε μία θέση μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες υγείας.

Αυτή είναι η «μεταμνημονιακή περίοδο» και «η επιστροφή στην κανονικότητα» που προπαγανδίζει με θράσος η κυβέρνηση.

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ !

Καταγγέλλουμε τον εμπαιγμό της κυβέρνησης και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, επικουρικούς, μόνιμους, ΟΑΕΔίτες στην παράσταση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 27 Δεκέμβρη 10:30 π.μ στη Διοίκηση του νοσοκομείου.
Απαιτούμε :

Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων που δουλεύουν με ελαστικές μορφές εργασίας γιατί καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των νοσοκομείων.

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και ειδικοτήτων.

Το Δ.Σ

Προηγουμενο αρθρο
Xιονισμένα τοπία στην Ελλάδα την ημέρα των Χριστουγέννων (βίντεο)
Επομενο αρθρο
Ατενίζοντας την Αγία Κυριακή

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.