HomeΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ - ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΣύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Να σταματήσει το καθεστώς της υπερεφημέρευσης των γιατρών

Σύλλογος εργαζομένων Νοσοκομείου: Να σταματήσει το καθεστώς της υπερεφημέρευσης των γιατρών

Σύλλογος εργαζομένων
Γενικού Νοσοκομείου Λευκάδας

Προς: 1. Υπουργείο Υγείας
2. Διοίκηση 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας
3. Διοίκηση νοσοκομείου Λευκάδας
4. Διευθύνσεις νοσοκομείου Λευκάδας

Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο & επικίνδυνο καθεστώς της υπερεφημέρευσης των γιατρών !!!

Τελικά η πολυδιαφημιζόμενη ανάπτυξη που με κάθε τρόπο προασπίζετε η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αφορά όλους !!. Από αυτή την ανάπτυξη (2,8% προβλέπεται για το 2020 σύμφωνα με τα στοιχεία του προϋπολογισμού) δεν πρόκειται να δουν άσπρη μέρα ούτε οι εργαζόμενοι, ούτε ο λαός.

Αντίθετα, προϋπόθεση για την ανάπτυξη αυτή αλλά και για τη διατήρησή της, είναι η ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση των εργαζομένων, το περαιτέρω τσάκισμα των δικαιωμάτων, η συνεχιζόμενη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης στην υγεία , την κοινωνική ασφάλιση, στην παιδεία κλπ.

Αυτή είναι και η αιτία των απαράδεκτων συνθηκών που βιώνουν οι υγειονομικοί στο νοσοκομείο Λευκάδας αλλά και σε όλα τα νοσοκομεία !!! ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ τους γιατρούς, συνολικά τους υγειονομικούς, να ξημεροβραδιάζονται στο νοσοκομείο, να μην έχουν οικογενειακή και προσωπική ζωή, ούτε καν τις ημέρες των εορτών, πατώντας πάνω στην ευσυνειδησία τους, στο φιλότιμό τους, στην προσφορά τους στο συνάνθρωπο.

Την ίδια ώρα στελέχη της κυβέρνησης και του κρατικού μηχανισμού, διάφοροι υποστηριχτές και θιασώτες του σάπιου συστήματος της εκμετάλλευσης (που δεν μπορεί τον 21ο αιώνα με τις απεριόριστες τεχνολογικές και επιστημονικές δυνατότητες, με τους χιλιάδες άνεργους και ξενιτεμένους γιατρούς και υγειονομικούς ,να εξασφαλίσει ούτε τα ελάχιστα για να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι κλινικές του νοσοκομείου), περνάνε και καμιά βόλτα από το νοσοκομείο για να «φωτογραφηθούν», να μας χτυπήσουν την πλάτη, να μας τονώσουν το ηθικό και να μας δώσουν κουράγιο, μοιράζοντας ανέξοδες υποσχέσεις για τα καλύτερα που έρχονται…. καλλιεργώντας αυταπάτες στους εργαζόμενους !!!

ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΑΝ ακόμη και με απειλές, όπως έγινε το μήνα Δεκέμβριο από τον Πρόεδρο του επιστημονικού συμβουλίου, τον έναν από τους δύο γιατρούς της καρδιολογικής κλινικής και της Μονάδας Εμφραγμάτων να ΕΦΗΜΕΡΕΥΣΕΙ στο νοσοκομείο, για 14 μέρες κάτι που θα γίνει και το μήνα Ιανουάριο ! Σκοπός τους είναι ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ το πρόβλημα της έλλειψης γιατρών στην καρδιολογική κλινική και να προλάβουν την δικαιολογημένη αγανάκτηση του κόσμου !!!

Μάλιστα οι περισσότερες από αυτές τις εφημερίες είναι εφημερίες ετοιμότητας!!! Αν είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό σε καρδιολογική κλινική που είναι αναγκαία η συνεχής παρουσία του γιατρού στο νοσοκομείο γιατί, η διασφάλιση της ζωής είναι ζήτημα δευτερολέπτων !!! Αυτό βέβαια συμβαίνει και σε άλλες κλινικές όπως πχ στη παθολογική, όπου οι γιατροί, τις 4 από τις 11 εφημερίες τις πληρώνονται ως ετοιμότητα και όχι ως ενεργή, παρόλο που βρίσκονται νυχθημερόν στο νοσοκομείο.

Με αυτό τρόπο οι κυβερνήσεις μειώνουν το μισθολογικό κόστος, ξεζουμίζουν τους γιατρούς με τις επιπλέον εφημερίες και ταυτόχρονα τους «κλέβουν», αφού τους πληρώνουν ως ετοιμότητα παρόλο που στην πραγματικότητα βρίσκονται συνέχεια στο νοσοκομείο !!!

Η ίδια τραγική κατάσταση ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού όπου εδώ και 8 ΜΗΝΕΣ η ΜΟΝΑΔΙΚΗ Νεφρολόγος έχει φθάσει προ πολλού στα όρια της σωματικής και ψυχικής της αντοχής. Με έγγραφό της προς τη Διοίκηση του νοσοκομείου «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» για την πρόκληση ιατρικών λαθών και διεκδικώντας το αυτονόητο, αιτείται να της δοθεί μέρος της χρωστούμενης κανονικής άδειας για να μπορέσει να ξεκουραστεί !!!

Μα μήπως βελτιώθηκε η κατάσταση στο αναισθησιολογικό τμήμα ; Παρά τις διακηρύξεις των στελεχών της κυβέρνησης συνεχίζει το νοσοκομείο να είναι με ΜΙΑ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφαλή λειτουργία του, για τα χειρουργεία, για τα επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης για να παραμείνουν στη ζωή, όταν μάλιστα έχουμε μπροστά μας και την περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης.

ΚΑΛΟΥΜΕ τους Διευθυντές, να ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΝ τα προβλήματα των τμημάτων τους και να ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους να λειτουργήσουν οι κλινικές τους με το αναγκαίο ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό. ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ, είτε άμεσα, είτε έμμεσα τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να κάνουν επιπλέον εφημερίες και βάρδιες από αυτές που μπορεί να αντέξει ο ανθρώπινος οργανισμός. ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΑΙΝΟΥΝ στη «λογική» των κυβερνώντων ώστε να λειτουργούν οι κλινικές και τα τμήματα με επικίνδυνα μπαλώματα και το μικρότερο δυνατό κόστος.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ & ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ από τους υπεύθυνους, κυβέρνηση, υπουργείο, 6η ΥΠΕ :

Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο & επικίνδυνο καθεστώς της υπερεφημέρευσης των γιατρών !
Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για να λειτουργήσουν όλα τα τμήματα και οι κλινικές του νοσοκομείου με ασφάλεια και χωρίς να εξοντώνονται οι εργαζόμενοι.
Όχι στις μετακινήσεις των γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και των νοσηλευτών από τμήμα σε τμήμα για να καλυφθούν με μπαλώματα οι μεγάλες ελλείψεις του νοσοκομείου.
Να καταργηθούν οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
Όχι στα νοσοκομεία-επιχειρήσεις, στις Συμπράξεις Δημόσιου Ιδιωτικού τομέα.
Αποκλειστικά δημόσια υγεία με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος                          Η Γ. Γραμματέας

Βεργίνης Χρήστος                      Κρικώνη Λαμπρινή

Προηγουμενο αρθρο
Εορταστική Λαϊκή βραδιά ΠΕΑΣ Κατούνας
Επομενο αρθρο
Κοπή πίτας από τον Σύλλογο Καρσάνων Λευκάδος Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια

Γράψτε το σχόλιό σας

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.